به اولین سایت تخصصی هواداران بارسلونا در ایران خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات سایت، ثبت نام کنید و یا با نام کاربری خود وارد شوید!

شناسه کاربری:
کلمه عبور:
ورود خودکار

نحوه فعالیت در انجمن‌های سایت
دوستان عزیز توجه کنید که تا زمانی که با نام کاربری خود وارد نشده باشید، تنها می‌توانید به مشاهده مطالب انجمن‌ها بپردازید و امکان ارسال پیام را نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید در مباحث انجمن‌های سایت شرکت نمایید، در سایت عضو شده و با نام کاربری خود وارد شوید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز، با مراجعه به انجمن قوانین و شرح وظایف ضمن مطالعه قوانین سایت، با نحوه اداره و گروه‌های فعال در سایت و همچنین شرح وظایف و اختیارات آنها آشنا شوید. به علاوه دوستان عزیز بهتر است قبل از آغاز فعالیت در انجمن‌ها، ابتدا خود را در تاپیک برای آشنایی (معرفی اعضاء) معرفی نمایند تا عزیزان حاضر در انجمن بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

همچنین در صورتی که تمایل دارید در یکی از گروه‌های کاربری جهت مشارکت در فعالیت‌های سایت عضو شوید و ما را در تهیه مطالب مورد نیاز سایت یاری نمایید، به تاپیک اعلام آمادگی برای مشارکت در فعالیت‌های سایت مراجعه نموده و علائق و توانایی های خود را مطرح نمایید.
تاپیک‌های مهم انجمن
در حال دیدن این عنوان: ۱ کاربر مهمان
این عنوان قفل شده است!
     
معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده
به نام خدا





معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر





لطفا هرگونه نظر, پیشنهاد و انتقاد در رابطه با این تاپیک و برای بهتر شدن آن دارید, در تاپیک پل ارتباطی با ناظرین بخش مطرح کنید.
خوشحال میشویم که نظراتتون را درباره این تاپیک بشنویم.
همچنین این تاریخچه ها بازبینی شدن ولی احیانا اگه مشکلی در آن ها مشاهده کردید به ناظرین اطلاع بدید تا آنها را ویرایش کنند.




موفق باشید





چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۵ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(پرسپولیس تهران)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

نام کامل باشگاه فرهنگي ورزشي پرسپوليس تهران
لقب ها ارتش سرخ - سرخپوشان - سرخپوشان پايتخت
بنيانگذاري دي 1342
ورزشگاه ورزشگاه آزادي
گنجايش 100,000 نفر
مالک وزارت ورزش و جوانان
مدير عامل محمدرضا رويانيان
سرمربي مانوئل خوزه
آدرس اينترنتي
fc-perspolis.com

باشگاه فوتبال پرسپوليس تهران يک باشگاه فوتبال ايراني است که در سال 1342 در شهر تهران، پايتخت ايران بنيانگذاري شده‌است.

پرسپوليس در جام خليج فارس بازي مي‌کند و پس از سال 1347، در تمامي ادوار برگزارشده در بالاترين سطح ليگ فوتبال ايران حضور داشته‌است. اين باشگاه پرافتخارترين و پرهوادارترين باشگاه فوتبال در ايران است و شهرآورد اين تيم با استقلال، مهمترين بازي باشگاهي در ايران است. همچنين بر پايه گزارش کنفدراسيون فوتبال آسيا، پرسپوليس به عنوان پرهوادارترين تيم فوتبال آسيا شناخته شده‌است و پس از آن داليان چين و الهلال عربستان در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.

پرسپوليس از آغاز تاريخ خود، 9 بار در بالاترين دسته ليگ فوتبال ايران به قهرماني رسيده (يک جام منطقه‌اي، 2 جام تخت جمشيد، 4 جام آزادگان و 2 جام خليج فارس) و از اين جهت رکورددار است. 5 بار قهرماني در جام حذفي ايران و يک قهرماني در جام برندگان جام آسيا از ديگر قهرماني‌هاي مهم پرسپوليس‌اند.

فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال اين باشگاه را پس از الهلال عربستان، يوکوهاما مارينوس ژاپن و استقلال در رده چهارم برترين باشگاه‌هاي فوتبال آسيا در قرن بيستم اعلام کرده‌است.


تاريخچه


پيش از انقلاب


دهه 1340



باشگاه ورزشي پرسپوليس متعلق به «شرکت سي. آر. سي» در دي ماه سال 1342 به دست علي عبدُه در اوين و جاده قديم شميرانات بنيانگذاري شد. باشگاه اصلاً در بولينگ و چند ورزش ديگر فعال بود (بولينگ عبده) و يک تيم فوتبال در دسته دوم تهران داشت. در آن سو، و در تاريخ 18 تير 1346؛ باشگاه شاهين که در دهه 1340 بازيکنان زيادي در تيم ملي ايران داشت و در ميان مردم محبوب بود، به دستور سازمان ورزش و تفريحات ايران رسماً منحل شد. با رايزني‌هاي عبده با پرويز دهداري (مربي شاهين) و مسعود برومند (سرپرست شاهين)، بيشتر بازيکنان باشگاه شاهين به پرسپوليس پيوستند و باعث شهرت و محبوبيت آن شدند. دهداري مربي و برومند سرپرست پرسپوليس شدند و باشگاه توانست در مسابقات رده‌بندي دسته‌هاي کشور در گروه خود اول شود و به بالاترين دسته ليگ فوتبال ايران راه يابد. آن‌ها در مسابقات قهرماني آسيا (مسابقاتي که ميان تيم‌هاي ايراني براي شرکت در جام باشگاه‌هاي آسيا برگزار شد) نيز قهرمان شدند و به عنوان نخستين نماينده ايران به جام باشگاه‌هاي آسيا رفتند.

در سال 1348، محمود خيامي، مدير کارخانه ايران ناسيونال که از هواداران شاهين بود تصميم گرفت براي تبليغ خودروي تازه‌توليد پيکان از بازيکنان پرسپوليس استفاده کند و پس از امضاي پروتکل همکاري با عبده بازيکنان پرسپوليس به شکل دسته‌جمعي به باشگاه پیکان کوچيدند و با اين تيم موفق به کسب مقام قهرماني در جام جام باشگاه‌هاي تهران 1348 شدند، در حالي که پرسپوليس در جايگاه يازدهم قرار گرفت. يک سال بعد بازيکنان به پرسپوليس بازگشتند و تحت رهبري حسين فکري، پس از تاج در جاي دوم جام باشگاه‌هاي تهران 1349 قرار گرفتند. در همين سال دست پرسپوليس از جام منطقه‌اي هم کوتاه ماند.


دهه 1350 تا انقلاب



در سال 1350، پرسپوليس تحت مربيگري آلن راجرز در دومين دوره جام منطقه‌اي به قهرماني رسيد. يک سال بعد، عبده اعلام کرد باشگاه پرسپوليس حرفه‎اي است و بازيکنانش فقط در بازي‎هاي حرفه‌اي شرکت خواهند کرد. بنابراين بازيکنان به دو دسته تقسيم شدند و عده‎اي در تيم حرفه‎اي و عده‌اي در تيم آماتور عضويت يافتند. در آن سال مسابقات فوتبال کشوري در ايران برگزار نگرديد، و پرسپوليس که در جام باشگاه‌هاي تهران 1351 با تيم آماتورهايش شرکت کرده‌بود، در ميان 16 تيم در جاي يازدهم قرار گرفت. در آن دوره پرسپوليس در ورزشگاه اختصاصي خود موسوم به ورزشگاه آپادانا تمرين مي‎کرد و عبده براي فعال نگه‎داشتن تيم اصلي، باشگاه‎هاي صاحب‌نامي همچون سائوپائولو و چلسي را براي بازي دوستانه به تهران آورد. اما در سال 1352 به دليل عدم وجود زيرساخت‎هاي فوتبال حرفه‎اي در ايران و اعتراض خسرواني به آتاباي، رئيس وقت فدراسيون فوتبال ايران عبده پس از فروش ورزشگاه باشگاه فعاليت حرفه‎اي پرسپوليس را منحل کرد.

پرسپوليس در اين سال‎ها، کم‎کم از مکتب شاهين فاصله گرفت. جام تخت جمشيد در سال 1352 بازگشايي شد. در 5 دوره‌اي که از اين جام برگزار شد، پرسپوليس همواره از بهترين تيم‌ها بود و به 2 قهرماني (1352 و 1354) و 3 نايب‌قهرماني (1353، 1355 و 1356) رسيد. جام تخت جمشيد 1357 نيز در حال انجام بود که با روي‌دادن انقلاب نيمه‌کاره ماند. پرسپوليس در اين جام با يک امتياز کمتر از شهباز دوم بود.

پرسپوليس تا پايان جام تخت جمشيد پرافتخارترين باشگاه فوتبال ايران بود.


پس از انقلاب


انقلاب و دهه 1360


پس از انقلاب، باشگاه تحت تاثير آن قرار گرفت و ليگ کشوري فوتبال ايران منحل شد. بسياري از بازيکنان تيم عوض شدند، اما توانستند در جام شهيد اسپندي (1358) قهرمان شوند. با آغاز جنگ ايران و عراق و دهه 1360، ليگ فوتبال سراسري ايران همچنان تعطيل بود (تا سال 1368 که جام قدس برگزار گرديد) و پرسپوليس تنها در جام باشگاه‌هاي تهران شرکت مي‌کرد. اين باشگاه در 10 دوره برگزاري اين جام در دهه 60، به 7 قهرماني و 2 نايب‌قهرماني دست يافت. در سال 1366، پرسپوليس در کنار قهرماني در جام حذفي تهران و جام باشگاه‌هاي تهران، موفق به کسب اولين قهرماني خود در جام حذفي ايران هم شد تا در يک سال 3 جام بگيرد.


دهه 1370


دهه 1370، براي باشگاه موفقيت‌آميز بود و با يک قهرماني در جام برندگان جام آسيا آغاز شد. پرسپوليس در 10 دوره جام آزادگان شرکت کرد و به 4 قهرماني و 3 نايب‌قهرماني دست‌يافت. اين باشگاه در اين سال‌ها از پايه‌هاي اصلي تيم ملي فوتبال ايران بود، تا جايي که در جام جهاني 1998 فرانسه 9 نفر از 22 بازيکن ايران در آن زمان عضو اين تيم بودند. پرسپوليس در اين دهه به 2 قهرماني جام حذفي و 3 بار سومي جام باشگاه‌هاي آسيا نيز دست يافت.


دهه 1380


با آغاز دهه 1380، ليگ برتر فوتبال ايران راه‌اندازي شد و پرسپوليس در نخستين دوره آن قهرمان شد. فصل بعد، پرسپوليس از نخستين دوره ليگ قهرمانان آسيا حذف شد و در ليگ نتايج خوبي نگرفت. اين سال‌ها آغاز دوراني بود که سالنامه رسمي باشگاه آن را «دوران جدال با بحران» ناميده‌است، تا جايي که پرسپوليس حتي مقام 9ام ليگ را هم تجربه کرد. دو فصل بعد، پرسپوليس پس از 6 سال دوري از جام در جام خليج فارس 87-1386 به قهرماني رسيد و اين دهه را با دو قهرماني متوالي در جام حذفي (89-1388 و 90-1389) به پايان برد.


نام، نماد و رنگ



پرسپوليس يک واژه يوناني به معناي شهر پارسي است که از دو واژه «پرسه» (به يوناني: Πέρσης) به معناي پارسي و «پوليس» (به يوناني: Πόλις) به معناي شهر تشکيل شده‌است. يونانيان باستان به پارسه يا تخت جمشيد، پايتخت دودمان هخامنشيان، پرسپوليس مي‌گفتند.

در سال 1360، سازمان تربيت بدني نام بولينگ عبده را به مجموعه ورزشي شهيد چمران تغيير داد و قرار شد پرسپوليس از سال 1361، با نام ديگري فعاليت کند. بازيکنان در اعتراض به اين تصميم، در بازي با هما در جام باشگاه‌هاي تهران حاضر نشدند و قهرماني اين مسابقات را از دست دادند. در دي 1365، پرسپوليس تحت پوشش بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي قرار گرفت. بنياد مستضعفان تصميم گرفت نام تيم را به «آزادي» تغيير دهد. بازيکنان با اين تغيير نام موافق نبودند. در 27 بهمن 1365، نام باشگاه رسماً به «پيروزي» تغيير يافت. اداره کل تربيت بدني استان تهران در اطلاعيه‌اي اعلام کرد که «اين تغيير نام به پيشنهاد بازيکنان صورت گرفته‌است.» با اين وجود، رسانه‌ها و مردم ايران بيشتر نام پرسپوليس را به کار مي‌برند.

در آگهي ثبت نمادي که شرکت فرهنگي ورزشي پرسپوليس در سال 1370 به ثبت رسانده، اين توضيح آمده‌است: «کلمه پرسپوليس و علامت فانتزي. تصوير جامي که از دو طرف با دو سر اسب هخامنشي تلاقي دارد.»

رنگ قرمز يکي از مهمترين نمادهاي باشگاه فوتبال پرسپوليس به شمار مي‌آيد. به جز فصل86-1385 و چند بازي ليگ قهرمانان آسيا 2009 که بازيکنان پرسپوليس لباس‌هاي راه‌راه سفيد و قرمز پوشيدند، از آغاز همواره رنگ اصلي پيراهن پرسپوليس قرمز بوده‌است. از اين رو آنان را «ارتش سرخ» و «سرخپوشان» مي‌نامند. پيراهن دوم باشگاه نيز به طور سنتي سفيد بوده‌است. از فصل 90-1389 پيراهن دوم باشگاه به رنگ مشکي تغيير کرد که در پي آن در فصل 91-1390 نيز اين رنگ به عنوان رنگ دوم پيراهن باشگاه برگزيده شد. در يک نظرسنجي که پيش از ليگ دهم از سوي پايگاه خبري باشگاه پرسپوليس انجام شد، 42 درصد از هواداران، رنگ مشکي و 17 درصد رنگ سفيد را براي رنگ پيراهن دوم باشگاه برتري داده‌اند.

مدت‌ها بر سر قانوني بودن استفاده از نام پرسپوليس يا پيروزي بحث‌هايي بر سر زبان‌ها بود تا اينکه سرانجام در 22 فروردين 1391، محمد رويانيان، مديرعامل وقت باشگاه پرسپوليس، از رأي قطعي دادگاه براي بازگشت برند پرسپوليس خبر داد. لذا براي هميشه نام پيروزي از داخل پرانتز جلوي نام پرسپوليس برداشته شد.


پرسپوليس در فرهنگ عامه و رسانه‌ها


پرسپوليس به عنوان يک باشگاه فوتبال، کاملاً در ميان مردم ايران شناخته‌شده‌است. عادل فردوسي‌پور در مجله ورلدساکر در اين باره مي‌نويسد: «نخستين پرسشي که هواداران فوتبال در ايران از يکديگر مي‌پرسند اين است که قرمز هستي يا آبي؟» رسانه‌هاي ايران به شدت اخبار اين باشگاه را پوشش مي‌دهند و «حاشيه»هاي زيادي پيرامون افراد حاضر در باشگاه‌است. افکار عمومي ايران امروز نيز همانند ديگر جوامع، تحت تاثير اين رسانه‌هاي ورزشي قرار دارند. در چند سال اخير بيش از 50 وبگاه در فضاي اينترنت با نام پرسپوليس وجودداشته‌است. برخي از اين وبگاهاي هواداري و خبري، خود را «سايت کانون هواداران پرسپوليس» و يا «سايتي رسمي» معرفي مي‎کنند. دسته‎اي از اين وبگاه‌ها که خط مشي حمايتي يا مخالفتي با گروه يا اشخاص خاصي دارند، منتسب به ليدرها و افراد نزديک به اشخاص مرتبط با باشگاه دانسته مي‎شوند.

در پي پوشش گسترده اخبار باشگاه و شعارهاي خاص روي سکوهاي ورزشگاه، در سال‌هاي اخير امنيت شغلي مديران عامل و مربيان اين باشگاه همواره در خطر قرار داشته‌است. جان ديوردن، نويسنده وب‌گاه گل در گزارشي با نام «ترديد آسيا: آيا مربيگري پرسپوليس بزرگترين و دشوارترين کار در فوتبال آسيا است؟»، جو رسانه‌ها را «جانوري ترسناک» و مربيگري اين تيم را «شغلي پرفشار» توصيف مي‌کند.

در فصل 87-1386 که به قهرماني پرسپوليس در جام خليج فارس منتهي شد، فيلم مستندي با نام مردان پرسپوليس درباره اين باشگاه ساخته‌شد. قرار بود قسمت دوم اين فيلم در سال بعد ساخته شود که با مخالفت داريوش مصطفوي، مديرعامل آن زمان پرسپوليس اين فيلم ساخته‌نشد. سانسور و کيفيت پائين ساخت اين فيلم با انتقادهايي همراه بود.

همچنين در دهه‌هاي 1340، (عزيز اصلي) 1350 (محراب شاهرخي) و 1370 (احمدرضا عابدزاده، علي پروين، حميد استيلي و افشين پيرواني) نيز شماري از بازيکنان اين باشگاه در فيلم‌هاي سينماي ايران به بازيگري پرداختند.

در سال 1388، پرسپوليس به عنوان نخستين باشگاه ايراني ساخت سرود رسمي‌اش را با همکاري داريوش خواجه‌نوري، خواننده و گيتاريست ايراني آغاز کرد. اين ترانه «آهنگ سرخ» نام دارد و بازيکنان سابق باشگاه آن را خوانده‎اند. پيش از اين نيز خوانندگاني مانند فرزين براي پرسپوليس خوانده‌بودند. قاسم افشار نيز در دهه 70 آلبومي با نام «قرمزته» منتشر کرده‌بود.


پرسپوليس و سياست


در دوران پهلوي


پيش‎زمينه‎ها (پيش از 1347)


پيش از شکل‎گيري پرسپوليس، خاستگاه آن يعني شاهين درگير جريانات سياسي شده‎بود و سياست ميراث پرسپوليس از شاهين بود. مردم کوچه و خيابان، شاهين را مرکز جريان ضدشاهنشاهي مي‌دانستند و اکثر هواداران شاهين از مخافان بودند. جريانات سياسي و نفوذ پرويز خسرواني باعث انحلال شاهين شد.


رابطه پرسپوليس و دربار (1357-1347)


پس از انحلال شاهين، هوادارانش به جهت حضور بازيکنان شاهين در پرسپوليس، از سال 1347 به اين تيم گرويدند و تا سال 1357، سکوهاي پرسپوليس، کمابيش جايگاه مخالفان شاه محسوب مي‎شد. تاج که نماد حکومت شاهنشاهي محسوب مي‎شد نيز در تقابل و رقابت با اين پرسپوليس قرار گرفت.

به جز علي عبده، ارتشبد محمد خاتم( فرمانده نيروي هوايي شاهنشاهي ايران ) و فاطمه پهلوي، عضوي از خانواده سلطنتي ايران نيز به پرسپوليس نزديک بودند و کماکان رابطه خوبي با پرويز خسرواني نداشتند. بنابراين پرسپوليس جايگاه مناسبي براي مخالفان بود چرا که مانند شاهين «ظاهر مخالف» نداشت. عبده نزد خانواده شاه محبوبيت داشت، چنانچه افتتاح طبقه دوم بولينگ عبده توسط محمدرضا و فرح پهلوي انجام شد؛ اما پس از سال 1354 و درگذشت خاتم، روابط عبده با فاطمه پهلوي و دربار رو به تيرگي گراييد.


در دوران جمهوري اسلامي


اوايل انقلاب و دهه 60 (1370-1357)


پس از انقلاب، پرسپوليس به مانند تاج، در دست انقلابيون قرار گرفت، ملي شد و تغيير نام داد؛ و سپس تحت نظر بنياد مستضعفان قرار گرفت. به نوشته هوشنگ شهابي در دانشنامه ايرانيکا، حکومت جديد پس از انقلاب دل خوشي از فوتبال نداشت و مخالفان شاه معتقد بودند که او براي دور نگه‌داشتن جوانان از سياست، تب فوتبال را در جامعه رواج مي‎داده‌است. در دهه 60 تقابل فوتبال و سياست بارها منجر به تحريک تماشاگران و سکوهاي پرسپوليس شد و اين مهر تائيدي بود بر ديدگاه حکومت که تب فوتبال بر ضد انقلاب است. در اين دهه محمد دادکان و محمدحسن انصاري‌فرد از جمله بازيکنان پرسپوليس بودند که در دوران بازيگري خود وارد جريانات سياسي شدند.


دهه 70 و آغاز ورود سياسيون (1380-1370)


به طور کلي (و به شکل خاص در باشگاه استقلال) اولين جرقه ورود سياسيون و سياست به فوتبال در سال 1369 زده‎شد. سياست در قبال فوتبال آرام‌تر شد و پوشش تلويزيوني مسابقات افزايش يافت. پرسپوليس و استقلال در اين دهه درگير جناح‎بندي‎هاي سياسي شدند اما تا پيش از دوم خرداد جناح‎بندي‎هاي آنان تقريباً نامشخص بود.

در سال 1372 به اصرار حسن غفوري‌فرد، پرسپوليس زير نظر فردي از کابينه هاشمي رفسنجاني (حسين محلوجي) قرار گرفت.

در انتخابات رياست جمهوري 1376 عليرغم انتظارات، امير عابديني، مديرعامل وقت پرسپوليس و جمعي از بازيکنان در اقدامي از علي‌اکبر ناطق‌نوري حمايت کردند و در آن سو علي فتح‎الله‎زاده، مديرعامل وقت استقلال به همراه بازيکنان و مربيان در نامه‎اي سرگشاده به حمايت از محمد خاتمي پرداختند. اين آخرين باري بود که دو باشگاه بدين شکل علني و صريح موضع‎گيري سياسي کردند.

دو سال بعد، در 20 تير 1378 يعني دو روز پس از واقعه کوي دانشگاه، در حالي که جامعه هنوز دچار التهاب بود و «با وجود شايعات و مشکلات، در فضايي نه‎چندان دلچسب و گرم»، بازي سنتي پرسپوليس–استقلال در فينال جام حذفي با آرامش برگزار شد و علي‎رغم تلاش‌هاي انجام‎شده براي تحريک تماشاگران، هيچ شعار سياسي شنيده نشد.


