به اولین سایت تخصصی هواداران بارسلونا در ایران خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات سایت، ثبت نام کنید و یا با نام کاربری خود وارد شوید!

شناسه کاربری:
کلمه عبور:
ورود خودکار

نحوه فعالیت در انجمن‌های سایت
دوستان عزیز توجه کنید که تا زمانی که با نام کاربری خود وارد نشده باشید، تنها می‌توانید به مشاهده مطالب انجمن‌ها بپردازید و امکان ارسال پیام را نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید در مباحث انجمن‌های سایت شرکت نمایید، در سایت عضو شده و با نام کاربری خود وارد شوید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز، با مراجعه به انجمن قوانین و شرح وظایف ضمن مطالعه قوانین سایت، با نحوه اداره و گروه‌های فعال در سایت و همچنین شرح وظایف و اختیارات آنها آشنا شوید. به علاوه دوستان عزیز بهتر است قبل از آغاز فعالیت در انجمن‌ها، ابتدا خود را در تاپیک برای آشنایی (معرفی اعضاء) معرفی نمایند تا عزیزان حاضر در انجمن بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

همچنین در صورتی که تمایل دارید در یکی از گروه‌های کاربری جهت مشارکت در فعالیت‌های سایت عضو شوید و ما را در تهیه مطالب مورد نیاز سایت یاری نمایید، به تاپیک اعلام آمادگی برای مشارکت در فعالیت‌های سایت مراجعه نموده و علائق و توانایی های خود را مطرح نمایید.
تاپیک‌های مهم انجمن
ارسال گزارش یک مورد قابل بررسی در مورد پیام زیر در تالار گفتمان
متن گزارش:*
 

پاسخ به: زندگي نامه بزرگان
نویسنده: Samaneh
شنبه، ۳ تیر ۱۳۹۱ (۲:۱۰)
زندگینامه فدریکو گارسیا لورکا

" قسمت اول "


سال 1898 ، سال تولد ستاره شعر آندلس و در همان حال یکی از نامدارترین شاعران جهان فدریکو گارسیا لورکا بود ، شاعری که در واقع زندگی ، ادبیات ، موسیقی و حتی مرگش از پیچیدگی خاص و منحصر به فردی برخوردار است . فدريکو گارسيالورکا بی شک درخشان ترين شاعر ـ نويسنده هميشه اسپانياست،با شهرتی جهانی كه ازواژه های غنی شعر بی تكرار و مرگ دردناكش سر می زند. فدريكو به تاريخ پنجم ژوئن 1898 در دهكده فونته واکه روس ( Fuente vaqueros) در جلگه غرناطه، چند کيلومتری شمال شرقی شهر گرانادا زاده می شود.
خانواده وی از مالکین بزرگ زمین در روستای خود بودند، پدری مرفه و مادری تحصیل کرده و فرهيخته فدریکو را در ابتدای زندگی همراهی می کردند،نخستين سال های زندگی را در روستاهای غرناطه،پايتخت باستانی اسپانيا، شهرافسانه های كوليان و آوازهای قديمی می گذراند.
فدریکو در کودکی دچار نوعی بیماریی شد که تا چهار سالگی با آن دست و پنجه نرم کرد در این مدت آوازهای کولیان و شنیده داستانهای آنها تنها مونس و سرگرمی او بود.آن چنان كه زمزمه اين آوازها را حتی پيش از سخن گفتن آموخت.( شاید همین دوران باعث علاقه مندی عجیب لورکا به سنتهای عمیق آندالس شدو اين فرهنگ شگرف آندلسی واسپانيايی كولی بعدها در شعرش رنگ گرفت.)

