پاسخ به: مطالب خواندنی | |||
---|---|---|---|
نویسنده: Pep GuardiolA دوشنبه، ۲۰ تیر ۱۳۹۰ (۱۴:۱۸) | |||
تاثیر خوراکی ها بر بدن تأثیر روغن زیتون خالص برای مقابله با سرطان سینه تحقیقات جدید نشان داده است كه روغن زیتون طبیعی و خالص حاوی مواد شیمیایی شفابخش موسوم به فیتوكمیكال است. به گفته محققان این ماده میتواند سلولهای سرطانی را مورد هدف قرار داده و حتی قابلیت آن را دارد كه سلولهای بیماریزا و مخرب را نابود كند. اين تحقيق كه در مجله سرطان بى.ام.سی به چاپ رسیده، ارتباط بین رژیمهای غذایی مدیترانهای غنی از روغن زیتون و كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را مورد تأیید قرار داده است. محققان تأكید كردند؛ یافتههای ما برای اولین بار نشان میدهد كه تمام فنولهای اصلی موجود در روغن زیتون كاملاً خالص، به میزان قابل توجهی فعالیت ژن عامل بروز سرطان سینه در انسان را متوقف میكند. این ژن HER2 نام دارد كه عامل بروز سرطان سینه است. روغن زیتون طبیعی نیز روغنی است كه از فشردن میوه زیتون بدون استفاده از روشهای گرمایی و شیمیایی به دست میآید. با این روش روغنی به دست میآید كه حاوی فیتوكمیكالها است. گفتنی است كه این ماده شیمیایی مفید در روشهای فرآوری زیتون از بین میرود.([1]) تأثیر فقر آهن در كودكی بر كاهش قدرت یادگیری فقر آهن شایعترین بیماری خونی شناخته شده در سراسر دنیاست كه در 6 ماهگی تا 2 سالگی بیشتر دیده میشود. این بیماری با توجه به تأثیری كه در این سن بر روی ارگانهای حیاتی به ویژه مغز میگذارد، میتواند باعث كاهش قدرت یادگیری و اختلالات گفتاری شود؛ لذا پیشگیری و تشخیص به موقع و درمان آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. بر اساس نتایج یك پژوهش در كشور ما رعایت الگوی صحیح مصرف مكملهای آهن با تجویز و تحت نظر پزشك باعث كاهش آنمی فقر آهن خواهد شد. در این بررسی آمده است: مصرف شیر گاو به تنهایی باعث آنمی فقر آهن میشود. یافتههای این پژوهش حاكی از آن است كه مصرف قطره آهن همراه غذاهای حاوی ویتامین ث مانند: آبمیوه، پيروي نكردن از رسوم غلط غذايي و در صورت امكان آزمايش خون و ارزيابي شاخصهاي خونى، میتواند در پیشگیری از آنمی كمبود آهن مؤثر باشد. در حال حاضر توزیع قطره آهن در برخی از مدارس كشور انجام میشود، اما متخصصان تأكید میكنند والدین از وضعیت فقر آهن كودكان خود غفلت نكنند.([2]) كاهش التهاب مفاصل با مصرف سبزی بر اساس نتایج حاصله از مطالعات جدید، مصرف میوه و سبزی میتواند احتمال التهاب مفاصل در بیماری روماتیسم مفصلی را كاهش دهد. دانشمندان آمریكایی در مطالعاتی نشان دادند؛ تركیبات موجود در سبزیها و میوهها كه سازنده رنگ زرد و نارنجی آنها هستند، خاصیت ضدالتهابی دارند. آنتیاكسیدان موجود در گوجهفرنگی یك تركیب آنتیاكسیدان قوی محسوب میشود كه اگر به صورت منظم و روزانه مصرف شود، خطر ایجاد التهاب مفاصل را تا 4 برابر كاهش خواهد داد.