دهه 80 (1390-1380)


پس از آن که در سال 1380، راي دادگاه به تعلق پرسپوليس به دولت صادر شد، محسن مهرعليزاده، رئيس وقت تربيت بدني تلاش کرد که در ترکيب هيئت مديره پرسپوليس از افراد متمايل به اصلاح‌طلبي استفاده نمايد. پس از آغاز دوران رياست جمهوري محمود احمدي‌نژاد و برگزاري انتخابات شوراي اسلامي شهر تهران، ياران احمدي‌نژاد توافق کردند تا پرسپوليس زير نظر شهرداري تهران به کار خود ادامه دهد.در اين چند سال اخير باشگاه پرسپوليس بين همچون توپي بين اين مدير آن مدير پاس ميشد تا اينکه در زمستان90 به محمد رويانيان سپرده شد.که هيچ گونه سابقه ورزشي و تيم داري تا از قبل از آن نداشته و به عقيده بساري با استفاده از لابي دولتي و قدرت به اين سمت رسيده و از روي به کار آمدن حواشي متعديا را براي باشگاه به ارمغان آورده.


ورزشگاه و زمين تمرين


ورزشگاه خانگي


پيش از انقلاب


پرسپوليس پيش از ساخته شدن ورزشگاه آزادي، بازي‌هاي خود را در ورزشگاه امجديه (شهيد شيرودي کنوني) برگزار مي‌کرد و زماني که بنيانگذاري شده‌بود، ورزشگاهي مجهز به استخر، زمين ژيمناستيک و بولينگ در مجموعه بولينگ عبده (شهيد چمران کنوني) داشت. اين مجموعه در مرداد 1357 آتش گرفت.

عبده در شهرک اکباتان زميني خريد و در آن‌جا يک ورزشگاه فوتبال با نام «آپادانا» بنا کرد. پرسپوليس به علت کمبود امکانات براي هوادارانش و همکاري‌نکردن ديگر باشگاه‌ها، تنها يک بازي در ورزشگاه آپادانا انجام داد و پس از آن، از آپادانا به عنوان زمين تمرين استفاده کرد. به دليل حمايت نکردن ديگر باشگاه‌هاي ايران از حرفه‌اي‌گري پرسپوليس، عبده در سال 1352 ورزشگاه آپادانا را به ارزش 200,000 تومان به باشگاه راه آهن فروخت ورزشگاه آپادانا امروز ورزشگاه راه‌آهن ناميده مي‌شود و در همسايگي ورزشگاه شهيد دستگردي قرار دارد. پس از انقلاب، در سال 1359 بنياد مستضعفان و جانبازان دارايي‌هاي باشگاه را مصادره کرد.


پس از انقلاب


باشگاه پرسپوليس ورزشگاه اختصاصي ندارد و براي بازي‌هاي خانگي خود ورزشگاه آزادي تهران را اجاره مي‌کند تيم ملي فوتبال ايران و استقلال تهران نيز در اين ورزشگاه به ميدان مي‌روند.در پي بازسازي چمن ورزشگاه آزادي در فصل 82-81، پرسپوليس بازي‌هاي خانگي خود را در ورزشگاه تختي برگزار کرد.

در روزهاي پاياني سال 1384، وبگاه رسمي باشگاه خبرهايي درباره اين که پرسپوليس «ورزشگاه شهر قدس» را خريده‌است، منتشر کرد؛اما اين ماجرا به علت مشکلات مالي و حقوقي باشگاه پايان يافت و به ثمر نرسيد.


زمين تمرين


پيش از انقلاب، زمين‌هاي تمرين پرسپوليس ورزشگاه آپادانا و بولينگ عبده بود. وقتي بولينگ عبده مصادره شد پرسپوليس در تپه‌هاي داووديه تمرين مي‌کرد.

در ساليان اخير، تمرينات تيم اصلي بيشتر در ورزشگاه کارگران انجام مي‌شد. در شهريور 1387، پس از انتقال باشگاه راه آهن به شهرري، پرسپوليس ورزشگاه راه‌آهن را به ارزش 150 ميليون تومان براي يک سال اجاره کرد و پس از 35 سال به ورزشگاه خانگي ديرين خود در شهرک اکباتان بازگشت. هم‌اکنون تيم اصلي پرسپوليس در ورزشگاه شهيد درفشي‌فر تمرين مي‌کند. تيم‌هاي پايه نيز در ورزشگاه امام رضا تمرين و بازي مي‌کنند.


هواداران و هماوردان


هواداران


پرسپوليس باشگاه پرهواداري است. بر پايه نظرسنجي‌هاي انجام شده باشگاه پرسپوليس به عنوان پرهوادارترين باشگاه فوتبال ايران معرفي شده‌است. و بنا بر اعلام وبگاه رسمي، باشگاه براي هوادارنش ارزش بسياري قائل است. با اين که باشگاه پرسپوليس در تهران قرار دارد، در سراسر ايران هوادار دارد و در بازي‌هاي خارج از خانه نيز عده زيادي براي تشويق آن‌ها به ورزشگاه مي‌روند. اين باشگاه در امارات متحده عربي و قطر نيز هواداراني دارد. عادل فردوسي‌پور در مجله ورلدساکر مي‌نويسد: «پرسپوليس با بيش از 30 ميليون هوادار به عنوان محبوب‌ترين باشگاه آسيا شناخته مي‌شود.» بنا بر نوشته همشهري‌آنلاين، کنفدراسيون فوتبال آسيا در فهرستي پرسپوليس را بالاتر از الهلال عربستان و داليان چين پرهوادارترين باشگاه آسيا معرفي کرده‌بود. همچنين، اين باشگاه رکورد پرتماشاگرترين بازي ليگ قهرمانان آسيا را با 96,200 نفر تماشاگر در سال 2012 و در بازي با الغرافه قطر، در اختيار دارد.رکورد قبلي پرتماشاگرترين بازي ليگ قهرمانان آسيانيز مربوط به بازي پرسپوليس و بنيادکار ازبکستان با حضور 95,225 نفر در سال 2009 مي باشد که در اختيار پرسپوليس بوده است.


هماوردان


استقلال تهران



بازي ميان پرسپوليس و استقلال، دو باشگاه پرهوادار و پرافتخار ايران، مهم‌ترين مسابقه باشگاهي فوتبال در ايران است. رکورد بيشترين گل زده و شکست ناپذيري (شش بازي رسمي) در داربي تهران در اختيار تيم پرسپوليس تهران است. همچنين نخستين بازي دو تيم در روز 16 فروردين 1347، نخستين بازي رسمي پرسپوليس بود که با نتيجه بدون گل پايان يافت. فرداي آن روز، روزنامه کيهان ورزشي (مهمترين روزنامه ورزشي آن زمان) روي جلد خود هيچ چيز از بازي ننوشت و تيتري از فوتبال دخترها داشت. بر خلاف گذشته، امروزه اين بازي همواره با حساسيت بالا و تماشاگران زياد همراه‌است و برگزاري آن بازتاب‌هاي زيادي در ايران دارد. معمولاً اين بازي را حدود 100,000 نفر در ورزشگاه آزادي تهران تماشا مي‌کنند. اين شهرآورد گاهي به خشونت ميان بازيکنان، و درگيري ميان هواداران مي‌انجامد و هوليگان‌ها به ناوگان حمل و نقل عمومي از جمله اتوبوس‌ها آسيب مي‌زنند. مجله ورلدساکر در شماره ژوئيه 2008 خود، فهرستي از 50 شهرآورد دنيا منتشر کرد؛ و شهرآورد تهران را در رتبه 1ام آسيا و 22وم جهان قرار داد.

آمار هايي از شهراورد پايتخت را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد استقلال تساوي برد پرسپوليس
ليگ 66 20 30 16
جام حذفي 3 1 1 1
دوستانه 5 2 3 0
مجموع 74 24 32 18


گلزنان برتر شهرآورد تهران
نام بازيکن گل زده باشگاه
صفر ايرانپاک 7 پرسپوليس
حسين کلاني 6 پرسپوليس
غلامحسين مظلومي 5 استقلال
علي جباري 5 استقلال
مهدي هاشمي‌نسب 5 پرسپوليس(4 گل) - استقلال(1 گل)
همايون بهزادي 4 پرسپوليس
فرهاد مجيدي 4 استقلال
مجتبي جباري 4 استقلال


بازيکناني که به هر دو باشگاه گل زده‌اند
نام بازيکن گل براي پرسپوليس گل براي استقلال
مهدي هاشمي نسب 4 1
شاهرخ بياني 2 1
غلامرضا فتح‌آبادي 1 1


بيشترين بازي (بازيکن)
نام بازيکن بازي باشگاه
علي پروين 20 پرسپوليس
افشين پيرواني 18 پرسپوليس
علي جباري 17 استقلال
کارو حق‌ورديان 17 استقلال
ناصر حجازي 16 استقلال
جواد زرينچه 16 استقلال
اکبر کارگر جم 16 استقلال


بيشترين بازي (مربي)
نام مربي بازي باشگاه
علي پروين 22 پرسپوليس
منصور پورحيدري 18 استقلال
زدراکو رايکوف 15 استقلال
امير قلعه نوعي 8 استقلال
آلن راجرز 7 پرسپوليس


سپاهان اصفهان


با اين که پرسپوليس و سپاهان هر دو از باشگاه فوتبال شاهين به وجود آمدند، در گذشته بازي اين دو هماوردي محسوب نمي‌شد. با آغاز جام خليج فارس و قهرماني باشگاه‌هاي اصفهاني در جام‌هاي فوتبال ايران، به اهميت بازي‌هاي رودرروي باشگاه‌هاي اصفهان و تهران افزوده‌شد. پس از نبرد قهرماني پرسپوليس و سپاهان در جام حذفي 85-1384 و ليگ برتر 87-1386، اين حساسيت و اهميت دوچندان شد، به گونه‌اي که هم‌اکنون اين هماوردي از مهمترين بازي‌هاي دو باشگاه در هر فصل است.

بهترين برد پرسپوليس، پيروزي 6 بر صفر در سال 1350 و بهترين برد سپاهان نيز برد 4-1 در جام حذفي سال 1386 و بازي رفت ليگ برتر دهم با برد 4-1 بوده است.

آمارهايي از بازي هاي پرسپوليس و سپاهان را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد پرسپوليس تساوي برد سپاهان
ليگ (قبل از انقلاب) 26 11 11 4
ليگ برتر 22 5 10 7
جام حذفي 5 2 1 2
مجموع 52 18 21 13


گلزنان برتر بازي هاي پرسپوليس و سپاهان

نام بازيکن گل زده باشگاه
ادموند بزيک 6(3 گل پرسپوليس - 3 گل سپاهان) پرسپوليس/سپاهان
محمود کريمي سيبکي 5 سپاهان
رسول خطيبي 5 سپاهان
علي پروين 4 پرسپوليس
عماد رضا 3 سپاهان
هادي عقيلي 3 سپاهان
محمود خوردبين 4 پرسپوليس
بهروز رهبري‌فر 3 پرسپوليس
عليرضا واحدي نيکبخت 3 پرسپوليس
ابراهيم توره 2 سپاهان
محرم نويدکيا 2 سپاهان
حميد شفيعي 2 سپاهان
سيد امين موسوي 2 سپاهان
همايون بهزادي 2 پرسپوليس
صفر ايرانپاک 2 پرسپوليس
ناصر محمدخاني 2 پرسپوليس
علي انصاريان 2 پرسپوليس
جواد کاظميان 2 پرسپوليس
اسماعيل حاج رحيمي‌پور 2 پرسپوليس
محمد دستجردي 2 پرسپوليس


بازيهاي حساس


سپاهان 1-1 پرسپوليس (ضربات پنالتي 4-2)(31 شهريور 1385)


در سال 85 تيم سپاهان اصفهان و پرسپوليس تهران با برتري مقابل حريفان خود به فينال بازي‌ها راه يافتند که بازي رفت در ورزشگاه آزادي برگزار شد. سرمربي پرسپوليس آري هان هلندي و سرمربي تيم اصفهاني لوکا بوناچيچ کروات بود که عليرضا نيکبخت واحدي روي پاس زيباي حسين بادامکي گل اول بازي را به ثمر رساند و پس از چند دقيقه حميد شفيعي گل نيکبخت را پاسخ داد و بازي 1-1 مساوي خاتمه يافت. در بازي برگشت پرسپوليس راهي اصفهان شد که بازي با گلهاي ابراهيم اسدي براي پرسپوليس و حميد شفيعي براي سپاهان مساوي شد که در ضربات پنالتي نيکبخت واحدي و شيث رضايي از پرسپوليس و جلال اکبري از سپاهان نتوانستند پنالتي هاي خود را به ثمر برسانند و سپاهان با حساب 4-2 توانست قهرمان اين دوره شود و به ليگ قهرمانان آسيا راه يافت.


پرسپوليس 2-1 سپاهان(28 ارديبهشت 1387)


اين بازي حکم بازي فينال ليگ هفتم حرفه‌اي ايران را داشت. در اين بازي هر نتيجه‌اي غير از برد حکم به قهرماني سپاهان آن هم در استاديوم آزادي تهران مي‌داد. براي تماشاي اين بازي بيش از 100,000 تماشاگر سرخ پوش از ساعتها قبل از شروع مسابقه در استاديوم آزادي جمع شده بودند. داوري اين بازي بر عهده سعيد مظفري زاده بود. اولين گل اين بازي در دقيقه 16 توسط محسن خليلي وارد دروازه سپاهان شد ولي احسان حاج صفي در دقيقه 29 گل پرسپوليسي‌ها را پاسخ گفت. در نهايت در پايان وقت قانوني و پس از اعلام 7 دقيقه وقت تلف شده توسط داور پرسپوليس در دقيقه 5 يک ضربه کاشته پشت محوطه جريمه صاحب شد که با ضربه سر سپهر حيدري در دقيقه 6 از وقت‌هاي تلف شده باعث قهرماني پرسپوليس براي دومين بار در تاريخ 7 ساله ليگ حرفه‌اي شد.


آمار و ترين‌ها


فصل‌هاي اخير


جدول زير عملکرد کلي پرسپوليس در هفت سال اخير را نشان مي‌دهد.

فصل رتبه در ليگ جام حذفي جام باشگاه ها
1383-84 4ام 1/8 پاياني راه نيافت
1384-85 9ام نايب قهرمان راه نيافت
1385-86 3وم نيمه پاياني راه نيافت
1386-87 قهرمان 1/8 پاياني راه نيافت
1387-88 5ام 1/4 پاياني 1/16 پاياني
1388-89 4ام قهرمان راه نيافت
1389-90 4ام قهرمان دور گروهي
1390-91 12ام 1/4 نهايي 1/16 نهايي


تيم‌هاي ديگر


تيم‌هاي پايه


پرسپوليس در رده‌هاي سني اميد، جوانان، نوجوانان و نونهالان تيم دارد.


تيم دوم


پيش از انقلاب


پرسپوليس پيش از انقلاب «تيم آماتورها» داشت. در جام باشگاه‌هاي تهران 1351، پرسپوليس رسماً با تيم آماتورهايش در جام شرکت کرد. مهدي عسگرخاني، دروازبان آماتورهاي پرسپوليس برجسته‌ترين بازيکن آن تيم بود که بعداً به تيم اصلي رسيد، به ابومسلم فروخته‌شد و به تيم ملي ايران نيز دعوت شد.


پس از انقلاب


در روز 28 شهريور 1385، محمدحسن انصاري‌فرد مديرعامل آن زمان پرسپوليس با مديرعامل باشگاه فوتبال سرخپوشان دلوار افزار توافقنامه‌اي امضا کرد که بنابر آن، تيم فوتبال سرخپوشان تيم دوم پرسپوليس مي‌شد. پس از پايان آن فصل بهادر عبدي و فرهاد خيرخواه، (آقاي‌گل دسته يک) که در سرخپوشان بازي مي‌کردند به پرسپوليس پيوستند. پس از تغيير مديرعامل پرسپوليس رابطه دو باشگاه کمرنگ شد و باشگاه پرسپوليس به برخي تعهدات خود عمل نکرد. در آبان 1387 امتياز باشگاه سرخپوشان به باشگاه ديهيم اهواز واگذار شد. پس از آن پرسپوليس تا حدود يک سال تيم دومي نداشت، اما در آبان 1388 «تيم ب پرسپوليس» راه‌اندازي شد. اين تيم در روزهاي پاياني سال 1390 قهرمان مسابقات حذفي باشگاه‌هاي تهران شد.


تيم زنان


پرسپوليس پيش از انقلاب تيم زنان داشت. آن‌ها پس از تاج و به همراه ديهيم و عقاب از پيشگامان فوتبال زنان در ايران بودند. در تابستان 1387، رئيس کميته بانوان فدراسيون فوتبال ايران از اين باشگاه درخواست کرد تا در ليگ شرکت کند. در اواخر همان سال، پرسپوليس امتياز تيم زنان پيکان را در اختيار گرفت و در ليگ شرکت کرد. در فروردين 1388 تيم فوتسال زنان پرسپوليس به مقام سوم غرب آسيا رسيد.


ساير رشته ها


پرسپوليس در رشته هاي زير نيز فعاليت دارد:
بولينگ - واليبال - فوتسال - تکواندو - شنا


ادامه در ارسال شماره 3






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۵ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(پرسپولیس تهران)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده
بازيکنان

بازيکنان کنوني

باشگاه‌هاي ايراني در هر فصل مي‌توانند از 21 بازيکن بزرگسال، 6 بازيکن زير 23 سال 5 بازيکن زير 21 سال و3 بازيکن زير 19 سال استفاده کند. اين 8 بازيکن جز ليست تيمهاي پايه قرار دارند و در صورت نياز به تيم اصلي اضافه خواهند شد.هر تيم مي تواند از 4 بازيکن خارجي که يک آسيايي بايد ميانشان باشد استفاده کند. فهرست زير بازيکنان کنوني پرسپوليس را نشان مي‌دهد. بازيکناني که سهميه زير 23 سال يا زير 20 سال هستند، با ستاره مشخص شده‌اند.
شماره پست نام بازيکن
1 دروازه بان شهاب گردان
2 هافبک مهدي مهدوي کيا(کاپيتان دوم)
4 مدافع سيد جلال حسيني
5 هافبک سامان آقازماني*
6 مدافع محسن بنگر
7 هافبک حميد علي عسگري*
8 هافبک علي کريمي(کاپيتان اول)
9 مهاجم کريم انصاري فرد
10 مهاجم غلامرضا رضايي
11 مهاجم محمد قاضي
12 مهاجم ايمون زايد
13 مدافع حسين ماهيني
14 هافبک محمد نوري
15 هافبک روبرتو دسوسا
16 مدافع مهرداد پولادي
17 هافبک جواد کاظميان
18 هافبک مهرزاد معدنچي
19 مدافع محمدرضا خانزاده*
20 مدافع عليرضا نورمحمدي
22 دروازه بان امير عابدزاده*
23 هافبک اميرحسين فشنگچي
24 مهاجم هادي نوروزي
27 هافبک روح الله سيف اللهي*
28 دروازه بان مسعود داستاني*
31 هافبک افشين اسماعيل زاده*
32 هافبک سعيد قدمي*
35 مدافع حسين کنعاني
40 دروازه بان نيلسون

بازيکنان جام جهاني
جام جهاني 1978 آرژانتين
جواد الله‌وردي
علي پروين
جام جهاني 1998 فرانسه
احمدرضا عابدزاده
نيما نکيسا
مهدي مهدوي کيا
محمد خاکپور
افشين پيرواني
رضا شاهرودي
بهنام سراج
مهرداد ميناوند
نعيم سعداوي
يحيي گل محمدي
جام جهاني 2006 آلمان
جواد کاظميان
مهرزاد معدنچي

بازيکنان خارجي باشگاه فوتبال پرسپوليس

پيش از انقلاب

نخستين بازيکن خارجي که براي پرسپوليس بازي و گلزني کرد ويليام مک لوري بود که در روز 30 تير 1356 به ذوب‌آهن در جام تخت جمشيد 1356 گل زد. مک لوري نخستين گلزن خارجي ليگ فوتبال ايران نيز بود. او پيشتر در تيم دوم ليورپول بازي مي‌کرد، و پس از مدت کوتاهي ايران را ترک کرد. آلن ويتل اهل انگلستان، بازيکن خارجي بعدي پرسپوليس بود که در همان جام تخت جمشيد 1356 بازي کرد. او پيش از پرسپوليس براي اورتون و کريستال پالاس بازي کرده‌بود. ويتل با وقوع انقلاب، از ايران رفت.

دوران ليگ برتر

پس از انقلاب، تا سال‌ها پرسپوليس بازيکن خارجي نداشت. در ابتداي ليگ برتر 83-1382، پرسپوليس دو بازيکن به نام‌هاي عيسي ترائوره و ساشا ايليچ خريد.
بازيکناني که نامشان پررنگ نوشته شده سابقه ملي دارند.