در همین زمان بود که لورکا توسط مادر با موسیقی آشنا شد و در مدت کوتاهی چنان در نواختن پیانو و تا حدودی گیتار متبهر شد که همگان او را از نوابغ آینده موسیقی اسپانیا می پنداشتند . اما درگذشت معلم موسیقیش ( ۱۹۱۶ ) چنان وی را تحت تاثیر قرارداد و تلخی عميقی در او به جای گذاشت که نوازندگی موسیقی را تقریباً تا آخر عمر کنار گذاشت .
زمان به سرعت بی تابی خود برای خلق نابغه جوان را نشان می داد و به زودی خانواده باید مقدمات تحصیل فدریکو فراهم می نمود . هرچند لورکا در مدرسه هیچ پیشرفتی نکرد و هرگز تحصيل در دانشگاه را به پايان نرساند(چه در دانشگاه گرانادا و چه درمادريد) اما تمامی شواهد بیانگر نبوغ استثنایی او و تفاوت فاحش این کودک با سایر همسالانش بود .
در سال 1909 پدر خانواده را به شهر گرانادا کوچ داد و در واقع مهاجرت نقطه آغاز رشد و نمو لورکا را رقم زد . در گرانادا لورکا به محفلهای هنری محلی راه یافت و این رابطه روز به روز عمیق و عمیق تر می شد ، خود لورکا بعدها اعلام کرد که همین محفلها باعث آشنایی او با سنتهای اصیل آندلس شد . سنتهایی که لورکا همیشه عاشقانه به آنها می پرداخت و سعی در حفظ آنها می کرد .
او هیچگاه خود را از عامه مردم جدا نکرد و علاقه خود به فرهنگ مردمی را همیشه نشان می داد ، فرهنگی که الهام بخش او در خلق بسیاری از شاهکارهای هنریش شد ، به ویژه در کتابهای ترانه‌های کولی( (Rmancero Gitano (1928) و ترانه‌های کانته خوندو ( Pomea Del Cante Jando ) (1931 ) .
گارسیا لورکا اولین مجموعه شعرهای خود را با نام Impresiones y Paisajes در سال 1918 منتشر کرد ، این اثر اگرچه مورد استقبال وسیع عمومی قرار گرفت اما به لحاظ مالی برای لورکای جوان موفقیتی در بر نداشت . درست در همین زمان بود که او به شکل دهی انجمنهایی با نام Granada,s Art,s Glub (کلوپهای هنری گرانادا ) پرداخت و فعالیت در همین کلوپها بود که باعث شد در سال 1919 زمانی که لورکا به ناحیه معروف Residencia De Estudianotes - جايی برای تربيت نيروهايی با افكار ليبرالی ـ مادرید رفت دارای شخصیت و جایگاه هنری بسیار مستحکم و قوی باشد .

او در مدرسه فلسفه دانشگاه مادرید ( Current day universidad complutense de madrid ) و در كافه معروف Alamed در گرانادا با ستارگانی از نسل طلایی فرهنگ اسپانيا - كه همه اسپانيا در رگ هايشان می تپيد- و بعدها از تاثیر گذارترین اشخاص در هنر اسپانیا محسوب شدند آشنا شود ، ستارگانی نظیر: مانوئل دفايا (Manuel de Falla) موسقيدان و خالق قطعه "رقص آتش"، كسی كه بعد ها دوست بزرگ او می شود و در جان دادن دوباره به آوازهای سنتی اسپانيا همراهی اش می كند. خوان رامون خيمنس (Juan Ramon Jimenez) شاعر كلاسيک شناخته شده آن روزهای اسپانيا كه فدريكوی جوان و شعرش را زيرچتر حمايت خود می گيرد. لوئیس بونوئل (Bunuel Luis) فيلم ساز برجسته تاريخ سينما (كسی كه فيلم درخشانش به نام "سگ اندلسی" يكی از بی نظيرترين آثار سوررئاليستی سينما به شمار می آيد.) و سالوادور دالی ( Salvador Dali ) نقاش اسطوره ای سوررئاليست،يكی از دوستان نزديک فدريكو. لوركا بسياری از شعرهايش را به او تقديم كرده،آثاربزرگی چون "قصيده ای برای دالی"، "بازگشت" و...
با تاثير پذيری از دوستی با دالی بود كه لوركا نيز به سوررئاليسم علاقمند شد و آثار جاودانه ای را خلق كرد. لوركا در روزهای اقامتش در مادريد به همراه دالی، لوئيس بونوئل و رافائل آلبرتی (Rafael Alberti) يكی از شاعران برجسته اسپانيا، گروهی را تشكيل می دهند كه بعدها نام Generacion del 27 به آن اطلاق شد! و بزرگان ديگری چون بيسنته آلخاندرو (vicente alejandro) و لويی آراگون (aragon) و...
در همین دوران برخورد تصادفی لورکا با کارگردان مطرح مادریدی گرگوریو مارتینز سی یرا ( GregorioMartinez Sierra ) و تشویقهای این کارگردان بزرگ باعث شد او اولین نمایش نامه خود با نام دوران نحس پروانه‌ها (el malificio de la mariposa) را بین سالهای 1919 تا 1920 بنویسد و با همکاری گروهی از دوستان هنرمند خود آن را به روی صحنه ببرد .
این اثر به یک عشق غیر ممکن بین یک سوسک و پروانه می پرداخت اما این اثر پس از حدود چهار ساعت اجرا با کم لطفی و تمسخر تماشاگران قدر ناشناس روبرو شد و همین عامل باعث شد دید لورکا نسبت به تماشاگران تئاتر تا آخر عمر عوض شود ، البته بعدها گارسیا لورکا گفت که برای همیشه این نمایش نامه را از خاطر برده و اولین نمایش نامه خود را ماریانا پیندا ( Mariana Pineda ) ( سال 1927 ) معرفی می کرد .