([3]) زعفران؛ شادیبخش و توانبخش قلب بسیاری از ما گمان میكنیم زعفران فقط برای خوشرنگ كردن غذاست؛ در حالی كه خواص درمانی این ادویه معطر آنقدر زیاد است كه به راحتی حاضر میشویم برای آن بهای زیاد بپردازیم. زعفران شادیبخش و ضدافسردگی است؛ همچنین به هضم طبیعی غذا و تقویت معده كمك میكند. به گفته پزشكان متخصص تغذیه، زعفران علاوه بر ایجاد شادی و آرامش به دلیل داشتن آنتیاكسیدان به عنوان توانبخش قلب و پیشگیری كننده از بیماریهای قلبی و سرطان نیز مطرح است. تقويت حافظه و يادگيرى، كاهش فشارخون، رفع بینظمیهای قاعدگی زنان، كاهش چربی خون، درمان آسم و رفع نفخ شكم از دیگر خاصیتهای درمانی زعفران محسوب میشود. نتایج برخی تحقیقات نشان میدهد در آیندهای نزدیك، زعفران یكی از مهمترین جایگزینهای داروهای شیمیایی خواهد بود. این ماده خوراكی علاوه بر آنكه محرك و تقویتكننده تمایلات جنسی است، به عنوان مسكن به ویژه درمان دردهای لثه و قولنج نیز تأثیرگذار است. تحقیقات پزشكی ثابت كرد؛ زعفران خواص ضدسرطانی داشته و به عنوان یك داروی ضدتومور و جمعكننده رادیكالهای آزاد عمل میكند. زعفران ضدتشنج، اسپاسم، آلزایمر و پاركینسون است و برای درمان دردهای عصبی و كمخوابی نیز مفید است.([4]) آلو؛ بهترین درمانگر سرگیجه و پیشگیری از سرطان نتایج بررسیها نشان میدهد؛ افرادی كه به حالت تهوع و سرگیجه دچار میشوند، بهتر است روزانه چند عدد آلو مصرف كنند. مصرف این میوه تأثیر زیادی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان دارد. طبیعیترین و بیخطرترین راه معالجه یبوست و همورویید (بواسیر) استفاده از اشكال مختلف آلوی تازه و خشك است؛ چرا كه آلو به دليل داشتن فيبر غذايى، برای كنترل قندخون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است. یكی دیگر از تركیبات قابل توجه در این میوه، فیبر است كه سبب كاهش سرعت جذب مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد؛ بنابراین مصرف آلو میتواند در كنترل قندخون نیز مؤثر باشد. تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد كه آلو سرشار از ویتامینهای ای و سی و كربوهیدرات، آهن و كلسیم است و مصرف آن به صورت پخته برای افراد مسن توصیه میشود. آلو حاوی مقدار زیادی فسفر است و در افزایش قدرت فعالیتهای ذهنی و حفظ سلامتی كبد تأثیرگذار بوده و باعث سمزدایی سیستم گوارشی نیز میشود. این میوه كم و بیش در مناطق مختلف پرورش مییابد كه دارای انواع مختلفی مثل: آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه، آلوچه است و در تهیه غذاهای مختلف؛ از جمله مرغ، كوفته، خورش به، خورش سیب، خورش اسفناج و فسنجان به كار میرود.([5]) گشنیز؛ برطرف كننده بیماریهای عفونی روده پزشكان متخصص تغذیه معتقدند؛ سبزي گشنیز داراي خاصيت ضدباكتري است و بيماريهاي عفوني روده را برطرف ميسازد. گشنیز معده را تقويت ميكند و مصرف تخم آن همراه غذا، به هضم كمك میكند. براي نرم كردن سينه ميتوان از جوشانده تخم گشنیز استفاده كرد. گشنیز تقويت كننده قلب نيز هست. این سبزی خوابآور، مسكن و آرامكننده است و مسمومیتهای حاصل از مواد پروتیینی را برطرف میكند. گشنیز تشنگي را برطرف و طحال را تميز و تقويت ميكند.([6]) كنجد و كاهش فشارخون كنجد دارای پروتیین، لسيتين و ويتامينهاي بى، دى، ای و اف است. روغن كنجد مركب از حدود 70 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده، مانند: لینولئیك اسید، اولئیك اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده است. روغن كنجد یكی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریكای شمالی و كانادا به مقدار زیاد مصرف میشود. این روغن نه تنها كلسترول بدن را بالا نمیبرد، بلكه آن را كاهش میدهد. برای رفع قولنج، كنجد