فهرست بازيکنان خارجي
نام بازيکن کشور پست دوران بازي تعداد بازي تعداد گل
ويليام مک‌لوري اسکاتلند هافبک 1356 5 1
آلن ويتل انگاستان هافبک 1356-57 34 16
عيسي ترائوره مالي هافبک 1382-83 20 3
ساشا ايليچ جمهوري مقدونيه دروازه بان 1382-83 31 0
کريستوفر ره ليبريا-فرانسه مهاجم 1382 0 0
سامبو چوجي نيجريه مهاجم 1383 12 1
ايليا پروسکي جمهوري مقدونيه هافبک 1383-84 13 0
ژان نيکولوفسکي جمهوري مقدونيه دروازه بان 1384 0 0
کارلوس ريوه‌را پاناما مدافع 1384 0 0
خوزه آنتوني تورس پاناما مدافع 1384 1 0
رافائل ادرهو نيجريه مهاجم 1384-85 6 1
ژاک الونگ‌الونگ کامرون هافبک 1384-87 38 0
روبرت ساها جمهوري چک مدافع 1384-86 31 1
لويي صلاح حسن عراق مهاجم 1385-86 8 1
زياد شعبو سوريه مهاجم 1385-86 9 2
طارق جبان سوريه مدافع 1385-86 5 0
جورج آراندا پاراگوئه هافبک 1386-87 2 0
ماته دراگه‌چوويچ کرواسي مهاج 1386-87 12 3
ابراهيم توره سنگال مهاجم 1387-88 31 13
ايوان پتروويچ صربستان هافبک 1387-88 34 1
فرانک آتسو توگو مدافع 1387-88 9 0
دي کارمو برزيل مهاجم 1387 8 1
اشپيتيم آريفي آلمان-کوزوو-آلباني مهاجم 1388-90 23 6
تياگو برزيل هافبک 1388-90 44 3
وسلي برازيليا برزيل مهاجم 1389-90 - -
هوار ملا محمد عراق هافبک 1388-89 17 5
ممدو تال بورکينافاسو مدافع 1390-91 9 0
آسمير آودوکيچ بوسني و هرزگوين دروازه بان 1390-91 - -
ايمن زايد ليبي مهاجم اکنون-1390 15 12

کاپيتان‌ها
نام بازيکن دوران بازي در پرسپوليس دوران کاپيتاني شماره پيراهن
حميد جاسميان 1346-1349 1346-1349 5
بيوک وطنخواه 1346-1353 1350-1351 6
همايون بهزادي 1346-1353 1351-1353 10
جعفر کاشاني 1346-1353 1353 4
ابراهيم آشتياني 1346-1355 1353-1354 2
علي پروين 1349-1367 1359-1369 7
محمد پنجعلي 1355-1373 1367-1371 17
فرشاد پيوس 1364-1367 و 1377-1368 1371-1375 17
مجتبي محرمي 1367-1376 1375 8
احمدرضا عابدزاده 1373-1379 1375-1379 1
افشين پيرواني 1372-1383 1379-1382 5
علي دايي 1373-1375 و 1383-1382 1382-1383 10
کريم باقري 1375-1376 و 1389-1381 1383-1389 6
سپهر حيدري 1386-1390 1389-1390 3
علي کريمي 1377-1380 و 1388-1387 و اکنون-1390 اکنون-1390 8

مربيان

کادر فني کنوني
سمت نام
سرمربي مانوئل خوزه
مربي محسن عاشوري
مربي دروازه‌بان‌ها احمد ناجي
سرپرست سعيد شيريني
پزشک وجيه‌الله چشمه‌سري
فيزيوتراپ ميثم علي‌پور

مربيان اخير
نام مربي سال مربيگري
مصطفي دنيزلي 1390
حميد استيلي 1390
علي دايي 1388-1390
زلاتکو کرانچار 1388
نلو وينگادا 1387-1388
افشين پيرواني 1387
افشين قطبي 1386-1387

مربيان برجسته پيشين
نام مربي دوران ليگ حذفي ديگر جام ها آسيايي مجموع
آلن راجرز 1350-1353 2 0 0 0 2
بيوک وطنخواه 1354 و 1372-1360 1 0 0 0 1
علي پروين 1377-1382 و 1384 3 3 9 1 16
استانکو پاکلپوويچ 1374-1376 2 0 0 0 2
افشين قطبي 1386-1387 1 0 0 0 1
علي دايي 1388-1390 0 2 0 0 2

مربيان در گذر زمان
نام مربي کشور دوران مربيگري جام ها
رجبعلي فرامرزي ايران 1342-1346 -
پرويز دهداري ايران 1347-1348 مسابقات انتخابي آسيا(1347)
رجبعلي فرامرزي ايران 1348 -
حسين فکري ايران 1349-1350 -
آلن راجرز انگلستان 1350-1353 جام منطقه‌اي(1350) - جام تخت جمشيد(1352)
همايون بهزادي ايران 1353-1354 -
بيوک وطنخواه ايران 1354 جام تخت جمشيد(1354)
ايوان کونوف شوروي 1355 -
منصور اميرآصفي ايران 1355-1356 -
پرويز قليچ‌خاني ايران 1356 -
محراب شاهرخي ايران 1356-1360 جام اسپندي(1358)
علي پروين ايران 1360-1366 جام باشگاه‌هاي تهران(1361 و 1365 و 1366 و 1367)-جام حذفي تهران(1361 و 1366)-جام حذفي(1366)
مسعود معيني ايران 1367 -
علي پروين ايران 1367-1372 جام باشگاه‌هاي تهران(1368 و 1369)-جام در جام آسيا(1370)-جام حذفي(1370)
محمود خوردبين ايران 1372 -
محمد پنجعلي ايران 1372 -
ولاديسلاو بگوويچ کرواسي 1373 -
حميد درخشان ايران 1373 -
هانس يورگن گده آلمان 1374 -
استانکو پاکلپوويچ کرواسي 1374-1376 ليگ آزادگان(75-1374 و 76-1375)
حميد درخشان ايران 1376 -
ايوان متکوويچ کرواسي 1376-1377 -
علي پروين ايران 1377-1382 ليگ برتر(82-1381)
وينگو بگوويچ کرواسي 1382-1383 -
راينر زوبل آلمان 1383-1384 -
علي پروين ايران 1384 -
آري هان هلند 1384-1385 -
مصطفي دنيزلي ترکيه 1385-1386 -
افشين قطبي ايران-آمريکا 1386-1377 ليگ برتر(87-1386)
افشين پيرواني ايران 1387 -
نلو وينگادا پرتغال 1387-1388 -
زلاتکو کرانچار کرواسي 1388 -
علي دايي ايران 1388-1390 جام حذفي(1389 و 1390)
حميد استيلي ايران 1390 -
مصطفي دنيزلي ترکيه 1390-1391 -
مانوئل خوزه پرتغال اکنون-1391 -

مديران
نام مديران دوران مديريت
علي عبده 1352-دي 1342
مصطفي مکري 1352-1357
عباس وکيل دهه 1360-1358
عباس گليجاني دهه 1360
طباطبايي دهه 1360
عباس انصاري فرد 1369-1372
امير عابديني 1372-1380
عباس انصاري فرد 1381-مهر1380
علي ميرزايي 1382-مهر1381
علي پروين 1382
اکبر غمخوار تير 1383-مرداد 1382
حجت‌الله خطيب دي 1384- تير 1383
محمدحسن انصاري‌فرد تير 1386- دي 1384
حبيب کاشاني تير 1387- تير 1386
داريوش مصطفوي دي 1387- تير1387
عباس انصاري‌فرد مهر 1388- دي 1387
حبيب کاشاني (سرپرست) شهريور 1390- مهر 1388
محمد رويانيان اکنون - شهريور 1390

دست‌آوردها

جدول زير شامل موفق ترين تيم هاي 11 دوره ليگ حرفه‌اي ايران مي باشد.(اين جدول تا پايان ليگ يازدهم تنظيم شده‌است.)
تيم دوره بازي برد تساوي شکست گل زده گل خورده تفاضل امتياز بهترين عنوان بدترين عنوان تعداد قهرماني
استقلال 11 338 164 107 67 526 342 +184 599 قهرمان سيزدهم 2 بار
سپاهان 11 338 154 105 79 501 336 +165 564 قهرمان دهم 4 بار
پرسپوليس 11 338 146 113 79 490 377 +113 545 قهرمان دوازدهم 2 بار
ذوب آهن 11 338 143 110 85 425 336 +89 539 نايب قهرمان هشتم -

کشوري
عنوان جام سال قهرماني
ليگ فوتبال ايران 1350 و 1352 و 1354 و 1374 و 1375 و 1377 و 1378 و 1379-1378 و 1381-1380 و 1387-1386
جام حذفي 1366 و 1370 و 1378-1377 و 1389-1388 و 1390-1389

آسيايي
عنوان جام سال قهرماني
جام برندگان جام آسيا 1990-1991

غيررسمي
عنوان جام سال قهرماني
مسابقات انتخابي آسيا 1347
جام بين‌المللي وحدت تهران 1360
جام دوستي شارجه 1374
جام ولايت 1390

ساير رشته ها
نام رشته مقام(سال)
شنا قهرمان ليگ برتر شنا ايران(سال 1384)
تکواندو نايب قهرمان ليگ برتر تکواندو ايران(سال 1383)
فوتسال قهرمان جام رمضان(سال 1382)
واليبال نايب قهرمان ليگ برتر(سال هاي 1354 و 1355) - قهرمان جام حذفي واليبال(سال 1355) - قهرمان جام باشگاه‌هاي تهران(سال 1383) - قهرمان ليگ دسته اول(سال 1383)

ادامه در ارسال شماره 4






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۳ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(پرسپولیس تهران)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده
مسائل اقتصادي و حقوقي

درآمدزايي

باشگاه‌هاي فوتبال ايران، از جمله پرسپوليس در درآمدزايي حرفه‌اي نيستند. هم‌اکنون بيشتر منابع مالي باشگاه پرسپوليس توسط مالک باشگاه، سازمان تربيت بدني تامين مي‌شود. کمک‌هاي بلاعوض هواداران ثروتمند، فروش بازيکن، بازي‌هاي بين‌المللي و حاميان مالي از ديگر منابع مالي مهم باشگاه هستند. به طور مثال، مبلغ قرارداد پرسپوليس با ماري براون، 3 ميليارد تومان بوده‌است. در سال 1383، باشگاه پرسپوليس با مشارکت شرکت اتريشي آسپا در توليد نوشابه «پرس پاور» با برند خود به فعاليت اقتصادي پرداخت. پرسپوليس همچنين توانسته به عنوان نخستين باشگاه ايراني بابت حق‌پخش تلويزيوني و فروش فيلم درآمدزايي کند. با اين وجود تلاش‌هاي باشگاه براي درآمدزايي از فروش بليت (که از مهمترين منابع درآمد باشگاه‌هاي فوتبال حرفه‌اي است) تاکنون بي‌نتيجه مانده‌است.
وب‌گاه گل در گزارشي تحليلي از تاثير بحران اقتصادي جهان بر فوتبال کشورهاي مختلف، به دليل دولتي بودن اين باشگاه وقوع اين بحران را بر مسائل مالي آن کاملاً بي‌تاثير دانسته‌است.

حاميان مالي

هم‌اکنون شرکت خودروسازي اوپل، تامين خودروي صدرا و هواپيمايي آسمان حاميان مالي باشگاه هستند.
پرسپوليس نخستين باشگاه فوتبال ايراني است که پاي حاميان مالي را به فوتبال ايران باز کرد. نخستين بار در اواخر دهه 60 کارخانه‌هاي الکترونيکي خارجي مانند گلدستار، ال‌جي و تويوتا قراردادهاي کوتاه‌مدتي با پرسپوليس بستند. مبليران نيز به عنوان يکي از نخستين حاميان ايراني پرسپوليس، در ميانه دهه 70 تنها براي دو بازي 5 ميليون تومان به پرسپوليس پرداخت. در دهه 80، پيراهن پرسپوليس حاميان متعددي به خود ديد که بيشترشان مدت کوتاهي حامي باشگاه بودند.
بر اساس پژوهشي که دو عضو هيئت علمي و يک دانشجوي دانشکده مديريت و کارآفريني دانشگاه تهران در سال 1388 با عنوان «بررسي اثربخشي حمايت‌هاي مالي ورزشي در ميان هواداران ورزش فوتبال در ايران» انجام دادند؛ ميزان علاقه‌مندي شرکت‌ها به حمايت مالي از اين باشگاه در ساليان گذشته سير صعودي داشته‌است و اگرچه بيشتر حاميان به نتايج دلخواه خود از تبليغ رو پيراهن اين تيم نرسيده‎اند، مدت حمايت مالي اين شرکت‌ها معمولاً کوتاه بوده‌است. حامياني که مدت بيشتري نامشان روي پيراهن تيم درج شده، بيشتر در ذهن هواداران ماندگار بوده‎اند. در پرسشنامه‎اي که از پرسش‎شوندگان مي‎پرسد «اولين حامي مالي که به نظرتان مي‎رسد چيست؟»، نام آيوا که بيش از يک دهه پيش حامي مالي اين تيم بوده، از ماري براون که در زمان انجام پژوهش حامي مالي باشگاه بوده‎است، بيشتر ذکر شده‎است.
با آغاز دوران مديريت حبيب کاشاني (که عضو شوراي شهر تهران بود) در سال 1386، سازمان نيمه‌دولتي شهرداري تهران با زيرمجموعه‌هاي خود از حاميان اصلي اين باشگاه به شمار مي‌رفت که پس از فسخ يکجانبه قرارداد از سوي پرسپوليس در سال 1390، از باشگاه شکايت کرد. پرسپوليس پيشتر با حاميان ديگر خود مانند بهگل و جگوار نيز به مشکل خورده بود.
شرکت اول‌اشپورت نيز از سال 1386، تامين لباس‎هاي اين باشگاه را بر عهده دارد. از تامين‎کنندگان پيشين لباس باشگاه مي‌توان جورابان، حصاري و دايي را نام برد. تامين‎کنندگان از محل فروش لباس‌ها به باشگاه پول پرداخت مي‌کنند؛ به طور مثال، جورابان در قرارداد خود با باشگاه 30% از عوايد فروش لباس‌ها را به پرسپوليس مي‌داد. البته بر خلاف روال معمول در فوتبال جهان و همانند ديگر باشگاه‌هاي ايراني، تامين‎کنندگان لباس پولي بابت حمايتشان به پرسپوليس پرداخت نمي‌کنند. نقض مکرر رعايت کپي رايت در ايران به عنوان مانع اصلي اين امر قلمداد مي‌شود؛ چرا که توليدي‌هاي کوچک، لباس‌هاي ارزان و بي کيفيت مشابه را توليد مي‌کنند و شرکتي که حامي است (با قيمت‌هاي بالاتر لباسش) نمي‌تواند آن طور که بايد بازار داشته باشد و سود ببرد.

حاميان پيراهن پرسپوليس
فصل تامين‎کننده لباس حامي
1376 شکاري شرکت ملي فولاد ايران
1377-78 نهنگي آيوا
1378-79 نهنگي آيوا
1379-80 جورابان آيوا
1380-81 جورابان ان‌اي‌سي - تيدي
1381-82 جورابان سامسونگ
1382-83 جورابان - دايي تلويزيون پارس
1383-84 نهنگي پرس پاور - جگوار
1384-85 نهنگي بمبا - هتل داريوش - شهر آفتاب - جيوردانو
1385-86 حصاري ايرتويا - ايکات - ايرانسل
1386-87 اول‌اشپورت تعاوني اعتباري شهر - شهروند
1387-88 اول‌اشپورت ماري براون
1388-89 حصاري - اول‌اشپورت بهگل - شهرداري تهران
1389-90 اول‌اشپورت بانک شهر
1390-91 اول‌اشپورت بانک شهر - اوپل

دارايي‌ها

باشگاه پرسپوليس مالک يک ساختمان 5 طبقه در خيابان شيخ‌بهايي تهران است. اين ساختمان در زمين اهدايي فدراسيون فوتبال ايران ساخته‌شده و دفتر باشگاه‌است. در سال 1387 قرار بود موزه پرسپوليس در اين مکان راه‌اندازي شود.
در تير 1388، سازمان تربيت بدني با پرداخت 2 ميليارد تومان 1? از سهام بانک تات را براي باشگاه پرسپوليس خريد. اين باشگاه يک کلينيک پزشکي با نام «بيمارستان پرسپوليس» در خيابان گاندي تهران دارد که در خرداد 1389 آغاز به کار کرد. در سال 1384 نيز خبري درباره خريد ورزشگاه و راه‌اندازي شرکت هواپيمايي توسط باشگاه منتشر شده‌بود که انجام نگرفت.
اين باشگاه پيشتر مالک ورزشگاه راه‌آهن و مجموعه فرهنگي ورزشي شهيد چمران نيز بوده‌است.

مالکيت

پيش از انقلاب، مالک باشگاه «شرکت سهامي سي‌آرسي» (بخش خصوصي) بود. در شرکت سي‌آرسي به جز علي عبده، فاطمه پهلوي و همسرش محمد خاتم از سهامداران عمده بودند. پس از انقلاب، اموال باشگاه مصادره شد و تحت پوشش بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي و سازمان تربيت بدني رفت. (دهه 1360) از سال 1372 تا 1376، باشگاه تحت مديريت وزارت معادن و فلزات بود و از لحاظ منابع مالي دگرگون شد. پرسپوليس از سال 1376 تحت تملک سازمان تربيت بدني قرار گرفت. در دي 1389، با مصوبه مجلس شوراي اسلامي وظايف سازمان تربيت بدني رسماً به وزارت ورزش و جوانان ايران محول شد و با چند ماه تاخير، پرسپوليس تحت نظر اين وزارتخانه قرار گرفت.

مالکان باشگاه پرسپوليس
مالک دوران مالکيت
شرکت سهامي سي‌آرسي 1342-1357
سازمان تربيت بدني 1358-1365
بنياد مستضعفان بهمن1365-1365
سازمان تربيت بدني 1365-72
وزارت فلزات و معادن 1372-76
سازمان تربيت بدني 1376-90
وزارت ورزش و جوانان اکنون-1390

اختلاف حقوقي بر سر برند پرسپوليس

بنابر نوشته سالنامه و فرهنگ رسمي باشگاه چاپ سال 1386، با پايان دوران زمامداري وزارت معادن بر باشگاه، اختلاف و بحران مالي–مديريتي ايجاد شد و ميان سال‌هاي 1379 تا 1381 يک «جنگ سهام آغاز شد که با پيروزي سازمان تربيت بدني با پايان رسيد.»
ماجرا از اين قرار بود بنياد مستضعفان در اداره باشگاه ناتوان بود و آن را به تربيت بدني واگذار کرد و تربيت بدني نيز قرار بود باشگاه را به بخش خصوصي واگذار کند. در راستاي اين اقدام؛ در تاريخ 18 ارديبهشت 1370، شرکتي با نام «شرکت فرهنگي ورزشي پرسپوليس سهامي خاص» با شماره 83332 به ثبت رسيد. (سهام‌داران: سازمان تربيت بدني به نمايندگي عباس انصاري‌فرد 50.5%، اسماعيل وفايي 49% و مهدي منظرموعود 0.5%) اما در 27 بهمن، امتياز باشگاه به جاي شرکت پرسپوليس، به «موسسه فرهنگي ورزشي پيروزي» انتقال يافت. سازمان تربيت بدني اين شرکت را به حسين محلوجي، امير عابديني و عباس انصاري‌فرد هبه داد. (در سال 1380 سهام از آنان گرفته‌شد) پس از اين مدت عابديني نيز به مالکان شرکت پرسپوليس اضافه شد. (يعني عابديني هم در شرکت پرسپوليس و هم در شرکت پيروزي سهام‌دار شده‌بود.)
مالکان شرکت پرسپوليس خود را «مالک اصلي» باشگاه مي‌دانستند و به دادگاه شکايت کردند، اما دادگاه در تاريخ 22 اسفند 1380 رأي به مالکيت سازمان تربيت بدني داد. دادگاه تجديدنظر نيز در تاريخ 8 تير 1383 اين رأي را تائيد کرد. سرانجام در مرداد 1390؛ در پي دعوي باشگاه عليه شرکت فرهنگي ورزشي پرسپوليس سهامي خاص، قاضي شعبه ششم دادگاه عمومي مجتمع قضايي شهيد بهشتي راي قطعي به تعلق برند پرسپوليس به باشگاه، و حذف نام پرسپوليس از شرکت پرسپوليس سهامي خاص داد. درتاريخ 22 فروردين 1390 محمد رويانيان مدير عامل وقت تيم پيروزي اعلام کرد که نام اصلي باشگاه به اين باشگاه عودت داده شد واز اين پس بايد در زباله دان تاريخ به دنبال نام پيروزي بگرديم. از اين به بعد همه با سر بلندي نام باشگاه را پس از 25 سال پرسپوليس مي‌خوانيم. زيرا دادگاه برند پرسپوليس را به هواداران باز گردانده هست. به گزارش سايت رسمي باشگاه پرسپوليس، مدير عامل باشگاه پرسپوليس در کنفرانس خبري که در محل ورزشگاه درفشي فر برگزار شد، با اعلام خبر دريافت حکم دادگاه تجديد نظر گفت: بعد از تلاش‌هاي بسيار، بالاخره با عدالتي که از سوي دادگاه اعمال شد، نام پرسپوليس براي هميشه به باشگاه پرسپوليس برگشت. وي ادامه داد: من همينجا از آقاي کاشاني، مديريت قبلي باشگاه، تشکر مي‌کنم که اين پرونده در زمان ايشان آغاز شد، همچنين از آقاي شکري وکيل و آقاي سالارکيا معاون حقوقي باشگاه و بويژه از قاضي و دادگاه محترم که پرسپوليس را به آغوش ملت باز گرداندند، قدرداني مي‌کنم، با رايي که ابلاغ شد دست نااهلان از برند تجاري پرسپوليس که سال‌هاي متمادي از اين باشگاه دريغ شد، برداشته شد. ديگر نام پرسپوليس از داخل پرانتز برداشته خواهد شد و نام اول باشگاه خواهد بود. دست آنها که به دنبال سوء استفاده از اين نام بودند، قطع شد و پرسپوليس به دامن هوادارانش بازگشته‌است. باز هم بايد از دادگاه به خاطر اين عدالت و از تمام تلاش‌هايي که در اين مدت کشيده شد، تشکر مي‌کنم.

خصوصي‌سازي

پس از آن؛ اعلام شد در راستاي انجام اصل 44 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، باشگاه بايد به بخش خصوصي واگذار شود. در سال‌هاي اخير خبرهايي درباره ورود باشگاه به سازمان بورس اوراق بهادار تهران و فروش آن به افراد حقيقي منتشرشده‌است. در سال 1388، محمود احمدي‌نژاد در نامه‌اي به رئيس سازمان تربيت بدني اعلام کرد که پرسپوليس و استقلال بايد به هواداران واگذار شوند. پرسپوليس همچنان در تملک سازمان تربيت بدني قرار دارد. بنا بر گفته کنفدراسيون فوتبال آسيا، نحوه مالکيت کنوني اين باشگاه در آينده مشکلاتي براي حضور در ليگ قهرمانان آسيا ايجاد مي‌کند.