مطالعات لوركا، هرگز درچارچوب "فلسفه" و "حقوق" كه به تحصيل آنها در دانشگاه مشغول بود، باقی نماند. مطالعه آثار بزرگان جهان از نويسندگان نهضت 98 چون ماچادو (Machado) و آسورين (Azorin) و همين طور آثارشاعران معاصر اسپانيا چون روبن داريو (Roban Dario)، خيمنزگرفته تا نمايشنامه های كلاسيک يونانی، از لوركا شاعری با دستان توانا و تفكری ژرف و گسترده ساخت.
لوركا نخستين كتابش (به نثر) را در سال 1918 به نام "عقايد وچشم اندازها" (Impersiones y Viajes ) در گرانادا به چاپ رساند. سال (1921)، "كتاب اشعار" (Libre de Poems) كه نخستين مجموعه شعرش است را منتشر کرد.
1922 سالی بود كه با مانوئل دفايا جشنواره بی نظير كانته خوندو (Conte Jondo)، آميزه ای از افسانه ها، آوازها و رقص های كوليان اسپانيا كه می رفت در هياهوی ابتذال آن سالهای فلامنكو به دست فراموشی سپرده شود، را برپا كند.
سالها به سرعت برای لورکای جوان می گذشت و او به طور روزافزونی در هنر و اندیشه های تازه اسپانیایی غرق می شد . لوركا در 1927 "ترانه ها" را منتشر کرد و نمايشنامه "ماريانا پيندا" (Mariana Pineda) را در ماه ژوئن همين سال به صحنه برد که تدراک صحنه آن برعهده سالوادور دالی بود و در بارسلونا به روی صحنه رفت و نمايشگاهی از نقاشی هايش در بارسلون بر پا شد. این نمایشنامه با استقبال بی نظیری روبرو شد که لورکا را به آینده هنری خود بسیار امیدوار کرد . اما او قبل از این نمایشنامه ، نمایشنامه دیگری با نام همسر عجیب و غریب کفاش را در سال 1926 به رشته تحریر در آورده بود که این اثر عملاً تا اوایل دهه 1930 به روی صحنه نرفت ، این اثر داستانی کمدی بود از رابطه یک زن عشوه گر و بهانه گیر با یک کفاش زن ذلیل و بی خیال .
در 1928 محبوب ترين كتابش "ترانه های كولی" (Romancero Gitano) که البته در سال 1953 با نام Gypsy Ballad ترجمه شد منتشر می شود. اثری كه بسيارانی آن را بهترين كار لوركا می دانند. مجموعه ای كه شهرتی گسترده را برای فدريكو به ارمغان آورد، چنان كه لقب "شاعر كولی" را بر او نهادند.
در اواخر دهه 20 لورکا با افسردگی رو به افزایشی دست و پنجه نرم می کرد و او که درست در همین زمان تحت تاثیر موفقیت اثر Romancero Gitano خود قرار گرفته بود با دوگانگی شخصیتی متفاوتی روبرو شده بود .( شخصیت شاعر و نویسنده ای موفق که مجبور بود در محافل عمومی حفظ اش کند و وجدانی آزرده که در خلوت به شدت عذابش می داد . ) و همین دوگانگی شخصیتی باعث جدایی او از دوستان و نزدیکانش شد .
جدایی که روز به روز در حال افزایش بود زمانی به نقطه اوج رسید که سورئالیستهایی نظیر دالی و بونوئل با همکاری هم در سال 1929 فیلمی با نام Un chien andalou ( یک سگ آندالوسیایی ) را ساختند ، لورکا به شدت به این فیلم حمله ور شد واین فیلم را توطئه ای شرورانه بر علیه خود حساب کرد و در واقع همین فیلم باعث جدایی لورکا با سالوادور دالی شد و این در شرایطی بود که دالی در حین همین فیلم با همسر آینده خود آشنا شد ، دختری به نام Gala که بعدها باهم ازدواج کردند .
اما لورکا که با دوستان صمیمی خود قطع رابطه کرده بود آخرین ضربه را در رابطه دوستانه اش را از ایملیو آلاردن(Emilio Alarden ) مجسمه ساز خورد،زیرا رابطه ای پر شور و شوق اما یک طرفه را با ایملیو برقرار کرده بود که این دوستی هم به شدت در حال پایان یافتن بود. تاثیرات بد روحی این حوادث به شدت لورکا را عذاب می داد . آگاهی از این مشکلات سبب شد خانواده لورکا او را برای تغییر روحیه در تابستان سال 1929 تا 1930 با یک تور بلند مدت به آمریکا بفرستند .