را آسیاب كرده و با سركه مخلوط كنید و به مقدار نصف وزن كنجد، مغز بادام پوست كنده را به آن اضافه كرده و به صورت پودر، هر روز یك قاشق سوپخوری از آن میل كنید. كنجد گرفتگی صدا را از بین میبرد و نرم كننده معده و روده است. كره كنجد غذای خوبی برای رشد بچهها و نرم كننده معده و روده است و فشارخون را كاهش میدهد. كنجد ضد روماتیسم است و برای رفع ناراحتی كیسه صفرا مفید میباشد. دمكرده برگ كنجد اسهالخونی را برطرف میكند. روغن كنجد برای رفع تنگینفس، سرفه خشك و زخم ریه مفید است. از روغن كنجد در سالاد نیز استفاده میشود. گفتنی است كنجد با همه خواصی كه دارد برای معده ضعیف مناسب نیست؛ زیرا هضم آن سنگین است. اینگونه اشخاص باید آن را با عسل، یا سركه بخورند.([7]) كته یا چلو؟! برنج پس از نان، پرمصرفترین ماده غذایی در الگوی غذایی ایرانیان است. از گروه غلات و منبع خوبی از كربوهیدارتهای پیچیده به شمار میآید. میزان چربی آن بسیار ناچیز و فاقد كلسترول است. پروتیین آن ایجاد حساسیت نمیكند و قابلیت هضم آسانی دارد. كربوهیدارتهای پیچیده برنج در مقایسه با كربوهیدارتهای ساده، مانند: قند و شكر در روده هضم و جذب آهستهتری دارد. با مصرف آن قندخون بلافاصله بالا نمیرود. به همين دليل بسياري از گونههاي برنج به خصوص سبوسدار آن براي افراد دىابتي ـ در مقادير توصيه شده ـ مناسب است. پروتيين برنج در مقايسه با دىگر غلات كيفيت مناسبتري داشته و سرشار از اسيدهاي آمينه ضروري است. تركیب برنج با حبوبات باعث بالا رفتن كیفیت پروتیین آن میشود. پروتیین برنج برای افرادی كه به پروتیین گندم (گلوتن) حساسیت دارند مناسبترین انتخاب است. برنج از نظر ویتامینها؛ به ويژه ويتامينهاي گروه ب و اي غني بوده و سرشار از املاح معدنى، نظیر: پتاسیم، فسفر، كلسیم، منیزیم، آهن و روی است. برنجی كه زیاد ساییده و صیقلی گشته و به اصطلاح سفید شده باشد قسمت اعظمی از مواد مغذی خود را در حین فرآیند سبوسگیری از دست میدهد و فاقد مواد مغذی است، كه مصرف زیاد آن به تنهایی میتواند تا حدی موجب یبوست و در طولانی مدت منجر به كمبود ویتامین ب در مصرف كننده شود. به نظر كارشناسان تغذیه جایگزین كردن برنج سبوسدار، یا قهوهای میتواند به رفع این مشكل بینجامد. در كشورهای توسعه یافته پس از گرفتن سبوس برای تولید برنج سفید كه ارزش غذایی آن كاهش یافته، برنج را غنیسازی میكنند و كاهش سطح فسفر، پتاسیم، آهن و ویتامینهای ب را با اضافه كردن دوباره این مواد به محصول جبران میسازند. چگونگی پخت نیز در حفظ، یا كم شدن ویتامینها و املاح برنج مؤثر است. در پخت برنج برخی خانوادهها آن را به صورت كته و عدهای به صورت چلو (آبكشی) طبخ میكنند. واقعیت این است كه معمولاً برای حفظ ویتامینهای برنج توصیه میشود آن را به صورت كته بپزند و آبكش نكنند؛ چرا كه پختن برنج به صورت آبكش باعث خارج شدن ویتامینهای محلول در آب آن، نظیر: ویتامین ب و ث میشود؛ اگرچه این ویتامینها در پخت، یا شستوشوی برنج نیز كاهش مییابد. مثلاً هنگام شستن 2 درصد افت كرده و اگر آب پخت بیرون ریخته شود به حداكثر مقدار افت؛ یعنی 10 درصد میرسد. آبكش برنج و پخت آن در آب زیاد و دور ریختن آب برنج به ـ علت كاهش ویتامینهای محلول در آب و برخی املاح ـ توصیه نمیشود. نكته: معمولاً برنج كهنه از برنج نو بهتر است. برای نگهداری از برنج و جلوگیری از خراب شدن آن هیچگاه برنج را در نور مستقیم خورشید و در جای مرطوب قرار ندهید. بهتر است برنج را در گونیهای كنفی نگهداری كنید و هرگز نمك را به تنهایی روی برنج نریزید؛ چرا كه آن را پوك میكند و از مرغوبیتش میكاهد. همچنین مصرف زیاد برنج دودی كه نوعی برنج عطری است توصیه نمیشود؛ زیرا دود دادن باعث افزودن تركیبات شیمیایی به محصول میشود كه امروزه سرطانزایی آن ثابت شده است.