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۳ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(استقلال تهران)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

نام کامل باشگاه فرهنگي ورزشي فوتبال استقلال تهران
لقب ها پسران آبي - اس اس - تاج - آبي پوشان
بنيانگذاري 2 مهر 1324 با نام دوچرخه سواران
ورزشگاه ورزشگاه آزادي
گنجايش 100,000 نفر
مالک وزارت ورزش و جوانان
مدير عامل علي فتح الله زاده
سرمربي امير قلعه نوعي
آدرس اينترنتي
fcesteghlal.ir

باشگاه فوتبال استقلال تهران يک باشگاه فوتبال ايراني است که در سال 1324 در شهر تهران بنيانگذاري شده‌است. استقلال پيش از انقلاب ايران تاج نام داشت. باشگاه فوتبال استقلال بعد از باشگاه راه آهن قديمي‌ترين تيم باشگاهي در ايران به حساب مي‌آيد.

اين باشگاه هم‌اکنون در ليگ برتر ايران بازي مي‌کند. استقلال با دو قهرماني در جام باشگاه‌هاي آسيا (جام باشگاه‌هاي آسيا 1970 و جام باشگاه‌هاي آسيا 91-1990) و دو نايب قهرماني (جام باشگاه‌هاي آسيا 92-1991 و جام باشگاه‌هاي آسيا 99-1998) و دو مقام سومي (جام باشگاه‌هاي آسيا 1971 و جام باشگاه‌هاي آسيا 2002)، پُرافتخارترين باشگاه فوتبال ايران در رقابت‌هاي آسيايي و دومين باشگاه پرافتخار تاريخ قاره آسيا محسوب مي‌شود. استقلال همچنين با هفت قهرماني در بالاترين دسته فوتبال ايران، ليگ منطقه‌اي ايران يک بار، جام تخت جمشيد يک بار، ليگ قدس يک بار، جام آزادگان 2 بار و ليگ برتر 2بار، دومين تيم پرافتخار در ليگ ايران و با 6 قهرماني و 3 نايب قهرماني، پرافتخارترين تيم در جام حذفي ايران است.

رقيب سنتي اين باشگاه، پرسپولیس است. اين دو باشگاه پرطرفدارترين و پرافتخارترين تيم‌هاي فوتبال ايران و برگزارکننده شهرآورد تهران هستند. فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال اين باشگاه را پس از الهلال عربستان و يوکوهاما مارينوس ژاپن، سومين باشگاه برتر فوتبال آسيا در قرن بيستم اعلام کرده‌است. همچنين اين فدراسيون، باشگاه فوتبال استقلال را با 593 امتياز در رتبه 280 مين باشگاه جهان در طي 10 سال گذشته قرار داد که بر اين اساس بعد از باشگاه سپاهان که در رده 237 جهان قرار دارد، تيم استقلال تهران دومين باشگاه فوتبال برتر ايراني در طي 10 سال اخير مي‌باشد. همچنين اين باشگاه در مجموع امتيازات تيم‌ها در تاريخ ليگ برتر، در رتبه نخست قرار دارد و در مجموع تمام ادوار ليگ برتر ايران صاحب بيشترين گل زده و بيشترين برد مي‌باشد. پايگاه فدراسيون بين المللي تاريخ و آمار فوتبال تازه ترين رده بندي تيمهاي باشگاهي جهان را در تيرماه 1391 اعلام کرد که تيم استقلال تهران با 118 امتياز و يک پله نزول در رده 106 جهان و بالاتر از تيم پرافتخار باشگاه فوتبال ليورپول انگليس و بهترين تيم باشگاهي غرب آسيا شناخته شد.


تاريخچه


دوچرخه سواران


در سال 1323 تعدادي از دوچرخه‌سواران باسابقه و داراي عناوين قهرماني در کشور تصميم گرفتند با ايجاد مرکزي براي گردهمايي‌هاي دوستانه، پايه‌هاي يک تشکل صنفي را برپا کنند. باشگاه دوچرخه سواران در 4 مهر 1323 توسط چند جوان نظامي و دانشجوي دوچرخه‌سواري در تهران تاسيس شد و در ابتدا فقط به دوچرخه‌سواري اختصاص داشت. اما بعدا رشته‌هاي ديگر از جمله فوتبال نيز به فعاليت‌هاي باشگاه اضافه شدند و اين درحالي بود که علي دانايي‌فرد باشگاه فوتبال نور را هدايت مي‌کرد که بعد از شکست تيم فوتبال کارگر آبادان، مورد توجه دوچرخه‌سواران قرار گرفت و با مذاکرات قرار بر آن شد تا از آن پس تيم نور تحت عنوان تيم فوتبال دوچرخه سواران فعاليت کند. تيم فوتبال دوچرخه‌سواران از ابتدا با لباس آبي رنگ در مسابقات حاضر و در ميان تيم‌هاي شاهين، سرباز و دارايي در رقابت‌هاي اصلي فوتبال ايران بازي مي‌کرد. اولين بازي رسمي تيم دوچرخه سواران در 15 اسفند 1328 و در برابر تيم شاهين و در حضور بيش از 20 هزار تماشاگر در ورزشگاه امجديه برگزار شد، که در آن ديدار تيم دوچرخه سواران توانست با نتيجه 1-0 پيروز شود.


تاج




در سال 1328 پرويز خسرواني امتياز باشگاه دوچرخه‌سواران را در اختيار گرفت و نام آن بعد از بحث و راي‌گيري بين اعضاي هيات مديره به «باشگاه فوتبال تاج» تغيير و به ثبت رسيد. مدير باشگاه، سروان پرويز شيخان بود. حضور افرادي نظير اسدالله علم، نخست وزير وقت در هئيت مديره باعث شد تا بودجه قابل توجهي در اختيار باشگاه قرار گيرد.


استقلال


پس از انقلاب 1357 با مشورت برخي از بازيکنان قديمي باشگاه(ازجمله منصور پورحيدري،کردنوري و جلالي) نام باشگاه تاج به باشگاه استقلال،تغيير کرد.


نام، نماد و رنگ


باشگاه در سال 1324 با نام دوچرخه‌سواران بنيانگذاري شد. پس از ثبت باشگاه به نام پرويز خسرواني و علي عبدالهي نوروزي، نام باشگاه با تصويب هيئت مديره در تاريخ 1 اسفند 1328به تاج تغيير يافت. پس از وقوع انقلاب، باشگاه استقلال نام نهاده شد. رنگ لباس استقلال از آغاز، آبي بوده‌است و رنگ آبي يکي از نمادهاي اين باشگاه به شمار مي‌رود و از اين رو آبي‌پوشان يکي از لقب‌هاي باشگاه‌است.


هواداران و هماوردان


در بازي پاياني پنجمين دوره ليگ برتر و در مقابل برق شيراز که به پيروزي 4 بر 1 استقلال و قهرماني اين تيم منجر شد، تعداد 110 هزار نفر از هواداران استقلال براي ديدن قهرماني تيم محبوبشان به ورزشگاه آمدند که پرتماشاچي ترين بازي تاريخ ليگ برتر ايران بوده‌است. البته لازم به ذکر است که طرفداران استقلال تهران در استان خوزستان نسبت به شهرهاي ديگر حتي پايتخت بسيار بيشتر هستند و بسياري از مردم شهر اهواز را به شهر استقلال تشبيه مي‌کنند.


رقيبان سنتي


شهرآورد تهران



بازي ميان استقلال و پرسپولیس، دو باشگاه پرهوادار و پرافتخار ايران، مهم‌ترين مسابقه باشگاهي فوتبال در ايران است. نخستين بازي دو تيم در روز 16 فروردين 1347، نخستين بازي رسمي پرسپولیس بود که با نتيجه بدون گل پايان يافت. فرداي آن روز، روزنامه کيهان ورزشي (مهمترين روزنامه ورزشي آن زمان) روي جلد خود هيچ چيز از بازي ننوشت و تيتري از فوتبال دخترها داشت. بر خلاف گذشته، امروزه اين بازي همواره با حساسيت بالا و تماشاگران زياد همراه‌است و برگزاري آن بازتاب‌هاي زيادي در ايران دارد. معمولاً اين بازي را حدود 100,000 نفر در ورزشگاه آزادي تهران تماشا مي‌کنند. اين شهرآورد گاهي به خشونت ميان بازيکنان، و درگيري ميان هواداران مي‌انجامد و هوليگان‌ها به ناوگان حمل و نقل عمومي از جمله اتوبوس‌ها آسيب مي‌زنند. مجله ورلدساکر در شماره ژوئيه 2008 خود، فهرستي از 50 شهرآورد دنيا منتشر کرد؛ و شهرآورد تهران را در رتبه 1ام آسيا و 22وم جهان قرار داد.

آمار هايي از شهرآورد پايتخت را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد استقلال تساوي برد پرسپوليس
ليگ 66 20 30 16
جام حذفي 3 1 1 1
دوستانه 5 2 3 0
مجموع 74 24 32 18


گلزنان برتر شهرآورد تهران
نام بازيکن گل زده باشگاه
صفر ايرانپاک 7 پرسپوليس
حسين کلاني 6 پرسپوليس
غلامحسين مظلومي 5 استقلال
علي جباري 5 استقلال
مهدي هاشمي‌نسب 5 پرسپوليس(4 گل) - استقلال(1 گل)
همايون بهزادي 4 پرسپوليس
فرهاد مجيدي 4 استقلال
مجتبي جباري 4 استقلال


بازيکناني که به هر دو باشگاه گل زده‌اند
نام بازيکن گل براي پرسپوليس گل براي استقلال
مهدي هاشمي نسب 4 1
شاهرخ بياني 2 1
غلامرضا فتح‌آبادي 1 1


بيشترين بازي (بازيکن)
نام بازيکن بازي باشگاه
علي پروين 20 پرسپوليس
افشين پيرواني 18 پرسپوليس
علي جباري 17 استقلال
کارو حق‌ورديان 17 استقلال
ناصر حجازي 16 استقلال
جواد زرينچه 16 استقلال
اکبر کارگر جم 16 استقلال


بيشترين بازي (مربي)
نام مربي بازي باشگاه
علي پروين 22 پرسپوليس
منصور پورحيدري 18 استقلال
زدراکو رايکوف 15 استقلال
امير قلعه نوعي 8 استقلال
آلن راجرز 7 پرسپوليس


سپاهان اصفهان


از سال 1350 دو باشگاه استقلال و سپاهان ديدارهاي متعددي در قالب مسابقات ليگ، حذفي و دوستانه با يک‌ديگر برگزار کرده‌اند. رقابت اين دو تيم از ديرباز جذاب و ديدني بوده و در حال حاضر اين ديدار در ليگ برتر براي هر دوتيم و هواداران آن‌ها از جذابيتي خاص و حساسيت بالايي برخوردار است که اين ديدار از مسابقات مهم هر فصل اين دو تيم به شمار مي‌رود.

آمارهايي از بازي هاي استقلال و سپاهان را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد استقلال تساوي برد سپاهان
ليگ (قبل از انقلاب) 10 4 2 4
ليگ آزادگان 16 8 4 4
ليگ برتر 22 7 7 8
جام حذفي 6 1 0 5
ليگ قهرمانان آسيا 1 0 0 1
دوستانه 3 0 1 2
مجموع 58 20 14 24


گلزنان برتر بازي هاي استقلال و سپاهان

نام بازيکن گل زده باشگاه
لئون استپانيان 6 سپاهان
رسول خطيبي 6 سپاهان
سيد مهدي سيدصالحي 6(5 گل سپاهان - 1 گل استقلال) سپاهان/استقلال
يدالله اکبري 5 استقلال
سيد امين موسوي 5 سپاهان
غلام‌رضا عنايتي 4 استقلال
غلامحسين مظلومي 4 استقلال
محرم نويدکيا 4 سپاهان
فرهاد مجيدي 3 استقلال
محمد نوازي 3 استقلال
ادموند بزيک 3 سپاهان


موفقترين مربيان

نام مربي باشگاه بازي برد تساوي باخت
فرهاد کاظمي سپاهان 11 8 2 1
منصور پورحيدري استقلال 11 5 2 4
محمود ياوري سپاهان 12 5 2 5
زدراکو رايکوف استقلال 7 4 1 2
امير قلعه‌نويي استقلال/سپاهان 17 4(3 برد استقلال - 1 برد سپاهان) 5 8
ناصر حجازي استقلال/سپاهان 7 3(3 برد استقلال - 1 برد ساهان) 1 3
لوکا بوناچيچ سپاهان 4 2 1 1
يوگني سوکوموروخوف استقلال 2 2 0 0
عبدالصمد مرفاوي استقلال 4 2 0 2


مسابقات و فصل‌هاي مهم


جام حذفي 81-80


اين دو باشگاه در نيمه نهايي جام حذفي 81-80 با يکديگر روبه شدند. اهميت اين ديدار حذفي براي استقلال مهم بود, زيرا آن‌ها قهرماني ليگ برتر 81-80 در آخرين روز از دست داده و پرسپولیس قهرمان شده بود و تيم استقلال انگيزه, زيادي براي اين بازي حساس داشت. از طرف ديگر سپاهان که هر دو ديدار خود را در ليگ برتر 81-80 مقابل استقلال واگذار کرده بود, انگيزه زيادي براي جبران داشت.

بازي رفت در اصفهان برگزار شد که سپاهان با نتيجه 4 بر 2 به پيروزي رسيد.بازي برگشت در تهران با نتيجه‌ي 3 بر 1 در يک بازي سراسر هيجان به سود استقلال پايان يافت. با اين نتايج دو تيم در مجموع دو ديدار رفت و برگشت به نتيجه‌ي مساوي 5-5 رسيدند اما تيم استقلال با توجه به قانون گل زده بيشتر در زمين حريف, به فينال اين مسابقات رسيد.در فينال استقلال با شکست فجر سپاسی شیراز به مقام قهرماني رسيد.


فصل موفق براي سپاهان (5 بازي, 5 برد)


در فصل 82-81 فوتبال ايران? اين دو باشگاه 5 بار به مصاف هم رفتند که سپاهان در هر 5 بازي با مربي‌گري فرهاد کاظمي به پيروزي رسيد. از اين پنج ديدار دو ديدار در ليگ برتر 82-81 ? دو ديدار در جام حذفي 82-81 و يک ديدار در تورنمنت دوستانه چهار جانبه (جام اتحاديه) که به ميزباني استقلال بود, برگزار شد.

در ليگ برتر 82-81 تيم سپاهان موفق شد در هر دو بازي رفت و برگشت در تهران و اصفهان تيم استقلال را با دو نتيجه‌ي مشابه 3-2 شکست دهد.

در مرحله 1/8 نهايي جام حذفي 82-81 اين دو باشگاه با يکديگر مواجه شدند.بازي رفت در اصفهان با نتيجه‌ي پرگل 3-0 به نفع سپاهان خاتمه يافت.در بازي برگشت که در تهران برگزار شد هم اين بار هم سپاهان با نتيجه‌ي 1-0 موفق به شکست استقلال و صعود به دور بعدي مسابقات جام حذفي شد.

پس از پايان فصل 82-81 فوتبال ايران و قبل از شروع فصل جديد ليگ برتر, چهار تيم در تورنمنت دوستانه‌اي با نام جام اتحاديه در تهران و به ميزباني باشگاه استقلال برگزار شد.در اين مسابقات استقلال به عنوان ميزبان مسابقات, سپاهان و پاس تهران به عنوان تيم‌هاي قهرمان و نايب قهرمان ليگ برتر 82-81 و باشگاه فوتبال الوصل امارات از دبي به عنوان تيم مهمان شرکت داشتند.در نيمه نهايي اين مسابقات سپاهان و استقلال مجدداً با يکديگر روبرو شدند و اين بار هم تيم سپاهان موفق به پيروزي 3-2 و صعود به فينال اين جام شد.در فينال سپاهان نيز با شکست پاس تهران به مقام قهرماني تورنمنت دوستانه جام اتحاديه دست يافت.

تيم سپاهان توانست در اين فصل هر پنج ديدار خود مقابل استقلال برنده شود و يک رکورد قابل توجه از خود مقابل استقلال به جاي بگذارد.


جام حذفي 83-82


در اين دو باشگاه در فينال جام حذفي 83-82 با يکديگر روبه‌رو شدند. استقلال با مربيگري امير قلعه‌نويي عملکردي خوبي در ليگ برتر 83-82 از خود به جاي گذاشته و به مقام دوم رسيده بود.سپاهان هم با مربيگري فرهاد کاظمي يک فصل نسبتاً خوب را در ليگ سپري کرده بود و قبل از بازي فينال با توجه به رتبه‌ي اين دو تيم در ليگ به نظر مي‌رسيد استقلال کار راحت‌تري براي قهرماني اين جام دارد. بازي رفت فينال در اصفهان و در ورزشگاه نقش جهان به ميزباني تيم سپاهان برگزار شد که با برتري 3 بر 2 تيم ميزبان يعني سپاهان در دقايق پاياني و در يک بازي هيجان انگيز همراه بود. با اين نتيجه استقلال با کسب نتايج 1-0 يا 2-1 در خانه مقابل سپاهان , مي‌توانست قهرمان شود. در بازي برگشت که در تهران و در ورزشگاه آزادي در حضور بيش از 85,000 هوادار برگزار شد, سپاهان با نتيجه‌ي 2 بر صفر استقلال را شکست داد.اين شکست و از دست دادن قهرماني جام حذفي براي امير قلعه‌نويي و هواداران استقلال با توجه به مقام آن‌ها در ليگ غير منتظره بود و از طرف ديگر اين قهرماني براي فرهاد کاظمي و هواداران سپاهان چشمگير بود. در مجموع اين دو بازي رفت و برگشت سپاهان با نتيجه‌ي 5-2 پيروز شده و به مقام قهرماني اين جام دست يافت و به مسابقات ليگ قهرمانان آسيا صعود کرد.


ورزشگاه و دارايي‌ها


استقلال هم‌اکنون براي بازي‌هاي خانگي خود ورزشگاه آزادي را اجاره مي‌کند. اين باشگاه پيش از ساخته شدن ورزشگاه آزادي تهران، در ورزشگاه امجديه (شهيد شيرودي کنوني) به ميدان مي‌رفت. استقلال در پي بازسازي چمن ورزشگاه آزادي، در فصل 82-81 بازي‌هاي خانگي خود را در ورزشگاه تختي برگزار کرد.

در روز 16 تير 1387، کلنگ کمپ اختصاصي باشگاه استقلال در پارک ارم تهران به زمين خورد. علي فتح‌الله‌زاده، مديرعامل آن زمان استقلال اعلام کرد که ارزش اين کمپ 70 ميليارد تومان است.

بالاخره در بهار سال 1390 انتظار هواداران استقلال به سر رسيد و علي فتح الله زاده مديرعامل استقلال کمپ اختصاصي باشگاه را افتتاح کرد. کمپ اختصاصي استقلال تهران به ياد و نام اسطوره ملي ناصر حجازي نامگذاري شده است.

باشگاه استقلال در تير 1388، با پرداخت 2 ميليارد تومان مالک 1% از سهام بانک تات شد، اين کار در آغاز با استقبال کارشناسان روبرو شد و اقدامي جهت سودآوري آينده باشگاه دانسته‌شد. در پايان سال 1388، استقلال به دليل اختلاف‌هاي مديريتي سهمش را با 18% سود واگذار کرد.


آمار و رکوردها


فصل‌هاي اخير

فصل ليگ برتر جام حذفي جام باشگاه هاي آسيا
1380-81 دوم قهرمان 1/16 پاياني
1381-82 9ام - -
1382-83 دوم پاياني -
1384-85 قهرمان انصراف حذف
1385-86 4ام - -
1386-87 13ام قهرمان حذف
1387-88 قهرمان 1/16 پاياني حذف در مرحله گروهي
1388-89 سوم 1/16 پاياني 1/8 پاياني
1389-90 دوم نيمه پاياني حذف در مرحله گروهي
1390-91 سوم قهرمان 1/8 نهايي


اولين بازي رسمي


اولين بازي رسمي استقلال با تيم شاهين تهران در ورزشگاه امجديه تهران بود، که در آن بازي استقلال با تک گل بيوک جديکار از روي نقطه کرنر توانست به پيروزي برسد. در ضمن اولين قهرماني استقلال در فروردين سال 1349 و در باشگاه لبريز از تماشاگر امجديه (شهيد شيرودي)، تيم‌هاي تاج از ايران هاپوئل اسراييل فينال جام باشگاهاي آسيا را برگزار کردند. در اين ديدار تيم تاج تا دقيقه 83 يک بر صفر عقب بود که در اين دقيقه غلام وفا خواه که به مرد جامها معروف بود، گل تساوي را وارد دروازه حريف کرد و کار به وقت اضافه کشيدکه تيم تاج با گل مسعود معيني مدافع پيش تاخته خود در وقت اضافه قهرمان آسيا شد.

ترکيب تيم تاج که قهرمان آن دوره شد عبارت بود از : ناصر حجازي، علي جباري، مهدي لواساني، جواد ا.. وردي، کاروحق ورديان، مسعود معيني، غلامحسين مظلومي، عزت جانملکي، جواد قراب، اکبر کارگرجم، عليرضا حاج قاسم، نصر ا...عبداللهي، مهدي حاج محمد، عباس مژدهي، منصور پورحيدري و مسعود مژدهي ياران کمکي اين تيم: غلام وفاخواه از عقاب و محمود خوردبين از پرسپولیس بودند. سرمربي تيم رايکوف از يوگسلاوي بود.


اولين مربي


مرحوم علي دانائي فرد، محمود بياتي، مرحوم رسول مدد نوعي، محمد رنجبر، حشمت مهاجراني، پرويز ابو طالب، مجتبي کرد نوري، کمائي، مرحوم جاهد، مصطفي شرکا، حسن حبيبي، حسن عضدي، رضوي، اصغر شرفي، کامبيز جمالي، محمد صلاحي، منصور پورحيدري، غلامحسين مظلومي، بيژن ذوالفقارنسب، ناصر حجازي، رضانعلچگر، عبداللهي، بهتاش فريبا، اصغرحاجيلو، پرويزمظلومي، حميد ملک احمدي، منصور رشيدي، فيروز کريمي، جواد زرينچه و امير قلعه نويي، عبدالصمد مرفاوي مربياني بودند که که از بدو تاسيس تا کنون به عنوان سرمربي رهبري تيم را برعهده داشتند.