فعالترین کاربران ماه انجمن
فعالیترین کاربران سایت
اعضای جدید سایت
جدیدترین اعضای فعال
تعداد کل اعضای سایت
اعضای فعال
۱۷,۹۲۸
اعضای غیر فعال
۱۴,۳۶۳
تعداد کل اعضاء
۳۲,۲۹۱
پیام‌های جدید
بحث آزاد در مورد بارسا
انجمن عاشقان آب‍ی و اناری
۵۸,۱۹۴ پاسخ
۸,۲۵۳,۱۱۲ بازدید
۱ روز قبل
forca barca
مباحث علمی و پزشکی
انجمن علمی و کاربردی
۱,۵۴۶ پاسخ
۷۳۸,۸۲۶ بازدید
۱۵ روز قبل
dr-peymanzandi
مســابــقـه جــــذاب ۲۰ ســــوالـــــــــــــــــــی
انجمن سرگرمی
۲۳,۶۵۷ پاسخ
۲,۱۶۵,۰۵۹ بازدید
۱۶ روز قبل
FC BARCELONA
هرچه می خواهد دل تنگت بگو...
انجمن مباحث آزاد
۷۶,۴۸۴ پاسخ
۱۱,۴۸۶,۲۵۷ بازدید
۱۶ روز قبل
رویا
علمی/تلفن هوشمند/تبلت/فناوری
انجمن علمی و کاربردی
۲,۴۱۸ پاسخ
۴۳۳,۴۳۸ بازدید
۱ ماه قبل
jack jinhal
برای آشنایی خودتون رو معرفی کنید!
انجمن مباحث آزاد
۷,۶۴۲ پاسخ
۱,۲۱۷,۵۶۱ بازدید
۵ ماه قبل
مهسا
اسطوره های بارسا
انجمن بازیکنان
۳۴۳ پاسخ
۸۴,۱۴۰ بازدید
۵ ماه قبل
jalebamooz
جام جهانی ۲۰۲۲
انجمن فوتبال ملی
۲۲ پاسخ
۱,۸۰۶ بازدید
۹ ماه قبل
phaidyme
تغییرات سایت
انجمن اتاق گفتگوی اعضاء و ناظران
۱,۵۵۷ پاسخ
۲۷۳,۹۲۰ بازدید
۱۰ ماه قبل
یا لثارات الحسن
حاضرین در سایت
۲۰۱ کاربر آنلاین است. (۱۶۳ کاربر در حال مشاهده تالار گفتمان)

عضو: ۰
مهمان: ۲۰۱

ادامه...
هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت، تنها با ذکر نام «اف سی بارسلونا دات آی آر» مجاز است!