پاسخ به: مطالب خواندنی | |||
---|---|---|---|
نویسنده: Pep GuardiolA سهشنبه، ۱۴ تیر ۱۳۹۰ (۱۶:۵۸) | |||
سلامت رو در میوه های کوچک جستو جو کنید !!! اين روزها وقتي براي خريد به بازار ميوه فروشان مراجعه مي كنيم، ميوه هايي با ظاهر بسيار درشت كه طعم، خاصيت و ماندگاري چنداني ندارند توجه ما را جلب مي كند. در واقع اغلب اين ميوه ها حاصل استفاده بي رويه از كودها و سموم شيميايي و باقي ماندن تركيبات نامطلوب آنها در اين گونه محصولات اند كه به اين صورت ظاهر مي شوند. امروزه اغلب محصولات كشاورزي در تمام مراحل رشد از طريق كودها و سموم شيميايي تغذيه مي شوند، اين محصولات طعم خوب و كيفيت بالايي ندارند و نيترات موجود در آنها مي تواند موجب بروز انواع سرطانهاي گوارشي در مصرف كنندگان شود. نيترات موجود در كودها مي تواند در انواع ميوه و سبزي رسوخ كند، در اين ميان محصولاتي كه در دل خاك جاي مي گيرند شامل پياز، سيب زميني، هويچ و... قابليت جذب بيشتري دارند. معمولا نفوذ تركيبات نامطلوب كودها در محصولاتي كه در دل خاك رشد مي كنند مي تواند موجب بزرگ و سنگين شدن سبزي هاي غده اي شده و سود بيشتري را براي باغداران به دنبال داشته باشد. واقعيت اين است كه استفاده نامناسب از سموم مواد غذايي كه در كشاورزي مصرف مي شود باعث مي شود يك سري عوارض ناشي از مصرف بوجود آيد. بي توجهي و كنترل فاصله زماني ميان مصرف سموم، برداشت و توزيع محصولات كشاورزي علاوه بر ايجاد علائم عمومي همچون تغييرات شديد ضربان قلب، اختلال حواس در بلندمدت، سبب بروز اختلالات حركتي و اعصاب مي شود. بخش ديگري از سموم بسته به نوع محصول مصرف مي شوند مثلا در سبزيجات ريشه اي مانند سيب زميني، پياز و هويچ نيتراتهاي موجود در كودهاي شيميايي موجب افزايش حجم زياد اين محصولات شده كه از نظر كشاورزان اقدام خوبي براي توليد بيشتراست، اما در بدن انسان موجب ايجاد سرطان هاي گوارشي مي شود. استفاده از هورمونها در محصولات گوشتي نيز باعث افزايش حجم و اندازه مواد مي شود وجود اين هورمون ها در قسمت هاي چربي گوشت و زير پوست بوده و براي انسان مشكلاتي را به وجود مي آورند. وجود نيترات و نيتروئيد در كودها و سموم محصولات غذايي بعد از مصرف در معده تبديل به نيتروزامين مي شود كه تركيبي سرطاني بوده و در بدن ايجاد سرطان مي كند. سوسيس و كالباس نيز از محصولات غذايي كارخانه اي است كه در آنها از نيترات به عنوان مواد نگهدارنده استفاده مي شود و متخصصان توصيه مي كنند خوردن اين گونه مواد، به هر سه ماه يكبار محدود شود. فريز كردن ميوه و سبزيجات نيز كه متخصصان تغذيه آن را نهي مي كنند چرا كه اين محصولات در اثر فريز شدن دچار عمل نيتروزامين مي شوند و بهتر است كه ميوه و سبزيجات بصورت تازه استفاده شود. مصرف محصولات گلخانه اي، انباري و وارداتي نيز بايد محدود شود. هر اندازه محصولات ريشه اي و ميوه ها متوسط و كوچكتر باشند سالم ترند. نباتات و محصولات ريشه اي خيلي درشت به خاطر استفاده بي رويه ازكودها و سموم شيميايي نامتعادل رشد كرده اند. در برخي مواقع بخشي از سموم كه در آفت كشهاي كشاورزي و ساير كودهاي شيميايي بكار مي رود بيشتر در قسمتهاي پوست ميوه هايي از جمله سيب و خيار جمع مي شوند، علي رغم اينكه پوست اين ميوه ها داراي فيبر بوده اما به علت وجود سموم بهتر است كه پوست آنها كنده و سپس مصرف شود. در محصولات ريشه اي و غده اي نيز از آنجا كه سموم به مغز محصول نفوذ مي كنند، پوست كندن آن مشكلي را حل نمي كنند. درشتي ميوه ها در بيشتر مواقع به دليل نيترات بالاي موجود در آنهاست از اينرو هنگام خريد از ميوه هاي درشت صرف نظر كرده و ميوه هاي متوسط يا كوچك با رنگ روشن را انتخاب كنيد؛ چرا كه تيره بودن ميوه خود نشان از نيترات بالاي آن دارد. فلج شدن اعصاب حركتي و حسي، اختلال در سيستمهاي عصبي و گوارش، ايجاد سنگ در كليه و كبد، از جمله عوارض ناشي از وجود كود شيميايي و آفات نباتي در ميوه ها و سبزيجات و محصولات گوشتي است. توسعه و ترويج مصرف مواد و عوامل بيولوژيك يكي از راه حل هاي برون رفت از معضلات فعلي حاصل از مصرف سموم شيميايي است. بدون استفاده از اين كودهاي مصنوعي و سموم و توليد محصولات ارگانيك مي توان سلامت جامعه را تضمين كرد. استفاده از نيتريد موجود در سموم و كودهاي شيميايي منجر به سرطان مثانه در مردان و سرطان رحم و سينه در زنان مي شود. استفاده بي رويه سموم و كودهاي شيميايي در محصولات كشاورزي ممكن است موجب تغييرات ژنتيكي در نسل هاي بعدي را هم به دنبال داشته باشد و احتمال اينكه سرطان هاي مختلف به صورت يك اپيدمي درآيد زياد است. |
تالار گفتمان
آخرین عناوین
آخرین ارسالها
قوانین و مقررات
عاشقان آبی و اناری
مباحث آزاد
لیگ فانتزی
مسابقات سایت
آبی و اناری
گردانندگان سایت
حمایت مالی از سایت
تاریخچه باشگاه
افتخارات باشگاه
زندگینامه بازیکنان
مربیان باشگاه
اسطورههای باشگاه
مقالات سایت
پیوستن به جمع نویسندگان آبی و اناری
مقالات اختصاصی
مقالات آماری تحلیلی
مقالات آنالیز فنی
گالری عکس
پیوستن به جمع همکاران گالری
عکسهای قهرمانی
عکسهای بازیهای بارسا
عکسهای بازیکنان
عکسهای فصل 2016/17
نقشه سایت
سوال یا ابهام خود را مطرح نمایید!
راهنمای عضویت در سایت
مشکل در ورود به سایت
سوالات متداول