اولين مربي خارجي


اولين مربي خارجي استقلال، رازکو رايکوف از يوگوسلاوي بود. زدراکو رايکوف، ولادمير جکيج، بونژاک، يوگني سوکومور خوف، جکيچ دليچ، لئونيد بيلفسکي و رولند کوخ از جمله مربيان خارجي بودند که با استقلال کار کردند. در اين ميان رايکوف بيشترين سابقه حضوررا دارد که به مدت هشت سال مربي استقلال بود و طي اين دوره با استقلال قهرمان ايران در سال 49، قهرمان جام ميلزهند، دو دوره قهرماني باشگاهاي آسيا و قهرماني جام اتحاد را در کارنامه خود دارد.


اولين سفر خارجي


در سال 1329 اولين سفر برون مرزي باشگاه تاج به کشور افغانستان انجام شد. بازيکنان و اعضا همراه با اتوبوس راهي افغانستان شدند. حاضران در سفر به خاطره جالبي از اين سفر اشاره مي کنند که «قرار بر اين بود بازيکنان نوبتي روي سقف اتوبوس بخوابند. نوبت هشيار نژاد شد. او رفت و بر روي سقف اتوبوس خوابيد. پس از طي 20 کيلومتر که نوبت تغيير پست خواب شد، اعضاي تيم متوجه شدند هشيارنژاد از سقف به پايين سقوط کرده است. ناچار راه را برگشتند ولي وقتي به هشيارنژاد رسيدند او همچنان در کنار جاده خوابيده و اصلاً متوجه سقوطش نشده بود.» از ديگر نکات جالب اين سفر مشکل فني اتوبوس در دشت دل آرام افغانستان بود. بازيکنان تاج تا تعمير اتوبوس مجبور به تحمل گرسنگي در بيابان شدند. در اين سفر تيم تاج يک بازي دوستانه با تيم ملي کشور افغانستان انجام داد که طي آن موفق شد سه بر دو حريف را شکست دهد.


اولين قهرماني در ايران


استقلال در سال 1328 براي اولين بار و پس از سال از تاسيسش به قهرماني باشگاه‌هاي تهران دست يافت.


اولين آقاي گل


غلامحسين مظلومي با زدن 15 گل در اولين دوره جام تخت جمشيد به مقام آقاي گلي دست يافت.


اولين کاپيتان


کامبيز جمالي اولين کاپيتان تاريخ آبي پوشان است.


بازيکن تيم منتخب جهان


ايرج دانائي فرد، آندرانيک اسکندريان و مهدي پاشازاده بازيکنان استقلال در تيم منتخب جهان بودند.البته مهدي پاشازاده به علت پاره‌اي از مسايل امکان حضور در اين تيم را پيدا نکرد.اما براي بازي در اين تيم از وي دعوت به عمل آمده بود.آندرانيک اسکندريان و ايرج دانايي فرد نيز به دعوت بازيکن افسانه اي برزيل، پله، و براي شرکت در بازي خداحافظي وي به تيم منتخب جهان دعوت شدند تا در برابر تيم کاسموس نيويورک که تيم آنروزهاي پله بود به ميدان بروند. پس از اين بازي، آندرانيک اسکندريان به تيم کاسموس نيويورک پيوست.


باسابقه‌ترين مربي


منصور پورحيدري با 300 بازي که به عنوان مربي براي استقلال انجام داد و قهرماني در سال 1370 در آسيا به عنوان پرسابقه‌ترين و پرافتخارترين مربي استقلال مي‌باشد.


باسابقه‌ترين بازيکن


جواد زرينچه با انجام 348 بازي در طي 12 سال براي استقلال با سابقه‌ترين بازيکن تاريخ اين تيم مي‌باشد.


سريع‌ترين گل تاريخ شهرآورد تهران


علي سامره با زدن گلي در ثانيه سي‌ام بازي استقلال و پرسپولیس که در تبريز برگزار مي‌شد، رکورد دار سريع‌ترين گل بازي‌هاي رودرروي اين دو تيم مي‌باشد.


دومين دروازه‌بان قرن فوتبال آسيا


در سال 1377 فدراسيون فوتبال آسيا ناصر حجازي را به عنوان دومين دروازه‌بان برتر قرن در فوتبال آسيا بعد از محمد الدعيه از عربستان انتخاب نمود.


تنها گل‌زنان ايران در جام‌جهاني 1978


ايران در جام جهاني 1978 آرژانتين 2 گل زد که هر دو توسط بازيکنان استقلالي به ثمر رسيد.ايران در بازي اول خود سه بر صفر مغلوب هلند شد در بازي دوم خود با اسکاتلند به تساوي 1-1 رسيد که گل ايران را ايرج دانايي فرد به ثمر رساند.در بازي سوم نيز برابر پرو ايران 1-4 شکست خورد که تک گل ايران را حسن روشن زد.


تيم‌هاي ديگر


خانواده تيم‌هاي تاج



در دهه 1340، باشگاه تاج و شاهين، اولين باشگاه‌هايي بودند که در ايران مدرسه فوتبال راه‌اندازي کردند. بازيکنان اين مدارس فوتبال، پشتوانه‌اي براي آينده باشگاه بودند. باشگاه تاج در آن زمان پشتوانه مالي خوبي داشت، و در بيشتر شهرستان‌ها داراي شعبه بود. اهواز، رشت، مسجدسليمان و همدان از جمله اين شهرها بودند. اين شعبه‌ها، حتي پس از پيروزي انقلاب نيز بنيان باشگاه استقلال را تشکيل مي‌دادند.

يکي از شعبه‌هاي موفق، تاج اهواز بود که از همان ابتدا گروهي از بازيکنان خوب استان خوزستان را داشت و حتي توانست امتياز لازم براي صعود به جام تخت جمشيد 1352 را بدست‌آورد، اما چون مطابق قانون تنها يک تيم از هر باشگاه مي‌توانست در بالاترين دسته بازي کند؛ (و تاج تهران نيز در اين دسته بود) از صعود باز ماند. دو سال پيش از آن نيز، تاج مسجدسليمان در سال 1350 در جام منطقه‌اي ايران شرکت کرده‌بود و در ميان 8 تيم، ششم شده‌بود.

پس از انقلاب نيز، استقلال رشت (که زير نظر شهرداري رشت بود) و استقلال اهواز در رده‌هاي بالاي ليگ فوتبال ايران حضور داشتند. بعدها امتياز استقلال رشت به پگاه گیلان فروخته شد، اما استقلال اهواز تاکنون در فوتبال ايران حضور دارد. با اين که استقلال اهواز، برخلاف استقلال تهران توسط بخش خصوصي مديريت مي‌شود و دو باشگاه ارتباطي با هم ندارد، گاهي «برادر» يکديگر خوانده مي‌شوند.


تيم‌هاي پايه


تيم‌هاي پايه استقلال در چهار رده سنّي اميد، جوانان، نوجوانان و نونهالان است.


تيم زنان

باشگاه تاج، نخستين باشگاه فوتبال در ايران بود که براي زنان کلاس فوتبال تمريني گذاشت و از پيشگامان فوتبال زنان در ايران بود. در تابستان 1387، رئيس کميته بانوان فدراسيون فوتبال ايران از اين باشگاه درخواست کرد تا در ليگ شرکت کند. در بهمن 1387، خبر بازي دوستانه تيم نوجوانان پسر (به مربيگري عليرضا منصوريان) و تيم دختران استقلال منتشر شد. اين واقعه پس از انقلاب بي‌سابقه بود و جنجال و واکنش‌هاي بسياري برانگيخت. اين بازي دوستانه، منجر به انحلال تيم زنان استقلال شد...!


دست‌آوردها


جدول زير شامل موفق ترين تيم هاي 11 دوره ليگ حرفه‌اي ايران مي باشد.(اين جدول تا پايان ليگ يازدهم تنظيم شده‌است.)

تيم دوره بازي برد تساوي شکست گل زده گل خورده تفاضل امتياز بهترين عنوان بدترين عنوان تعداد قهرماني
استقلال 11 338 164 107 67 526 342 +184 599 قهرمان سيزدهم 2 بار
سپاهان 11 338 154 105 79 501 336 +165 564 قهرمان دهم 4 بار
پرسپوليس 11 338 146 113 79 490 377 +113 545 قهرمان دوازدهم 2 بار
ذوب آهن 11 338 143 110 85 425 336 +89 539 نايب قهرمان هشتم -


کشوري

نام جام قهرماني نائب قهرماني
ليگ فوتبال ايران 1349 و 1353 و 1368 و 1376 و 80-1379 و 85-1384 و 88-1387 1352 و 1370 و 1373 و 78-1377 و 79-1378 و 81-1380 و 83-1382 و 90-1389
جام حذفي 1355-56 و 75-1374 و 79-1378 و 81-1380 و 87-1386 و 91-1390 1368-69 و 78-1377 و 83-1382
جام باشگاه‌هاي تهران 1328 و 1331 و 1335 و 1336 و 1338 و 1340 و 1341 و 1348 و 1349 و 1350 و 1351 و 1362 و 1364 و 1369 و 1373 1325 و 1330 و 1337 و 1348 و 1361 و 1368 و 1369
جام‌حذفي باشگاه‌هاي تهران 1326 و 1330 و 1337 و 1338 1325 و 1349


آسيايي

نام جام قهرماني نائب قهرماني مقام سومي
جام باشگاه‌هاي آسيا 1970 و 91-1990 1991-92 و 99-1998 1969 و 2002-2001


[size=large][ce





چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(استقلال تهران)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

بازيکنان


بازيکنان کنوني


باشگاه‌هاي ايراني در هر فصل مي‌توانند از 22 بازيکن بزرگسال، 8 بازيکن زير 23 سال، 9 بازيکن زير 20 سال و 4 بازيکن خارجي (يک آسيايي) استفاده کنند. فهرست زير بازيکنان کنوني استقلال تهران را نشان مي‌دهد.

شماره پست نام بازيکن
1 دروازه بان سيد مهدي رحمتي(کاپيتان اول)
2 دفاع خسرو حيدري
3 دفاع جي لويد ساموئل
4 دفاع اميرحسين صادقي
5 دفاع حنيف عمران زاده
6 هافبک جواد نکونام
8 هافبک مجتبي جباري
9 مهاجم آرش برهاني
10 مهاجم ميلاد ميداودي
11 مهاجم امين منوچهري
14 هافبک کيانوش رحمتي
15 دفاع محمد انصاري
16 دفاع ميثم حسيني
17 هافبک ميثم بائو
18 دفاع هاشم بيک زاده
20 مهاجم سياوش اکبرپور
21 دفاع آرمن طماسيان زرنه
22 دروازه بان حسين حسيني
28 هافبک مهران قاسمي
30 هافبک رودريگو توسي
32 هافبک فريدون زندي
33 دفاع پژمان منتظري(کاپيتان دوم)
35 دروازه بان هادي ريش‌اصفهاني
37 هافبک فابيو جانوآريو
39 مهاجم بابک جباري
40 دفاع علي حمودي
- دروازه بان ليام ردي


بازيکنان جام جهاني

جام جهاني 1978 آرژانتين
ايرج دانائي‌فرد
حسن روشن
حسن نظري
آندرانيک اسکندريان
جام جهاني 1998 فرانسه
عليرضا منصوريان
جواد زرينچه
مهدي پاشازاده
پرويز برومند
سيروس دين محمدي
جام جهاني 2006 آلمان
وحيد طالب‌لو
اميرحسين صادقي
رضا عنايتي


بازيکنان خارجي باشگاه فوتبال استقلال


تيم استقلال از سال 1335 تا 1379 به مدت 44 سال هيچ بازيکن خارجي نداشت اما رأفت قلي‌يف در سال 1379 به استقلال پيوست و در مدت 2 سال در تيم استقلال حضور داشته وي همچنين اولين بازيکن خارجي است که در ليگ ايران(1379) قهرمان شده است.

اين بازيکنان در خارج از ايران به دنيا آمده‌اند و براي تيم ملي فوتبال ايران بازي نکرده‌اند. بازيکناني که نامشان پررنگ نوشته شده سابقه ملي دارند.

نام بازيکن کشور پست دوران بازي تعداد بازي تعداد گل ها
پير کارلو لهستان دروازه بان 1324-1325 ؟ 0
رأفت قلي‌يف آذربايجان هافبک 1379-1381 24 4
فابريتسيو برزيل مهاجم 1382-83 12 1
رافائل گومز برزيل مدافع 1382-83 2 0
جورج توپالوويچ صربستان دروازه بان 1383-84 23 0
آگوستين گيلائوري گرجستان هافبک 1383-84 44 2
داسيلوا برزيل مهاجم 1384-85 11 3
لئوني کوئيکه کامرون مهاجم 1384-85 8 0
سان جان صربستان هافبک 1384 8 1
فابيو جانواريو برزيل هافبک 1387-88 و اکنون-1391 54 5
رينالدو کروزادو پرو هافبک 1387-88 18 1
فليپ آلوز دسوزا برزيل هافبک 1389-90 8 0
اندرسون ريکاردو دوس سانتوز برزيل مهاجم 1389 6 0
آندره لويز دالويرا رگاتيري برزيل مدافع 1389-90 7 0
هوار ملا محمد عراق هافبک 1389 10 2
وليد علي کويت هافبک 1389-90 2 1
کرار جاسم عراق هافبک 1389-90 8 0
ژاک الونگ الونگ کامرون هافبک 1390-91 4 0
گوران جورکوويچ فرانسه مهاجم 1390-91 12 9
جي لويد ساموئل ترينيداد و توباگو مدافع اکنون-1391 17 1
رودريگو توسي برزيل هافبک اکنون-1391 1 0


کاپيتان‌ها

نام بازيکن دوران بازي در استقلال دوران کاپيتاني در استقلال شماره پيراهن
محمدرضا عادلخاني 1972-1975 1973-1975 -
حسن روشن 1969-1978 و 1988-1984 1975-1978 10
ناصر حجازي 1967-1977 و 1986-1980 1980-1986 1
جعفر مختاري‌فر 1978-1992 1988-1989 10
شاهين بياني 1979-1992 1990-1992 5
امير قلعه‌نويي 1989-1997 1992-1997 8
جواد زرينچه 1986-2001 1997-2001 2
مهدي پاشازاده 1997-1998 و 2003-2000 2001-2003 10
محمود فکري 1992-1993 و 2007-1995 2003-2007 6
عليرضا منصوريان 1995-1997 و 2008-2003 2007-2008 10
فرهاد مجيدي 1997-1999 و 2001-2000 و 2012-2007 2008-2012 7
مهدي رحمتي 2005-2007 و اکنون-2011 اکنون-2012 1


مربيان


پر افتخارترين مربي تاريخ استقلال


منصور پورحيدري پر افتخارترين مربي تاريخ استقلال است. پورحيدري به همراه استقلال چندين جام معتبر رسمي و 3 جام از تورنمنت‌هاي بين‌المللي را بدست آورده است. قهرماني آسيا در سال 1370، دو قهرماني ليگ در سالهاي 1368 و 1379، دو قهرماني جام حذفي در سالهاي 1374 و 1379، سه قهرماني باشگاههاي تهران در سالهاي 1364،1362 و 1370، قهرماني جام ميلز هند در سال 68، قهرماني جام باردلوي هند در سال 68، و قهرماني جام استقلال قطر در سال 1370 از جمله افتخارات کسب شده توسط وي مي‌باشد. همچنين وي داراي يک رکورد ديگر در باشگاه استقلال است. وي تنها فردي است که هم به عنوان بازيکن و هم به عنوان مربي با استقلال فاتح جام باشگاهاي آسيا شده است. وي در سال 1349 و زماني که يک مدافع 25 ساله بود به عنوان بازيکن قهرمان باشگاههاي آسيا شد و در سال 1370 و زماني که يک مربي با تجربه 46 ساله بود همراه استقلال به عنوان مربي قهرمان آسيا شد.


کادر کنوني

سمت نام
سرپرست ميرشاد ماجدي
سرمربي امير قلعه نوعي
مربي مجيد صالح
دستيار ستار همداني
دستيار کريم بوستاني
مربي دروازه بان‌ها حميد بابازاده
مربي بدنساز امير حاجي قاسم
مربي آناليزور ايمان عالمي
آناليزور نيما رسولي
آناليزور شاهرخ بياني
مدير رسانه محمد حيراني
مدير تدارکات مدد جباري
تدارکات حسين امانتي


مربيان برجسته پيشين

نام مربي دوران مربيگري ليگ حذفي ديگر جام ها جام باشگاه ها مجموع
زدراکو رايکوف 1348-1355 1 0 0 1 2
منصور پورحيدري 1358-1362 و 1375-1374 و 1381-1379 2 2 3 1 8
ناصر حجازي 1375-1378 و 1386 1 0 0 0 1
امير قلعه‌نويي 1382-1385 و 1388-1387 و اکنون-1391 2 2 0 0 4


چارت مديريتي باشگاه فرهنگي ورزشي استقلال تهران

سمت نام
مديرعامل علي فتح الله زاده
قائم مقام علي نظري جويباري
معاون اجرايي باشگاه علي اميري
معاون اقتصادي باشگاه سردار صلاحي
معاون فرهنگي باشگاه علوي
معاون حقوقي و مشاور عالي مديرعامل عبدالرحمن شاه حسيني
معاون پزشکي باشگاه دکتر نوروزي
مسئول روابط عمومي باشگاه محمد سررشته داري
رئيس کميته فني منصور پورحيدري
رئيس کانون هواداران عباس نقدي زاده
رئيس هيئت مديره و سخنگوي باشگاه احمد رسولي نژاد
عضو هيئت مديره علي فتح الله زاده
عضو هيئت مديره اميدوار رضايي
عضو هيئت مديره غلامحسين فرزامي
عضو هيئت مديره مقداد نجف نژاد


مديران

نام مدير دوران مديريت
پرويز خسرواني 1324-1340
پرويز شيخان 1340-1357
علي عبدالهي نوروزي 1357-1360
کاظم اوليايي 1367-1375
علي فتح‌الله‌زاده ارديبهشت 1382 - 1375
حسين قريب تير 1384 - خرداد 1382
کاظم اوليايي بهمن 1384 - تير 1384
حسين قريب مهر 1385 - بهمن 1384
مقداد نجف‌نژاد اسقند 1385 - مهر 1385
علي فتح‌الله‌زاده شهريور 1387 - ارديبهشت 1386
اميررضا واعظي آشتياني خرداد 1389 - شهريور 1387
علي فتح‌الله‌زاده اکنون - خرداد 1389


حواشي


قهرماني جام حذفي 1390


استقلال پس از شکست تيم پرسپولیس با نتيجه 3-0 و غلبه بر شهرداري ياسوج راهي فينال جام حذفي و بازي مقابل شاهين بوشهر شد. قرار شد که بازي در زمين ورزشگاه حافظيه شيراز باشد که اين امر با مخالفت باشگاه استقلال به دليل ظرفيت کم (14 هزار نفر) و کيفيت بسيار نامناسب و فاصله 90 کليومتري با بوشهر روبه رو شد. اما با اصرار سازمان ليگ در همان زمين برگزار شد. قابل ذکر است در همان روز ورزشگاه 50 هزار نفري غدير اهواز افتتاح شد که مشخص نشد چرا فدراسيون با انجام بازي در اين ورزشگاه مدرن مخالفت کرد. در شب قبل بازي نيز 4000 بليت در شهر بوشهر فروخته شد که اين يکي از تخلفاتي بود که به ضرر استقلال انجام شد. همچنين قرار دادن سکوي اهداي جام در سمت هواداران تيم بازنده از اقدامات سوال برانگيز بود. پس از قهرماني استقلال در جام حذفي 1390 در اقدامي بحث برانگيز صداوسيما از پخش مراسم اهداي جام، به بهانه طولاني شدن مسابقه خودداري کرد و به جاي آن به پخش تکرار يک سريال طنز پرداخت. اين اقدام اعتراض رسمي باشگاه استقلال را در پي داشت.






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(سپاهان اصفهان)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

نام کامل فولاد مبارکه سپاهان اصفهان
لقب ها طوفان زرد آسیا - طلایی‌‎پوشان ایران - زرد طلایی - رگبار طلایی - شیر زرد آسیا
بنیانگذاری 11 تیر 1332
ورزشگاه ورزشگاه فولادشهر
گنجایش 15,000 نفر
مالک مجتمع فولاد مبارکه
مدیرعامل علیرضا رحیمی
سرمربی زلاتکو کرانچار
آدرس اینترنتی
fooladsepahansport.com

باشگاه فوتبال فولاد مبارکه سپاهان اصفهان، یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در شهر اصفهان پایه‌گذاری شده‌است. این باشگاه هم‌اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) بازی می‌کند. مالک این باشگاه، مجتمع فولاد مبارکه است.

سپاهان پر افتخارترین تیم تاریخ لیگ برتر ایران با چهار مقام قهرمانی در دوره‌های دوم، نهم، دهم و یازدهم است و اولین تیم ایرانی است که به فینال لیگ قهرمانان آسیا و تنها تیمی است که به جام باشگاه‌های جهان در سال 2007 میلادی راه یافت. این تیم پرافتخارترین تیم دهه 1380 فوتبال ایران و اولین و تنها باشگاهی است که توانست در فصل 91-90 برای دومین بار از عنوان قهرمانی خود در لیگ برتر دفاع کند و برای سومین سال متوالی قهرمان شود.سپاهان با این سه قهرمانی تنها تیمی است که توانسته در تاریخ لیگ‌های فوتبال ایران سه بار متوالی قهرمان شود.

سپاهان در ایران به عنوان باشگاهی با مدیریت با ثبات، منظم و اصولی شناخته شده و با قهرمانی در فصل 82-81 به عنوان اولین قهرمان غیر تهرانی در تاریخ ایران به سلطه‌ی بی‌چون و چرای دو تیم استقلال و پرسپولیس پایان داد و به پرچمدار فوتبال ایران تبدیل شد.


تاریخچه


دهه 1330 و 1340



این تیم در سال 1332 توسط محمود حریری بازیکن اصفهانی تیم ملی فوتبال ایران و شاهین تهران تأسیس شد.

ابتدا نام باشگاه شاهین انتخاب شد چون شعبه‌ای از باشگاه فوتبال شاهین تهران بود و با الگوبرداری از این باشگاه بنیانگذاری شده بود. در سال 1342 به عنوان نماینده اصفهان جهت شرکت در مسابقات قهرمانی ایران به تهران آمد و بعد از تساوی 1-1 با تهران قهرمان شد. در سال 1346 باشگاه شاهین تهران منحل شد و شاهین اصفهان برای جلوگیری از انحلال مجبور به تغییر نام شد و نام سپاهان را که از نام‌های قدیمی شهر اصفهان بود برگزید و تا سال 1350 چهارده بار قهرمان باشگاه‌های اصفهان شد.