([8]) تأثیر میوه و سبزی در پیشگیری از نقرس يك متخصص بيماريهاي داخلى، نقرس را بیماری متابولیست عنوان كرد كه با افزایش اسیداوریك خون در پی مصرف بیش از حد گوشت قرمز و حبوبات در مردان میانسال و مسن و نیز زنان یائسه ایجاد میشود. رسوب بلوهای منوسدیم اورات در بافت همبند و كلیهها را علت التهاب شدید مفاصل در بیماری نقرس (MSU) معرفی كرد. درد مفاصل به صورت حاد، شایعترین تظاهر بالینی زودرس نقرس است كه معمولاً تنها یك مفصل در مراحل اولیه به آن مبتلا میشود. نقرس حاد چند مفصلی نیز در مردان مبتلا به افزایش فشارخون كه سوءمصرف اتانول دارند و زنان، پس از سنين يائسگي دیده ميشود. تورم و درد شدید مفصل هنگام شب نخستین حمله آرتریت نقرس است. مفاصل به سرعت گرم، قرمز و نسبت به لمس حساس شده و حملات اولیه در مدت 3 تا 10 روز فروكش میكند؛ به گونهای كه نشانهای تا حمله بعدی باقی نمیماند. كاهش مصرف گوشت قرمز و حبوبات و استفاده از گوشت ماهى؛ به ویژه ماهی سفید و آزاد، میوه، سبزی و كاهش وزن بهترین راه پیشگیری و مبارزه با نقرس است. ماهی آزاد به دلیل وجود امگا5 زیاد، بهترین نوع ماهی از نظر پزشكی بوده و مصرف ماهی سالمون و ساردین به دلیل وجود مقادیر زیادپورین توصیه نمیشود.([9]) زنجبیل ضدالتهاب و مفید برای مبتلایان به آرتروز تحقیقات نشان داده است كه زنجبیل به عنوان یك ماده ضدالتهاب برای افراد مبتلا به بیماریهایی چون آرتروز بسیار مفید است. استفاده از زنجبیل یك روش عالی برای زنان باردار است؛ زیرا فاقد عوارض جانبی مضر داروهای ضدتهوع به شمار میآید. زنجبیل در درمان انواع حالات تهوع صبحگاهی در دوران بارداری و عوارض جانبی شیمی درمانی و سرگیجههای پس از بیهوشی مفید است. پزشكان برای جلوگیری از تهوع صبحگاهی مقدار 2 تا 4 گرم زنجبیل در روز و برای بیماری سفر، شامل: سرگیجه و تهوع در اثر حركت وسیله نقلیه، نیز همین مقدار را نیم ساعت قبل از شروع مسافرت تجویز كردهاند. افزودن این ادویه به سبزیجات بخارپز، یا سالاد نتیجهای عالی دارد. یك فنجان آب جوش همراه با زنجبیل رنده شده و عسل میتواند به سادگی به نوشیدنی آرامبخش شبانه شما تبدیل شود. برای كسانی كه طعم قوی زنجبیل را دوست ندارند كپسولهای پودر زنجبیل در داروخانهها موجود است.([10]) |
تالار گفتمان
آخرین عناوین
آخرین ارسالها
قوانین و مقررات
عاشقان آبی و اناری
مباحث آزاد
لیگ فانتزی
مسابقات سایت
آبی و اناری
گردانندگان سایت
حمایت مالی از سایت
تاریخچه باشگاه
افتخارات باشگاه
زندگینامه بازیکنان
مربیان باشگاه
اسطورههای باشگاه
مقالات سایت
پیوستن به جمع نویسندگان آبی و اناری
مقالات اختصاصی
مقالات آماری تحلیلی
مقالات آنالیز فنی
گالری عکس
پیوستن به جمع همکاران گالری
عکسهای قهرمانی
عکسهای بازیهای بارسا
عکسهای بازیکنان
عکسهای فصل 2016/17
نقشه سایت
سوال یا ابهام خود را مطرح نمایید!
راهنمای عضویت در سایت
مشکل در ورود به سایت
سوالات متداول