دهه 1350



این تیم در سال 1350 به عنوان نماینده‌ی اصفهان در مسابقات انتخابی لیگ شرکت کرد. پس از غلبه بر استقلال اهواز در فینال توانست جواز صعود به جام منطقه‌ای ایران 1350 که بالاترین لیگ فوتبال ایران در سال 1350 بود را کسب کند و در میان هشت تیم این لیگ، پنجم شد. در سال 1350 عازم اولین سفر خارجی شد و در تورنمنت چلنج شیپ هند به مقام نایب قهرمانی رسید. برای شرکت در لیگ تخت جمشید، تیم ذوب آهن به دلیل برخورداری از امکانات بیشتر برای این لیگ انتخاب گردید و آن‌ها مجبور به حضور در لیگ دو شدند و در نهایت قهرمان لیگ دو شدند و وارد مسابقات جام تخت جمشید شدند.آن‌ها در چهار دوره‌ی متوالی این جام حضور داشتند.


دهه 1360 و 1370



در دهه 1360 زیر سایه‌ی تیم تازه ظهور کرده‌ی تام اصفهان بودند و در این مدت مسعود تابش رهبری تیم را به عهده داشت. با شروع مسابقات لیگ آن‌ها یکی از تیم‌های همیشه حاضر در لیگ بودند.فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی باشگاه تا اواخر سال 1371 ادامه داشت تا اینکه به دلیل شرایط اقتصادی بوجود آمده و با در نظر گرفتن مصالح باشگاه که در اصل بر حفظ نام سپاهان بود، از اوایل سال 1372 این باشگاه تحت حمایت و مدیریت کارخانه سیمان سپاهان قرار گرفت و با نام باشگاه فرهنگی ورزشی سیمان سپاهان به فعالیت خود ادامه داد. در این سال‌ها کارخانه سیمان سپاهان حمایت مالی از تیم را به عهده گرفت و تا سال 1379 این حمایت ادامه یافت. تغییر شرایط اقتصادی کشور و عرضه شدن سهام کارخانه سیمان سپاهان دیزیچه در بورس سهام و عدم تمایل سهامداران جدید این کارخانه به باشگاه‌داری سبب گردید تا در سال 1379 امتیاز باشگاه به فولاد مبارکه واگذار گردد و نام باشگاه به فولاد مبارکه سپاهان تغییر کرد.


دهه 1380


تیم سپاهان اولین دوره‌ی لیگ برتر (81-80) را با مربیگری استانکو پوکله‌پوویچ آغاز کرد.استانکو اولین مربی سپاهان در لیگ برتر و همچنین اولین مربی خارجی این تیم در این مسابقات محسوب می‌شود.این مربی پس از زدراکو رایکوف٬ دومین مربی خارجی تاریخ سپاهان به حساب می‌آید.

این تیم در دومین دوره‌ی لیگ حرفه‌ای (82-81) با مربی‌گری فرهاد کاظمی در پنجاهمین سال تاسیس خود و به عنوان اولین تیم غیر تهرانی قهرمان لیگ برتر شد.

در سومین دوره‌ی لیگ (83-82) ششم، در چهارمین دوره (84-83) مقام دهم، در پنجمین دوره (85-84) مقام هفتم و در ششمین دوره (86-85) مقام پنجم را کسب کرد. تیم سپاهان در هفتمین دوره‌ی لیگ برتر (87-86) با پشت سر گذاشتن مشکلات عدیده‌ای از جمله کسر امتیاز و اجرای حکم 2 ماه بازی‌های خارج از خانه و برگزاری فشرده بازی‌ها در خارج از خانه، تا آخرین ثانیه‌های اتمام لیگ، قهرمان هفتمین دوره این بازی‌ها بود که این عنوان را در دقیقه 96 بازی با پرسپولیس تهران با نتیجه 2-1 واگذار و به عنوان نایب قهرمان لیگ هفتم شناخته شد و در هشتمین دوره لیگ برتر (88-87) مقام چهارمی را کسب کرد.

سپاهان در نهمین دوره لیگ حرفه‌ای (89-88)، با هدایت امیر قلعه‌نویی با اقتدار و به طور زودهنگام به عنوان قهرمانی دست یافت. یک سال بعد و در دهمین دوره‌ی لیگ برتر (90-89) باز هم با مربی‌گری امیر قلعه‌نویی این بار هم تیم سپاهان بود که توانست قهرمانی زودهنگامی را بدست آورد و اولین تیمی باشد که توانسته است دو بار متوالی قهرمان لیگ برتر ایران شود. علاوه بر جام قهرمانی دهمین دوره لیگ برتر، جام قهرمانی دائمی مسابقات لیگ برتر به دلیل ثبت رکورد سه قهرمانی در این مسابقات به سپاهان اهدا شد.

این قهرمانی که سومین قهرمانی سپاهان در لیگ برتر بود، این تیم را پرافتخارترین تیم لیگ برتر فوتبال ایران کرد.

این تیم در سال‌های 1383، 1385 و 1386 با غلبه بر تیم‌های استقلال , پرسپولیس و صبا باطری در فینال توانست قهرمان جام حذفی شود که بدین ترتیب طی دهه اخیر٬ با 6 قهرمانی پرافتخارترین تیم دهه 80 فوتبال ایران به حساب می‌آید.


دهه 1390


سپاهان که در فصل 90-89 برای دومین سال متوالی قهرمان لیگ برتر شده بود٬ در فصل بعدی لیگ برتر٬ فصل 91-90 که از ابتدا لوکا بوناچیچ هدایت تیم را برعهده گرفته بود و پس از برکناری او کریم قنبری به عنوان مربی موقت انتخاب شده بود تا اینکه زلاتکو کرانچار به طور رسمی به عنوان سرمربی سپاهان برگزیده شد٬ برای سومین سال متوالی و چهارمین بار در لیگ برتر به قهرمانی دست یافت.با این سه قهرمانی پیاپی٬ سپاهان تنها باشگاهی در تاریخ لیگ‌های فوتبال ایران نام گرفت که توانسته سه بار متوالی به مقام قهرمانی دست پیدا کند. این سه قهرمانی متوالی سپاهان در لیگ برتر٬ به «هتریک قهرمانی» معروف شد.


حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا


دو تیم سپاهان از ایران و اوراوا رد دایموندز از ژاپن با از پیش رو برداشتن حریفان به فینال مسابقات لیگ قهرمانان آسیا 2007 رسیدند. تیم فوتبال اوراوا رد ژاپن، در تاریخ 7 نوامبر 2007 و در دور رفت مسابقه فینال لیگ قهرمانان آسیا، در ورزشگاه فولادشهر اصفهان به مقابل تیم فوتبال سپاهان رفت که این دیدار به تساوی 1-1 پایان یافت. مسابقه برگشت دو تیم اوراوا رد ژاپن و سپاهان ایران در روز 14 نوامبر 2007 به میزبانی تیم ژاپنی و در ورزشگاه سایتاما برگزار شد که تیم فوتبال اوراوا رد با 2 گل به پیروزی رسید و با کسب نتیجه‌ی 3-1 در مجموع دو بازی رفت و برگشت به مقام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا 2007 نایل آمد. بدین ترتیب تیم فوتبال سپاهان ایران با قبول این شکست، به مقام نایب قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا 2007 رضایت داد.

آمار سپاهان در این جام را در جدول زیر مشاهده میکنید

بازی برد مساوی باخت گل زده گل خورده
58 30 13 15 90 56


شرکت در جام باشگاه‌های جهان


تیم فوتبال فولاد مبارکه سپاهان پس از کسب مقام نایب قهرمانی در مسابقات جام باشگاه‌های آسیا در سال 2007 مجوز حضور در مسابقات جام باشگاه‌های جهان را دریافت کرد. این تیم به عنوان اولین تیم ایرانی در این مسابقات که در توکیو ژاپن برگزار می‌گردید شرکت کرد.

سپاهان در بازی اول خود در این رقابت‌ها در تاریخ 1386/9/16 به مصاف ویتاکر یونایتد نیوزلند رفت. در این مسابقه که از ساعت 14:15 به وقت تهران در ژاپن برگزار شد، سپاهان اصفهان با گلزنی بازیکنان عراقی خود حریف را شکست داد. عماد رضا در دقایق 3 و 4 و عبدالوهاب ابوالهیل در دقیقه 48 گل‌های سپاهان را به ثمر رساندند و برای ویتاکر یونایتد، بیزلی در دقیقه 75 گلزنی کرد.

سپاهان در دومین دیدار خود دوباره در مقابل تیم اوراوا رد ژاپن که در فینال جام باشگاه‌های آسیا از این تیم شکست خورده بود قرار گرفت. سپاهان در پایان این دیدار 3 بر یک مقابل این تیم شکست خورد تا از رویارویی با آث میلان ایتالیا محروم شود. ناگای (32)، واشنگتن (54) و هادی عقیلی (گل به خودی) در دقیقه 70 گل‌های اوراوا ردز را به ثمر رساندند. تک گل سپاهان به وسیله محمود کریمی در دقیقه 80 برای نماینده ایران رقم خورد.

در این مسابقات تیم آث میلان ایتالیا با برتری برابر بوکا جونیورز آرژانتین به مقام قهرمانی رسید و جایزه 5 میلیون دلاری را دریافت کرد.

آمار سپاهان در این جام را در جدول زیر مشاهده میکنید

بازی برد مساوی باخت گل زده گل خورده
2 1 0 1 4 4


هماوردان


ذوب آهن


شهرآورد فوتبال اصفهان که بین تیم‌های همشهری سپاهان و ذوب آهن اصفهان انجام می‌شود٬ از حساسیت بالایی برخوردار است و همواره یکی از مهم‌ترین شهرآوردهای فوتبال ایران نیز به شمار می‌آید.

آغاز «شهرآورد فوتبال اصفهان» یا «دربی اصفهان» به دهه 50 برمی‌گردد.

جایی که دو تیم اصفهانی سپاهان و ذوب آهن در مسابقات جام تخت جمشید 1353 به مصاف هم می‌رفتند.

در دوره‌های بعدی «جام تخت جمشید» در سال‌های 1354، 1355 و 1356 هم این دو تیم به دیدار هم رفته‌اند.

در دهه‌ی 70 رقابت این دو تیم با هم از سر گرفته شد.این دو تیم در دوره‌های 1372، 1376، 1378، 78-1377، 79-1378 و 80-1379 لیگ آزادگان که بالاترین سطح لیگ فوتبال کشور در آن زمان بود، به رقابت یک دیگر رفته‌اند.

از سال 1380 و با شروع لیگ حرفه ای فوتبال ایران٬ این دو تیم از اولین دوره این لیگ تاکنون٬ به صورت رفت و برگشت بازی‌های زیادی را در مقابل هم انجام داده‌اند.

آمارهایی از بازی های سپاهان و ذوب آهن را میتوانید در اینجا مشاهده کنید

تورنمنت تعداد بازی برد سپاهان تساوی برد ذوب آهن
لیگ برتر 22 8 5 9


آمار گلزنان

نام بازیکن گل زده باشگاه
ادموند بزیک 4 سپاهان
محمود کریمی 3 سپاهان
مهدی رجب‌زاده 3 ذوب‌آهن
ایگور کاسترو 3 ذوب‌آهن


استقلال تهران


از سال 1350 دو باشگاه استقلال و سپاهان ديدارهاي متعددي در قالب مسابقات ليگ، حذفي و دوستانه با يک‌ديگر برگزار کرده‌اند. رقابت اين دو تيم از ديرباز جذاب و ديدني بوده و در حال حاضر اين ديدار در ليگ برتر براي هر دوتيم و هواداران آن‌ها از جذابيتي خاص و حساسيت بالايي برخوردار است که اين ديدار از مسابقات مهم هر فصل اين دو تيم به شمار مي‌رود.

آمارهايي از بازي هاي استقلال و سپاهان را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد استقلال تساوي برد سپاهان
ليگ (قبل از انقلاب) 10 4 2 4
ليگ آزادگان 16 8 4 4
ليگ برتر 22 7 7 8
جام حذفي 6 1 0 5
ليگ قهرمانان آسيا 1 0 0 1
دوستانه 3 0 1 2
مجموع 58 20 14 24


گلزنان برتر بازي هاي استقلال و سپاهان

نام بازیکن گل زده باشگاه
لئون استپانيان 6 سپاهان
رسول خطيبي 6 سپاهان
سيد مهدي سيدصالحي 6(5 گل سپاهان - 1 گل استقلال) سپاهان/استقلال
يدالله اکبري 5 استقلال
سيد امين موسوي 5 سپاهان
غلام‌رضا عنايتي 4 استقلال
غلامحسين مظلومي 4 استقلال
محرم نويدکيا 4 سپاهان
فرهاد مجيدي 3 استقلال
محمد نوازي 3 استقلال
ادموند بزيک 3 سپاهان


موفقترين مربيان

نام مربی باشگاه بازي برد تساوي باخت
فرهاد کاظمي سپاهان 11 8 2 1
منصور پورحيدري استقلال 11 5 2 4
محمود ياوري سپاهان 12 5 2 5
زدراکو رايکوف استقلال 7 4 1 2
امير قلعه‌نويي استقلال/سپاهان 17 4(3 برد استقلال - 1 برد سپاهان) 5 8
ناصر حجازي استقلال/سپاهان 7 3(3 برد استقلال - 1 برد ساهان) 1 3
لوکا بوناچيچ سپاهان 4 2 1 1
يوگني سوکوموروخوف استقلال 2 2 0 0
عبدالصمد مرفاوي استقلال 4 2 0 2


مسابقات و فصل‌هاي مهم


جام حذفي 81-80


اين دو باشگاه در نيمه نهايي جام حذفي 81-80 با يکديگر روبه شدند. اهميت اين ديدار حذفي براي استقلال مهم بود, زيرا آن‌ها قهرماني ليگ برتر 81-80 در آخرين روز از دست داده و پرسپولیس قهرمان شده بود و تيم استقلال انگيزه, زيادي براي اين بازي حساس داشت. از طرف ديگر سپاهان که هر دو ديدار خود را در ليگ برتر 81-80 مقابل استقلال واگذار کرده بود, انگيزه زيادي براي جبران داشت.

بازي رفت در اصفهان برگزار شد که سپاهان با نتيجه 4 بر 2 به پيروزي رسيد.بازي برگشت در تهران با نتيجه‌ي 3 بر 1 در يک بازي سراسر هيجان به سود استقلال پايان يافت. با اين نتايج دو تيم در مجموع دو ديدار رفت و برگشت به نتيجه‌ي مساوي 5-5 رسيدند اما تيم استقلال با توجه به قانون گل زده, بيشتر در زمين حريف, به فينال اين مسابقات رسيد.در فينال استقلال با شکست فجر سپاسی شیراز به مقام قهرماني رسيد.


فصل موفق براي سپاهان (5 بازي, 5 برد)


در فصل 82-81 فوتبال ايران, اين دو باشگاه 5 بار به مصاف هم رفتند که سپاهان در هر 5 بازي با مربي‌گري فرهاد کاظمي به پيروزي رسيد. از اين پنج ديدار دو ديدار در ليگ برتر 82-81, دو ديدار در جام حذفي 82-81 و يک ديدار در تورنمنت دوستانه چهار جانبه (جام اتحاديه) که به ميزباني استقلال بود, برگزار شد.

در ليگ برتر 82-81 تيم سپاهان موفق شد در هر دو بازي رفت و برگشت در تهران و اصفهان تيم استقلال ] را با دو نتيجه‌ي مشابه 3-2 شکست دهد.

در مرحله 1/8 نهايي جام حذفي 82-81 اين دو باشگاه با يکديگر مواجه شدند.بازي رفت در اصفهان با نتيجه‌ي پرگل 3-0 به نفع سپاهان خاتمه يافت.در بازي برگشت که در تهران برگزار شد هم اين بار هم سپاهان با نتيجه‌ي 1-0 موفق به شکست استقلال و صعود به دور بعدي مسابقات جام حذفي شد.

پس از پايان فصل 82-81 فوتبال ايران و قبل از شروع فصل جديد ليگ برتر, چهار تيم در تورنمنت دوستانه‌اي با نام جام اتحاديه در تهران و به ميزباني باشگاه استقلال برگزار شد.در اين مسابقات استقلال به عنوان ميزبان مسابقات, سپاهان و پاس تهران به عنوان تيم‌هاي قهرمان و نايب قهرمان ليگ برتر 82-81 و باشگاه فوتبال الوصل امارات از دبي به عنوان تيم مهمان شرکت داشتند.در نيمه نهايي اين مسابقات, سپاهان و استقلال مجدداً با يکديگر روبرو شدند و اين بار هم تيم سپاهان موفق به پيروزي 3-2 و صعود به فينال اين جام شد.در فينال سپاهان نيز با شکست پاس تهران به مقام قهرماني تورنمنت دوستانه جام اتحاديه دست يافت.

تيم سپاهان توانست در اين فصل هر پنج ديدار خود مقابل استقلال برنده شود و يک رکورد قابل توجه از خود مقابل استقلال به جاي بگذارد.


جام حذفي 83-82


در اين دو باشگاه در فينال جام حذفي 83-82 با يکديگر روبه‌رو شدند. استقلال با مربيگري امير قلعه‌نويي عملکردي خوبي در ليگ برتر 83-82 از خود به جاي گذاشته و به مقام دوم رسيده بود.سپاهان هم با مربيگري فرهاد کاظمي يک فصل نسبتاً خوب را در ليگ سپري کرده بود و قبل از بازي فينال با توجه به رتبه‌ي اين دو تيم در ليگ به نظر مي‌رسيد استقلال کار راحت‌تري براي قهرماني اين جام دارد. بازي رفت فينال در اصفهان و در ورزشگاه نقش جهان به ميزباني تيم سپاهان برگزار شد که با برتري 3 بر 2 تيم ميزبان يعني سپاهان در دقايق پاياني و در يک بازي هيجان انگيز همراه بود. با اين نتيجه استقلال با کسب نتايج 1-0 يا 2-1 در خانه مقابل سپاهان, مي‌توانست قهرمان شود. در بازي برگشت که در تهران و در ورزشگاه آزادي در حضور بيش از 85,000 هوادار برگزار شد, سپاهان با نتيجه‌ي 2 بر صفر استقلال را شکست داد.اين شکست و از دست دادن قهرماني جام حذفي براي امير قلعه‌نويي و هواداران استقلال با توجه به مقام آن‌ها در ليگ غير منتظره بود و از طرف ديگر اين قهرماني براي فرهاد کاظمي و هواداران سپاهان چشمگير بود. در مجموع اين دو بازي رفت و برگشت سپاهان با نتيجه‌ي 5-2 پيروز شده و به مقام قهرماني اين جام دست يافت و به مسابقات ليگ قهرمانان آسيا صعود کرد.


پرسپولیس تهران


با اين که پرسپولیس و سپاهان هر دو از باشگاه فوتبال شاهين به وجود آمدند، در گذشته بازي اين دو هماوردي محسوب نمي‌شد. با آغاز جام خليج فارس و قهرماني باشگاه‌هاي اصفهاني در جام‌هاي فوتبال ايران، به اهميت بازي‌هاي رودرروي باشگاه‌هاي اصفهان و تهران افزوده‌شد. پس از نبرد قهرماني پرسپولیس و سپاهان در جام حذفي 85-1384 و ليگ برتر 87-1386، اين حساسيت و اهميت دوچندان شد، به گونه‌اي که هم‌اکنون اين هماوردي از مهمترين بازي‌هاي دو باشگاه در هر فصل است.

بهترين برد پرسپولیس ، پيروزي 6 بر صفر در سال 1350 و بهترين برد سپاهان نيز برد 4-1 در جام حذفي سال 1386 و بازي رفت ليگ برتر دهم با برد 4-1 بوده است.

آمارهايي از بازي هاي پرسپولیس و سپاهان را ميتوانيد در اينجا مشاهده کنيد

تورنمنت بازي برد پرسپوليس تساوي برد سپاهان
ليگ (قبل از انقلاب) 26 11 11 4
ليگ برتر 22 5 10 7
جام حذفي 5 2 1 2
مجموع 52 18 21 13


گلزنان برتر بازي هاي پرسپولیس و سپاهان

نام بازیکن گل زده باشگاه
ادموند بزيک 6(3 گل پرسپوليس - 3 گل سپاهان) پرسپوليس/سپاهان
محمود کريمي سيبکي 5 سپاهان
رسول خطيبي 5 سپاهان
علي پروين 4 پرسپوليس
عماد رضا 3 سپاهان
هادي عقيلي 3 سپاهان
محمود خوردبين 4 پرسپوليس
بهروز رهبري‌فر 3 پرسپوليس
عليرضا واحدي نيکبخت 3 پرسپوليس
ابراهيم توره 2 سپاهان
محرم نويدکيا 2 سپاهان
حميد شفيعي 2 سپاهان
سيد امين موسوي 2 سپاهان
همايون بهزادي 2 پرسپوليس
صفر ايرانپاک 2 پرسپوليس
ناصر محمدخاني 2 پرسپوليس
علي انصاريان 2 پرسپوليس
جواد کاظميان 2 پرسپوليس
اسماعيل حاج رحيمي‌پور 2 پرسپوليس
محمد دستجردي 2 پرسپوليس


بازيهاي حساس


سپاهان 1-1 پرسپولیس (ضربات پنالتي 4-2)(31 شهريور 1385)


در سال 85 تيم سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران با برتري مقابل حريفان خود به فينال بازي‌ها راه يافتند که بازي رفت در ورزشگاه آزادي برگزار شد. سرمربي پرسپولیس آري هان هلندي و سرمربي تيم اصفهاني لوکا بوناچيچ کروات بود که عليرضا نيکبخت واحدي روي پاس زيباي حسين بادامکي گل اول بازي را به ثمر رساند و پس از چند دقيقه حميد شفيعي گل نيکبخت را پاسخ داد و بازي 1-1 مساوي خاتمه يافت. در بازي برگشت پرسپولیس راهي اصفهان شد که بازي با گلهاي ابراهيم اسدي براي پرسپولیس و حميد شفيعي براي سپاهان مساوي شد که در ضربات پنالتي نيکبخت واحدي و شيث رضايي از پرسپولیس و جلال اکبري از سپاهان نتوانستند پنالتي هاي خود را به ثمر برسانند و سپاهان با حساب 4-2 توانست قهرمان اين دوره شود و به ليگ قهرمانان آسيا راه يافت.


پرسپولیس 2-1 سپاهان(28 ارديبهشت 1387)


اين بازي حکم بازي فينال ليگ هفتم حرفه‌اي ايران را داشت. در اين بازي هر نتيجه‌اي غير از برد حکم به قهرماني سپاهان آن هم در استاديوم آزادي تهران مي‌داد. براي تماشاي اين بازي بيش از 100,000 تماشاگر سرخ پوش از ساعتها قبل از شروع مسابقه در استاديوم آزادي جمع شده بودند. داوري اين بازي بر عهده سعيد مظفري زاده بود. اولين گل اين بازي در دقيقه 16 توسط محسن خليلي وارد دروازه سپاهان شد ولي احسان حاج صفي در دقيقه 29 گل پرسپولیسی ها را پاسخ گفت. در نهايت در پايان وقت قانوني و پس از اعلام 7 دقيقه وقت تلف شده توسط داور پرسپولیس در دقيقه 5 يک ضربه کاشته پشت محوطه جريمه صاحب شد که با ضربه سر سپهر حيدري در دقيقه 6 از وقت‌هاي تلف شده باعث قهرماني پرسپولیس براي دومين بار در تاريخ 7 ساله ليگ حرفه‌اي شد.


عملکرد سال‌های اخیر

فصل رتبه در لیگ برتر جام حذفی لیگ قهرمانان آسیا
80-81 9ام نیمه نهایی راه نیافت
81-82 قهرمان نیمه نهایی راه نیافت
82-83 6ام قهرمان مرحله گروهی
83-84 10ام 1/8 نهایی مرحله گروهی
84-85 7ام قهرمان راه نیافت
85-86 5ام قهرمان نایب قهرمان
86-87 نایب قهرمان 1/4 نهایی مرحله گروهی
87-88 4ام 1/8 نهایی مرحله گروهی
88-89 قهرمان 1/8 نهایی مرحله گروهی
89-90 قهرمان 1/4 نهایی 1/4 نهایی
90-91 قهرمان 1/16 نهایی در حال برگزاری


تیم دوم


سپاهان نوین به عنوان تیم دوم سپاهان اصفهان شناخته می‌شود.این تیم در سال 1383 بنیانگذاری شده است.در سال 1387 سپاهان نوین با برد در مرحله‌ی پلی‌آف لیگ آزادگان به لیگ برتر صعود کرد اما بر اساس قانون سازمان تربیت بدنی مبنی بر عدم تمرکز تیم‌ها در استان‌ها و اینکه تیم‌های بدون تیم لیگ برتری را صاحب تیم کند مانع حضور تیم سپاهان نوین در لیگ برتر شد.به همین دلیل٬ تیم فولاد خوزستان امتیاز این تیم در لیگ برتر را خرید و هم‌اکنون این تیم در لیگ برتر ایران حضور دارد.


ادامه در ارسال شماره 8






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(سپاهان اصفهان)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

بازیکنان


بازیکنان کنونی

شماره پست نام بازیکن
1 دروازه بان محمدباقر صادقی
2 مدافع حسن اشجاری
3 مدافع فرشید طالبی
4 هافبک محرم نویدکیا(کاپیتان)
5 مدافع محمدعلی احمدی
6 مدافع هادی تامینی
7 هافبک میلاد زنیدپور
8 مهاجم محمد غلامی
9 هافبک مهدی جعفرپور
10 هافبک حسین پاپی
11 مدافع محسن ایران‌نژاد
12 هافبک علی کریمی
14 مهاجم جواهیر سوکای
15 هافبک امید ابراهیمی
16 مهاجم محمدرضا خلعتبری
17 مدافع ابوالحسن جعفری
18 مدافع محمدحسین مرادمند
20 هافبک احمد جمشیدیان
21 مهاجم رادومیر جالوویچ
22 دروازه بان رضا محمدی
23 هافبک امین جهان عالمیان
24 هافبک اکبر ایمانی
25 مهاجم مهدی شریفی
26 مهاجم علی چوپانی
27 دروازه بان مهدی امینی
30 دروازه بان محمد ناصری
32 هافبک حمیدرضا کاظمی
40 هافبک عادل کلاه‌کج
- هافبک اروین بولکو


بازیکنان برجسته

نام بازیکن دوران بازی
محرم نویدکیا 1379-1383 و اکنون-1385
محمود کریمی 1377-1388
احمدرضا عابدزاده 1372-1373
علی شجاعی -
محسن بنگر 1383-1391
هادی عقیلی 1383-1390
سید جلال حسینی 1388-1391
رسول خطیبی -
احسان حاج‌صفی 1385-1390
سید مهدی سیدصالحی 1380-1387 و 1391-1390
سیدمهدی رحمتی 1383-1384 و 1390-1388
عبدالله ویسی 1373-1381
محمود یاوری -
ادموند بزیک 1380-1385
بهرام مودت 1355-1357
مجید بصیرت -
جلال اکبری 1383-1388
آرمناک پطروسیان 1375-1382 و 1386-1384
لئون استپانیان 1375-1380 و 1384-1381
عماد رضا 1385-1388 و 1391-1390
عبدالوهاب ابوالهیل 1385-1388
ناظر دو یک سال
فابیو جانوآریو 1389-1391
ابراهیم توره 1388-1390
آرماندو سا 1387-1389


بازیکنان جام جهانی

جام جهانی 1978 آرژانتین
علی شجاعی
بهرام مودت
جام جهانی 2006 آلمان
محرم نویدکیا
رسول خطیبی


بازیکنان خارجی باشگاه سپاهان


تیم سپاهان از سال 1332 تا 1375 به مدت 43 سال از هیچ بازیکن خارجی استفاده نکرد٬ اما اولین بازیکنان خارجی سپاهان لئون استپانیان و آرمناک پطروسیان, بازیکنان ارمنی بودند که در سال 1375 از تیم آرارات ایروان به سپاهان پیوستند.
بازیکنانی که نامشان پررنگ نوشته شده است٬ سابقه‌ی ملی دارند.


فهرست بازیکنان خارجی

نام بازیکن کشور پست دوران بازی تعداد بازی تعداد گل
لئون استپانیان ارمنستان هافبک 1375-1380 و 1384-1381 48 7
آرمناک پطروسیان ارمنستان دروازه‌بان 1375-1382 و 1386-1384 155 0
کاخابر آخالادزه گرجستان مدافع 1382-1383 - -
کمیل سوسکو اسلواکی دروازه‌بان 1382-1383 31 0
جابا مجیری گرجستان مدافع 1383-1387 55 1
کبیر پرنس بلو نیجریه مهاجم 1383-1384 و 1387-1386 12 2
رودریگو رجیو داروسا برزیل مدافع 1384-1385 - -
عبدالوهاب ابوالهیل عراق هافبک 1385-1388 88 9
عماد محمد رضا عراق مهاجم 1385-1389 و 1391-1390 126 66
هیثم کاظم عراق هافبک 1387 3 0
ژاک الونگ‌الونگ کامرون هافبک 1387-1388 5 0
آرماندو سا موزامبیک مدافع 1387-1389 35 1
ابراهیم توره سنگال مهاجم 1388-1390 53 36
میلوراد یانوش صربستان مهاجم 1389-1390 36 11
فابیو جانوآریو برزیل هافبک 1389-1391 51 6
برونو سزار کورئا برزیل مهاجم 1390-1391 14 7
جواهیر سوکای آلبانی مهاجم اکنون-1390 12 3
رادومیر جالوویچ مونته‌نگرو مهاجم اکنون-1391 2 1
اروین بولکو آلبانی هافبک اکنون-1391 0 0


مربیان


مربیان اخیر

نام مربی ملیت دوران مربیگری
استانکو پوکله‌پوویچ کرواسی 1380-1381
فرهاد کاظمی ایران 1381-1383
استانکو پوکله‌پوویچ کرواسی 1383-1384
ادسون تاوارس برزیل 1384-1385
لوکا بوناچیچ کرواسی 1385-1386
ژوروان ویرا برزیل 1386-1387
انگین فیرات آلمان 1387
حسین چرخابی ایران 1387
فرهاد کاظمی ایران 1387-1388
امیر قلعه‌نویی ایران 1388-1390
لوکا بوناچیچ کرواسی 1390
کریم قنبری (موقت) ایران 1390
زلاتکو کرانچار کرواسی اکنون-1390


کادر فنی کنونی

سمت نام
سرمربی زلاتکو کرانچار
کمک اول علیرضا مرزبان
مربی محمود کریمی
آنالیزور مسعود پالیزدار
مربی دروازه‌بان‌ها تونچی مردولیاس
سرپرست رسول خوروش
مربی بدنسازی احمدرضا رسولی
پزشک محمدجعفر رشادی


مربیان برجسته

نام مربی دوران مربیگری لیگ برتر جام حذفی دیگر جام ها لیگ قهرمانان آسیا مجموع
فرهاد کاظمی 1381-1383 و 1388-1387 1 1 1 0 3
لوکا بوناچیچ 1385-1386 و 1390 0 2 0 نایب قهرمان 2
امیر قلعه‌نویی 1388-1390 2 0 0 0 2
زلاتکو کرانچار اکنون-1390 1 0 0 0 1


ورزشگاه و زمین تمرین


ورزشگاه خانگی


این تیم در گذشته بازی‌های خود را در ورزشگاه 22 بهمن اصفهان و ورزشگاه تختی اصفهان برگزار می‌کرد تا اینکه فاز اول ورزشگاه نقش جهان در سال 1381 به بهره برداری رسید و سپاهان در این ورزشگاه قهرمان لیگ برتر 82-81 شد. در سال 1385 ورزشگاه نقش جهان جهت ساخت فاز دوم مجدداً تعطیل شد و از آن زمان سپاهان در ورزشگاه فولادشهر که زمین اختصاصی باشگاه فوتبال ذوب آهن می‌باشد مسابقات خانگی‌اش را برگزار می‌کند. البته سپاهانی‌ها که اولین دوره قهرمانی لیگ برتر خود را در ورزشگاه نقش جهان اصفهان جشن گرفتند، سالهاست در انتظار تکمیل این ورزشگاه هستند و نیاز آن‌ها به وجود این ورزشگاه در حدی است که مدیرعامل باشگاه سپاهان پس از قهرمانی در لیگ یازدهم تهدید کرد اگر تا سال 1392 این ورزشگاه آماده نشود مسابقات سپاهان را به استان دیگری منتقل می‌کند. این ورزشگاه هم‌اکنون در دست ساخت است و طبق دستور وزارت ورزش و مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی٬ در دهه فجر 1391 نیز افتتاح خواهد شد.


زمین تمرین


در گذشته سپاهان معمولاً در مجموعه اختصاصی صفائیه مبارکه یا آرارات اصفهان تمرین می‌کرد. در سال 1388 فولاد مبارکه مجموعه‌ی ورزشی-تفریحی فردوس را از پلی اکریل خریداری کرد و در دست نوسازی و توسعه قرار داد. این مجموعه هم اکنون جهت تمرینات تیم سپاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و از امکانات بالایی برخوردار است.


افتخارات


کشوری

عنوان جام مقام(سال)
لیگ برتر قهرمان(82-1381 و 89-1388 و 90-1389 و 91-1390) - نایب قهرمان(87-1386)
جام حذفی قهرمان(83-1382 و 85-1384 و 86-1385)


آسیایی

عنوان جام مقام(سال)
لیگ قهرمانان آسیا نایب قهرمان(2007)


غیر رسمی

عنوان جام سال قهرمانی
جام اتحادیه تهران 1382
جام نقش جهان 1384


دیگر افتخارات


اهداء جام قهرمانی دائمی مسابقات فوتبال لیگ برتر به لحاظ ثبت رکورد سه دوره قهرمانی در این مسابقات

انتخاب تیم فوتبال سپاهان به‌عنوان برترین تیم ایران در دهه اول قرن 21 از دید آمار و تاریخ فوتبال جهان - فیفا

ثبت رکورد سه دوره قهرمانی متوالی مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور (فصل‌های 89-88، 90-89 و 91-90)

رتبه 52 برترین باشگاه‌های فوتبال جهان در رده‌بندی فیفا، سال 1386

پرافتخارترین باشگاه فوتبال کشور در دهه‌ی هشتاد


گلزنان برتر فصل‌های تیم در لیگ برتر

فصل نام بازیکن گل زده
1380-81 ادموند بزیک 6
1381-82 ادموند بزیک(آقای گل) 13
1382-83 رسول خطیبی 8
1383-84 رسول خطیبی 14
1384-85 رسول خطیبی 10
1385-86 عماد رضا 9
1386-87 محمود کریمی 9
1387-88 عماد رضا 14
1388-89 عماد رضا(آقای گل) 19
1389-90 ابراهیم توره 18
1390-91 عماد رضا 9


باشگاه‌های خواهرخوانده

نام باشگاه کشور
اینتر میلان ایتالیا
اسپانیول اسپانیا
کروزیرو برزیل
فنرباغچه ترکیه
کایسری ترکیه
بنیادکار ازبکستان
پاختاکور ازبکستان
کاوازاکی ژاپن
العربی کویت
الشارجه امارات متحده عربی
العهد لبنان
المیناء عراق
جوناک نیجریه


اسپانسرشیپ

سال برند کشور
2006-2009 اول‌اشپورت آلمان
اکنون-2009 لوتو ایتالیا






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(تراکتورسازی تبریز)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

نام کامل باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز
لقب ها تراختور - آل قوردلار(گرگهای سرخ) - تراکتورسازان
بنيانگذاري 1349
ورزشگاه یادگار امام تبریز
گنجايش 80,000 نفر
مالک کارخانه تراکتورسازی تبریز
مدير عامل محمدحسین جعفری
سرمربي تونی اولیویرا
آدرس اينترنتي
tractor-club.com

باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در سال 1349 شمسی با حمایت کارخانه تراکتورسازی در تبریز بنیان‌گذاری شده و هم اکنون تحت مسئولیت سپاه عاشورا است. سپاه عاشورا نقش مهمی در حل مسائل مالی باشگاه تراکتورسازی دارد. همچنین 30% سهام باشگاه متعلق به «مؤسسه قرض الحسنه جوانان خیر» می‌باشد.علاوه بر این «مؤسسه مهر ایرانیان» وابسته به سپاه پاسداران و شرکت سایپا از دیگر سهامداران و متولیان این باشگاه محسوب می‌شوند.

تراکتورسازی تبریز تا فصل 81-1380 در سطح اول فوتبال ایران بازی می‌کرد؛ اما در پایان آن فصل به دسته پایین‌تر سقوط کرد و پس از 8 سال تلاش ناموفق برای صعود، سرانجام در سال 1388 دوباره به لیگ برتر فوتبال ایران راه یافت.این دوری 8 ساله باعث به وجود آمدن علاقه شدیدی بین مردم آذربایجان به این تیم شده بود که همین عامل باعث ایجاد شور و علاقه وصف ناپذیری نسبت به این تیم در این منطقه شد.

این تیم پس از صعود به لیگ برتر، روند رو به رشدی داشته و در پایان فصل‌های 89-1388، 90-1389 و 91-1390، به ترتیب در جایگاه 7اُم، 5اُم و 2وم ایستاد. تراکتورسازان تبریز موفق شدند با نائب قهرمانی در یازدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران در سال 1391، مجوز حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنند.


تاريخچه


پيش از انقلاب



تراکتورسازی در سال 1354 به جام تخت جمشید صعود کرد. آنان در جام تخت جمشید 1354 شرکت کردند و در میان 16 تیم، در جایگاه شانزدهم ایستاده، به دسته پایین‌تر سقوط کردند. پس از یک سال دوری از سطح اول لیگ فوتبال ایران، آنان در جام تخت جمشید 1356 شرکت کرده و جایگاه پنجم را کسب کردند. در این دوران، سرمربی تراکتورسازی حسین فکری بود و بازیکنانی چون پرویز مظلومی، عباس کارگر و ابراهیم کیان‌طهماسبی در این تیم بازی می‌کردند. تراکتورسازی در جام تخت جمشید 1357 هم حاضر بود و تا پیش از تعطیلی مسابقات به دلیل وقوع انقلاب 1357، در جایگاه نهم جدول بودند. این باشگاه در جام حذفی 1356 -که اولین دوره جام حذفی بود- نیز به فینال راه یافت؛ اما در بازی پایانی، نتیجه را به ملوان بندر انزلی باخته و نایب‌قهرمان شد. در این سال‌ها ماشین‌سازی نیز به عنوان تیمی از شهر تبریز و قدرتی موازی با تراکتورسازی در فوتبال ایران حاضر بود.


دهه 1360


در دهه 1360 به دلیل وقوع جنگ ایران و عراق، لیگ فوتبال ایران تعطیل بود و تنها جام‌های استانی برگزار می‌شد و تراکتورسازی در لیگ فوتبال تبریز بازی می‌کرد. در سال 1365، تیم استان آذربایجان شرقی متشکل از بازیکنان تراکتورسازی و ماشین‌سازی به فینال لیگ استانی قدس راه یافت، ولی از تیم استان اصفهان شکست خورد و دوم شد. در این دهه بازیکنانی مانند احد شیخ لاری، حسین قوی‌فکر، غلامرضا باغ‌آبادی و امیر داداش‌ضیایی بازیکنان برجسته تراکتورسازی بودند که در تیم ملی فوتبال ایران نیز بازی کردند. در سالیان پایانی این دهه، واسیلی گوجا مربی اهل رومانی به تراکتورسازی آمد.


دهه 1370 و آغاز دهه 1380


واسیلی گوجا، تیم‌های پایه تراکتورسازی را زیر نظر گرفت و به کارهای بنیانی باشگاه پرداخت. تراکتورسازی متحول شد و دوران موفقی را گذراند. آنان در لیگ آزادگان 1371 در گروه یک بالاتر از استقلال و کشاورز اول شدند، اما در پلی‌آف با باخت به پاس تهران، به مقام سوم رسیدند. در این تیم که بهترین نتیجه تاریخ تراکتورسازی در لیگ را به دست‌آورد؛ احد شیخ لاری بعنوان کاپیتان تیم،کریم باقری، سیروس دین‌محمدی و حسین خطیبی حضور داشتند. اسماعیل حلالی و علی باغمیشه نیز از آن تیم به تیم ملی فوتبال ایران راه یافتند. تراکتورسازی در سال 1373 با باخت به بهمن در جام حذفی، برای بار دوم در این جام دوم شد. با رفتن بازیکنان کلیدی از تیم، دوران افت باشگاه آغاز شد. محمدحسین ضیایی، جای گوجا را گرفت و بازیکن–مربی تیم شد. باشگاه در لیگ آزادگان 1379، آخر می‌شود ولی با این وجود سال بعد به حکم فدراسیون فوتبال ایران در لیگ حرفه‌ای تازه‌ تاسیس شرکت می‏‎کند. آنان در لیگ برتر فوتبال ایران ‎ 80-81با مربیگری رضا وطنخواه و محمود یاوری باز هم در لیگ آخر شدند، و این بار به دسته پایین‌تر سقوط کردند.


دوران دسته اول: 1388-1381


تراکتورسازی هفت فصل را در لیگ دسته اول فوتبال ایران سپری کرد، و نتوانست به جام خلیج فارس صعود کند. تراکتورسازی در این هفت سال تنها یک بار پلی‌آف رسید، و با باخت به شیرین‌فراز کرمانشاه فرصت صعود را از دست داد. در این سالیان ارنست میدندروپ، فرشاد پیوس، احد شیخ لاری از مربیان باشگاه بودند. سرانجام فراز کمالوند در فصل 88-87 تراکتورسازی را به لیگ برتر آورد.


هواداران


تراکتورسازی پرتماشاگرترین تیم لیگ برتر در فصل‌های 88-1387 و 90-1389 و 92-1391 است. به گفته مدیر باشگاه تراکتورسازی این تیم در سال 1389 حدود 482 هزار هوادار رسمی داشته که چندین برابر هوادران ثبت‌شده رئال مادرید، یکی از باشگاه‌های پرطرفدار دنیا، است. این باشگاه پیشتر تعداد تماشاگر ثابتی در ورزشگاه و هوادارانی در داخل تبریز داشت؛ اما اکنون هواداری از این تیم به سراسر آذربایجان و برخی شهرهای دیگر ایران و جمهوری آذربایجان رسوخ کرده‎است به گونه‌ای که در چندین بازی در چارچوب لیگ برتر استادیوم‌های استانهای البرز، قزوین، قم و گیلان نیز در برخی بازی‌ها پذیرای هواداران پرتعداد تراکتورسازی بوده‌اند، مشخصا هواداران تراکتوری پس از راهیابی به لیگ برتر در سال 88 حضور پرشماری در استادیوم آزادی تهران و در برابر سرخابی‌های این شهر داشته‌اند. طوری که به جرات می‌توان گفت پرسپولیس و استقلال برای اولین بار در آزادی تعداد تماشاگرانشان مساوی وحتی کمتر از تیم حریف بوده‌است. این شرایط، نسبت به دوران قبلی حضور تراکتورسازی در سطح اول فوتبال ایران فرق دارد.


پرشورها


«پرشورها» لقبی است که پس از انتخاب هواداران تراکتورسازی به عنوان «پرشورترین هواداران ایران» در برنامه نود به آن‌ها داده شد و اینک در بیشتر شهرها و محافل ورزشی کشور با این لقب خوانده می‌شوند. در بسیاری از محافل ورزشی، شیوه تشویق هواداران این باشگاه را با هواداران فوتبال در شرق آسیا مقایسه می‌کنند.

تونی، سرمربی پرتغالی این تیم که سابقه بازی و مربی‌گری در بنفیکا را دارد، در کنفرانس خبری پس از نخستین بازی تراکتورسازی در لیگ، در مورد هواداران این باشگاه گفت: «در 34 سال بازی و مربی‌گری در تیم‌های مختلف چنین استقبالی را از یک تیم ندیده بودم. تماشاگران تبریزی در هر بازی و یا سر تمرین طوری در ورزشگاه حضور می‌یابند که انگار آن روز را برای تیم جشن گرفته‌اند. من در بنفیکا هم چنین هواداران پرشوری ندیده بودم.»


تراکتورسازی و مسایل قومیتی


با اینکه تراکتورسازی تنها یک باشگاه ورزشی است، اما امروزه برای هوادران این تیم در ایران جذابیتی فراتر از این دارد و به پدیده‎ای اجتماعی و ناسیونالیستی بدل شده‎است؛ هوادران تراکتورسازی رابطه خود و آذربایحان را با باشگاه فوتبال بارسلونا و کاتالونیا مقایسه می‌کنند؛ عده‌ای این مقایسه را منتسب به گروهای تجزیه طلب و پان ترک می‌داند. دکتر صدر در این باره می‌گوید: «اتفاق خوبی که شاهد آن هستیم، شور و هیجانی است که طرفداران تیم تراکتور سازی تبریز نسبت به تیم شهر خودشان نشان می‌دهند. این وسط فقط فوتبال نیست که این میزان از علاقه را برانگیخته‌است. مسائل قومی و زبانی باعث به وجود آمدن نوعی دوستی بین هواداران و باشگاه تراکتورسازی شده که به زعم من رخداد خوشایندی برای فوتبال ایران است.»

علاوه بر این، بازی‏‎های این تیم به طور ضمنی صحنه اعتراض و طرح خواسته‎‏های آذربایجانی‌ها شده‎ است. این حرکات عمدتاً شامل دادن شعارها و بردن پارچه‏‏ نوشته‎‏ها با چنین مضامینی است. این موضوع نمودهای سیاسی داشته‎ است و در میان مسئولان سیاسی حکومت ایران حساسیت ایجاد کرده‎است. این فعالیت‌ها به پان‌ترکیست‎ها نسبت داده‎ می‏‏شود. حتی شماری از هواداران تراکتورسازی در مقاطعی شعار «خلیج عربی» سر داده‌اند. واکنش‌های حکومت به اینگونه مسائل در میان هواداران تراکتورسازی، به دستگیری، درگیری میان ماموران امنیتی و شعاردهندگان، جمع برخی پارچه‏‏‎نوشته‎‏ها از ورشگاه و برخی پوسترهای تراکتورسازی از چاپخانه‌ها انجامیده‎‏است.


زنان هوادار تراکتورسازی


در دیدار دو تیم تراکتورسازی و پرسپولیس ، از دور برگشت رقابتهای لیگ نهم، تعدادی از بانوان تبریزی، با حضور در استادیوم، خواهان ورود به ورزشگاه جهت تماشای بازی شدند. این هواداران، با مشاهده جلوگیری نیروهای امنیتی از ورود آنها به ورزشگاه، با رفتن به تپه‌های مشرف به زمین چمن، به تماشای بازی پرداختند.


تراکتورسازی و محیط زیست


هواداران این تیم همچنین در طی چند بازی شعارهایی درباره خشک شدن دریاچه ارومیه سر داده و عده‌ای از آنان با پرچمهای این تیم در ساحل دریاچه حاضر شده‌اند.


نمادها و شعارها


تراکتورسازی در بین هوادارانش به «تراختور» معروف است. برخی نیز آنان را «گرگهای سرخ» (به ترکی آذربایجانی: آل قوردلار) می‌نامند.

شعارهایی از قدیم در میان هوادارن تراکتورسازی در ورزشگاه رواج دارد که مشهورترین آن‏‏‎ها «داغلاری سؤکر...»، «ئیل یاتار، طوفان یاتار، یاتماز تراختور بایراقی» و «یاشاسین آذربایجان» هستند.


هواداران برجسته

هنرپیشگان
شهاب عباسی
نرگس محمدی
بابک نهرین
هاشم چاووشی
خوانندگان
دکتر اسفندیار قره‌باغی
رحیم شهریاری
مسعود امیرسپهر
چهره‌های شاخص
کاپیتان هوشنگ شهبازی


ورزشگاه خانگی


ورزشگاه یادگار امام تبریز دومین ورزشگاه بزرگ ایران است و گنجایش آن حدود 80,000 نفر می‌باشد. این ورزشگاه از سال 1368 خورشیدی شروع به ساخت گردید و یکی از 14 مکان ورزشی دهکده المپیک تبریز به‌شمار می‌رود؛ به‌طوری که از مجموع 360,000 هکتار مساحت این دهکده، 12.5 هکتار به ورزشگاه یادگار امام اختصاص یافته‌است.

ورزشگاه یادگار امام به‌جهت نبود برخی امکانات موردنیاز، نیمه‌کاره مانده‌است؛ امکانات رفاهی، جایگاه خبرنگاران، حفاظ‌های امنیتی لازم، رختکن برای تیم‌ها، سرویس‌های بهداشتی، سیستم‌های صوتی، نیمکت ذخیره‌ها و وضعیت نامناسب راه دسترسی از مهم‌ترین مشکلات این ورزشگاه است. همچنین به‌دلیل طولانی‌شدن زمان افتتاح ورزشگاه یادگار امام، سازه‌های بتنی و فلزی آن فرسوده شده‌اند و نیاز به بازسازی دارند. این ورزشگاه در بین طرفداران و هواداران تیم تراکتورسازی به ورزشگاه سهند معروف می‌باشد.


بلیط فروشی


در تاریخ ورزش ایران، برای نخستین بار طرح استفاده از بلیط الکترونیکی برای تسهیل در خرید بلیط برای هواداران تراکتورسازی، به اجرا درآمد. با این وجود مشکلاتی در اجرای این طرح وجود داشته‌است. تراکتورسازی اولین باشگاه در سطح ایران است که توانسته بلیط فروشی را طبق استاندارد کنفدراسیون فوتبال آسیا بدست بگیرد، گفتنی است بلیط فروشی سایر باشگاه‌ها از طریق هیأت فوتبال استان‌ها انجام می‌گیرد.


سرود رسمی


تاکنون آهنگ‌ها و مارش‌های زیادی مربوط به این تیم ساخته و خوانده شده‌است. اما این باشگاه با همکاری صدا و سیمای آذربایجان شرقی در روز 21 خرداد ماه 1391 و طی جشنی که به مناسبت آسیایی شدن تراکتور برگزار شده بود از سرود رسمی این باشگاه که توسط دکتر اسفندیار قره باغی اجرا شد، رونمایی کرد. این سرود به قدری با استقبال مردم مواجه شد که اجرای مجدد آن را درخواست نمودند که بار دوم و با همراهی حاضرین اجرا گردید.

ترانه سرا: ایوب شهبازی
آهنگساز: غلامرضا میرزازاده
تنظیم کننده: محمد حسین درابلو
خواننده: دکتر اسفندیار قره باغی


متن سرود رسمی به زبان ترکی آذری


ظفر مارشین چالان بـیزوق / دونیا بویی قالان بیزوق
قهرمانلیق بیزیم کی دیر / ایرانا باش اؤلان بیزوق
آذربــــایجان دیاریمیز / تیراختور ایفتیخارئمئز
ادب، شــــرف شـوعاریمیز / تیراختور ایفتیخارئمئز
بیرلیق گوجون اینانمشوق / داغلار کیمی دایانمیشوق
چؤخ میدانلار دؤلانـمئشوق / ایفتیخارلار قازانمئشوق
آذربــــایجان دیاریمیز / تیراختور ایفتیخارئمئز
ادب، شــــرف شـوعاریمیز / تیراختور ایفتیخارئمئز


دانلود سرود رسمی باشگاه تراکتورسازی


ترجمه فارسی


ماییم که نوای پیروزی را می‌سراییم / تا ابد جاودانه خواهیم ماند
قـــهرمــانـــی از آن مــاســت / مـــا سر ایــران هــستــیم
آذربایجان دیار ماست / تراکتور افتخار ماست
ادب و شرافت شعارمان / تراکتور افتخار ماست
قدرت اتـحاد را باور کـرده‌ایم / همانــند کوه‌ها اســتــوار
میادین زیادی را درنوردیده‌ایم / افتخاراتمان حد و مرز ندارد
آذربایجان دیار ماست / تراکتور افتخار ماست
ادب و شرافت شعارمان / تراکتور افتخار ماست


هماوردان


بازی‌های تراکتورسازی در برابر تیمهای پرسپولیس و استقلال پس از صعود مجدد به لیگ برتر در سال 88 پرییننده و حساس بوده اند؛هواداران تراکتوری حضوری پرشمار در استادیوم آزادی تهران و در برابر سرخابی‌ها و در مواردی بیش از هواداران تیم تهرانی داشته‌اند. حاصل کار این تیم در فصول نهم تا یازدهم لیگ برتر و در برابر استقلال ، کسب سه تساوی و دو برد و یک باخت بوده‌است که دو برد متوالی در لیگهای دهم و یازدهم در استادیوم آزادی به دست آمده‌اند. در چارچوب یک بازی از هفته هجدهم لیگ دهم، تراکتورسازی موفق شد با گل کرار جاسم, پرسپولیس را پس از 17 سال شکست دهد. خداداد افشاریان داور میدان، این رقابت را سخت ترین بازی عمرش دانست. کرار، ستاره آن فصل تراکتورسازی در این بازی به دلیل نواخنن سیلی به گوش محسن خانبان کمک داور بازی اخراج شد. اولین برد تراکتور در برابر پرسپولیس و در استادیوم آزادی، در هفته پانزدهم لیگ یازدهم به دست آمده‌است.


بازیکنان


بازیکنان کنونی

شماره پست نام بازیکن
1 دروازه بان محسن فروزان
2 مدافع محمد ایران‌پوریان
3 هافبک فردین عابدینی
5 هافبک قاسم دهنوی
6 هافبک مهدی کیانی
7 هافبک مهدی کریمیان
8 مدافع مرتضی اسدی(کاپیتان)
9 مهاجم آنسلمو کاردوزو
10 مهاجم فلاویو لوپز
11 مهاجم محمد ابراهیمی
12 دروازه بان مهدی ثابتی
13 مهاجم مسعود ابراهیم‌زاده
14 مدافع محسن حسینی
16 مدافع مصطفی اکرامی
17 هافبک علیرضا جلیلی
20 مدافع محمد نصرتی
21 هافبک ژوآئو ویللا
23 مهاجم سید مهدی سیدصالحی
24 مهاجم فرزاد حاتمی
26 هافبک محمد عبادزاده
27 هافبک مهدی قریشی
28 مدافع احسان حاج‌صفی
34 مدافع میلاد فخرالدینی
40 دروازه بان عقیل اعتمادی
- هافبک نوید خوش هوا
- هافبک علیرضا میهن دوست


بازیکنان مشهور

نام بازیکن
رودریگو توسی
فلاویو لوپز
لئوناردو پیمنتا
کرار جاسم
ایوان ترابالیک
رحیم مه‌لقایی اقدم
عباس آقایی
محمد ابراهیمی
یونس باهنر
کوروش برمک
غلامحسین دین محمدی
کامل انجینی
فریدون فضلی
احد شیخ لاری
کریم باقری
یحیی گل محمدی
ستار همدانی
حسین خطیبی
رسول خطیبی
پرویز مظلومی
مجید ناظمی
محمد نصرتی
مهدی کیانی
آندرانیک تیموریان
امیرحسین صادقی
احسان حاج صفی
قاسم حدادی فر


مسئولین کنونی


کادر فنی کنونی

سمت نام
سرمربی آنتونیو اولیویرا
دستیار مربی و مربی بدن‌ساز ویتور فرناندو ده کاروالیو کمپلوس
دستیار مربی غلامرضا باغ‌آبادی
دستیار مربی علیرضا پژمان
مربی دروازه‌بان‌ها پائولو ژرژ گریلو
آنالیزور تونی ژوزه کاردوزو اولیویرا
سرپرست حسن آذرنیا
مدیر اجرایی احمد ابهران
پزشک و فیزیوتراپیست هومن ثابت


مدیران کنونی

سمت نام
مدیر عامل محمدحسین جعفری
مدیر رسانه‌ای علی علویی


تاریخچه حضور مسئولین در باشگاه


مربیان

نام مربی ملیت دوران مربیگری
محمد بیاتی ایران 1349-1354
حسین فکری ایران 1354-1357
هدایت مهابادپور ایران 1367-1369
واسیلی گوجا رومانی 1369-1376
محمدحسین ضیایی ایران 1376-1377
بوریس تیبیلوف روسیه 1377
فیروز کریمی ایران 1377-1378
ستار نوبری ایران 1378
محمدحسین ضیایی ایران 1378-1379
رضا وطن خواه ایران 1379-1380
ستار نوبری ایران 1380
محمد یاوری ایران 1380-1381
احد شیخ‌لاری ایران 1381-1382
واسیلی گوجا رومانی 1382
حمید علی دوست ایران 1382-1383
محمدحسین ضیایی ایران 1383
ارنست میدندروپ آلمان 1383-1384
فرشاد پیوس ایران 1384-1386
احد شیخ‌لاری ایران 1386-1387
فراز کمالوند ایران 1387-1390
امیر قلعه نویی ایران 1390-1391
آنتونیو اولیویرا پرتغال اکنون-1391


مدیران

نام مدیر ملیت دوران مدیریت
داریوش سرخوش ایران -
خسرو عبداله زاده ایران -
اکبر گهرخانی ایران -
فیاض ایران -
کریم ملاحی ایران -
خسرو عبداله زاده ایران -
ناصر شفق ایران 1385-1388
محمدحسین جعفری ایران اکنون-1388


تاریخچه عملکرد تیم در لیگ‌ها و جام‌های داخلی ایران

فصل لیگ رتبه جام حذفی توضیحات
1350-51 دسته 2 - برگزار نشد -
1351-52 دسته 2 3وم برگزار نشد -
1352-53 دسته 2 1ام برگزار نشد صعود
1353-54 جام تخت جمشید 16ام فینال سقوط
1354-55 دسته 2 2وم 1/8 پایانی صعود
1355-56 جام تخت جمشید 5ام برگزار نشد -
1356-57 جام تخت جمشید مسابقات ناتمام برگزار نشد -
1368-69 لیگ قدس 4ام 1/4 پایانی -
1369-70 برگزار نشد - 1/8 پایانی -
1370-71 دسته 1 10ام برگزار نشد -
1371-72 دسته 1 3وم برگزار نشد -
1372-73 دسته 1 8تم فینال -
1373-74 دسته 1 9ام دور اول سقوط
1374-75 دسته 2 1ام دور دوم صعود
1375-76 دسته 1 11ام دور دوم -
1376-77 دسته 1 9ام برگزار نشد -
1377-78 دسته 1 11ام دور دوم -
1378-79 دسته 1 6ام 1/16 پایانی -
1379-80 دسته 1 12ام دور دوم -
1380-81 لیگ برتر 14ام دور سوم سقوط
1381-82 دسته 1 3وم دور سوم -
1382-83 دسته 1 8ام دور سوم -
1383-84 دسته 1 5ام دور سوم -
1384-85 دسته 1 3وم دور دوم -
1385-86 دسته 1 1ام دور دوم صعود به پلی آف
1386-87 دسته 1 4ام 1/16 پایانی -
1387-88 دسته 1 1ام 1/4 پایانی صعود
1388-89 لیگ برتر 7ام دور دوم -
1389-90 لیگ برتر 5ام 1/8 پایانی -
1390-91 لیگ برتر 2وم 1/16 پایانی -


تاریخچهٔ عملکرد تراکتورسازی در لیگ برتر ایران

فصل سرمربی بازی ها برد مساوی باخت گل زده گل خورده تفاضل گل امتیاز رتبه عناوین فصل
1380-81 رضا وطنخواه و محمود یاوری 26 2 9 15 12 36 24- 15 14 -
1388-89 فراز کمالوند 34 11 14 9 43 42 1+ 47 7 پر تماشاگرترین تیم ایران
1389-90 فراز کمالوند 34 15 12 7 42 29 13+ 57 5 تیم اخلاق و بهترین خط دفاع
1390-91 امیر قلعه نویی 34 19 9 6 57 32 25+ 66 2 نایب قرمانی


افتخارات

عنوان جام مقام(سال)
لیگ برتر نایب قهرمان(1391)
جام حذفی نایب قهرمان(1355 و 1374)






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
پاسخ به: معرفی تیم های مختلف تاریخ لیگ برتر(مس کرمان)
نام کاربری: Prince_Of_Catalan
پیام: ۵,۰۲۴
عضویت از: ۲۲ آذر ۱۳۸۹
از: رفسنجان & تهران
طرفدار:
- همه بازیکنان بارسا خصوصا مسی و الکسیس
- کرایف & رویکارد & رونالدینهو
- پرسپولیس
- اسپانیا & آرژانتین
- کریم باقری & علی کریمی
- گواردیولا
- افشین امپراطور
گروه:
- كاربران بلاک شده

نام کامل باشگاه فوتبال صنعت مس کرمان
بنيانگذاري 11 اسفند 1376
ورزشگاه ورزشگاه شهید باهنر کرمان
گنجايش 15,000 نفر
مالک صندوق بازنشستگی مس
مدير عامل نصرالله گنجعلی خانی
سرمربي ابراهیم قاسمپور
آدرس اينترنتي
fcmes.com

باشگاه فوتبال صنعت مس کرمان یکی از باشگاه‌های فوتبال ایرانی است که از شهر کرمان در مسابقات جام خلیج فارس شرکت می‌کند. این باشگاه زیرمجموعه موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران است.

این تیم پس از چند دوره ناکامی جهت راهیابی به لیگ برتر که با مربیان گوناگونی همراه بود سرانجام در سال 1385 با هدایت نادر دست نشان به لیگ برتر راه یافت.

این تیم در سال 88 به مقام سوم لیگ دست یافت و جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورد.


بازیکنان کنونی

شماره پست نام بازیکن
1 دروازه بان آرمان شهدادنژاد
2 مدافع فرهاد سالاری پور
3 مدافع شجاع خلیل زاده
4 هافبک حسین کاظمی
5 مدافع مهدی محمدی
6 هافبک جلال کرمی
7 مهاجم شهرام گودرزی
8 مدافع فرزاد حسین خانی
9 هافبک مصطفی شجاعی
10 مهاجم کیوان امرایی
11 مهاجم غلامرضا عنایتی
15 هافبک استیون بیت
17 مهاجم میلاد جهانی
18 هافبک مهرداد کریمیان
21 هافبک ایوان پتروویچ
22 مهاجم احمد حسن زاده
30 مهاجم احمد زنده روح
35 مدافع محمدوحید اسماعیل بیگی
- هافبک حمید کاظمی
- دروازه بان میلان میاتوویچ
- هافبک احسان پورشیخانی
- هافبک آرش روشنی پور
- مدافع پوریا صیف پناهی
- مدافع مسعود نظرزاده
- مهاجم حجت صدقی


مربیان

نام مربی
بیژن ذوالفقارنسب
نادر دست‌نشان
فرهاد کاظمی
امیر قلعه‌نویی
پرویز مظلومی
لوکا بوناچیچ
عبدالصمد مرفاوی
میروسلاو بلاژویچ
ابراهیم قاسمپور






چه روزهایی داشتیم

خداحافظ
۲۹ شهریور ۱۳۹۱
     
برو به صفحه
این عنوان قفل شده است!

اختیارات
شما می‌توانید مطالب را بخوانید.
شما نمی‌توانید عنوان جدید باز کنید.
شما نمی‌توانید به عنوان‌ها پاسخ دهید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را ویرایش کنید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را حذف کنید.
شما نمی‌توانید نظرسنجی اضافه کنید.
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌ها شرکت کنید.
شما نمی‌توانید فایل‌ها را به پیام خود پیوست کنید.
شما نمی‌توانید پیام بدون نیاز به تایید بزنید.

فعالترین کاربران ماه انجمن
فعالیترین کاربران سایت
اعضای جدید سایت
جدیدترین اعضای فعال
تعداد کل اعضای سایت
اعضای فعال
۱۷,۹۲۸
اعضای غیر فعال
۱۴,۳۶۳
تعداد کل اعضاء
۳۲,۲۹۱
پیام‌های جدید
بحث آزاد در مورد بارسا
انجمن عاشقان آب‍ی و اناری
۵۸,۱۹۴ پاسخ
۸,۲۵۵,۹۷۲ بازدید
۲ روز قبل
forca barca
مباحث علمی و پزشکی
انجمن علمی و کاربردی
۱,۵۴۶ پاسخ
۷۳۸,۹۴۷ بازدید
۱۶ روز قبل
dr-peymanzandi
مســابــقـه جــــذاب ۲۰ ســــوالـــــــــــــــــــی
انجمن سرگرمی
۲۳,۶۵۷ پاسخ
۲,۱۶۵,۹۰۰ بازدید
۱۷ روز قبل
FC BARCELONA
هرچه می خواهد دل تنگت بگو...
انجمن مباحث آزاد
۷۶,۴۸۴ پاسخ
۱۱,۴۸۹,۱۷۴ بازدید
۱۷ روز قبل
رویا
علمی/تلفن هوشمند/تبلت/فناوری
انجمن علمی و کاربردی
۲,۴۱۸ پاسخ
۴۳۳,۵۲۹ بازدید
۱ ماه قبل
jack jinhal
برای آشنایی خودتون رو معرفی کنید!
انجمن مباحث آزاد
۷,۶۴۲ پاسخ
۱,۲۱۷,۸۸۱ بازدید
۵ ماه قبل
مهسا
اسطوره های بارسا
انجمن بازیکنان
۳۴۳ پاسخ
۸۴,۲۱۷ بازدید
۵ ماه قبل
jalebamooz
جام جهانی ۲۰۲۲
انجمن فوتبال ملی
۲۲ پاسخ
۱,۸۱۰ بازدید
۹ ماه قبل
phaidyme
تغییرات سایت
انجمن اتاق گفتگوی اعضاء و ناظران
۱,۵۵۷ پاسخ
۲۷۳,۹۵۵ بازدید
۱۰ ماه قبل
یا لثارات الحسن
حاضرین در سایت
۲۷۵ کاربر آنلاین است. (۱۷۰ کاربر در حال مشاهده تالار گفتمان)

عضو: ۰
مهمان: ۲۷۵

ادامه...
هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت، تنها با ذکر نام «اف سی بارسلونا دات آی آر» مجاز است!