به اولین سایت تخصصی هواداران بارسلونا در ایران خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات سایت، ثبت نام کنید و یا با نام کاربری خود وارد شوید!

شناسه کاربری:
کلمه عبور:
ورود خودکار

نحوه فعالیت در انجمن‌های سایت
دوستان عزیز توجه کنید که تا زمانی که با نام کاربری خود وارد نشده باشید، تنها می‌توانید به مشاهده مطالب انجمن‌ها بپردازید و امکان ارسال پیام را نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید در مباحث انجمن‌های سایت شرکت نمایید، در سایت عضو شده و با نام کاربری خود وارد شوید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز، با مراجعه به انجمن قوانین و شرح وظایف ضمن مطالعه قوانین سایت، با نحوه اداره و گروه‌های فعال در سایت و همچنین شرح وظایف و اختیارات آنها آشنا شوید. به علاوه دوستان عزیز بهتر است قبل از آغاز فعالیت در انجمن‌ها، ابتدا خود را در تاپیک برای آشنایی (معرفی اعضاء) معرفی نمایند تا عزیزان حاضر در انجمن بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

همچنین در صورتی که تمایل دارید در یکی از گروه‌های کاربری جهت مشارکت در فعالیت‌های سایت عضو شوید و ما را در تهیه مطالب مورد نیاز سایت یاری نمایید، به تاپیک اعلام آمادگی برای مشارکت در فعالیت‌های سایت مراجعه نموده و علائق و توانایی های خود را مطرح نمایید.
تاپیک‌های مهم انجمن
ارسال گزارش یک مورد قابل بررسی در مورد پیام زیر در تالار گفتمان
متن گزارش:*
 

پاسخ به: مطالب خواندنی
نویسنده: Pep GuardiolA
جمعه، ۱۰ تیر ۱۳۹۰ (۲۰:۱۶)
میوه های خشک مغذی ترند یا میوه های تازه؟؟؟



خشك كردن مواد غذايي براي نگهداري بهتر آنها در طول سال و ايجاد امكان
دسترسي به آنها در شرايط و فصولي كه به صورت تازه وجود ندارند از سال‌ها پيش مرسوم و متداول بوده است اما چند سالي است كه با نسل جديدي از ميوه‌هاي خشك شده آشنا شده ايم كه شباهت كمي ‌با آلبالو خشكه و برگه هلويي دارد كه اغلب مادر بزرگ خانواده مسوول توليد آن بود كه با طعم خوشمزه‌اش براي استفاده در زمستان مناسب به شمار مي‌آمد، ميوه‌هاي خشك شده چيپس مانندي كه البته به قيمت گراني هم به فروش مي‌رسند. شايد سوال شما هم اين باشد كه آيا اين ميوه‌ها ارزش تغذيه‌اي خوبي هم دارند يا نه؟ به هر حال توصيه تمام متخصصان تغذيه مصرف حداقل دو تا سه واحد ميوه در روز است. سوال اين است كه آيا مي‌توان ميوه‌هاي خشك را جايگزين اين واحد‌ها كرد يا خير؟

ميوه‌ها به دو صورت خشک مي شوند:
1) به‌طور طبيعي
2) با دستگاه، مانند دستگاه خشک کن مواد غذايي
کشمش، خرما و آلو خشک نمونه‌هايي از اينها هستند. ساير ميوه‌هايي که مي‌توان آنها را خشک کرد شامل سيب، زردآلو، موز، توت، کيوي، انجير، انبه، هلو، گلابي، آناناس، توت فرنگي، گوجه فرنگي و خرمالو است.
در فرآيند خشك كردن ميوه‌ها به علت حذف مقداري از آب آن غلظت ساير مواد مغذي بالاتر مي‌رود. موارد استثنا آن دسته از مواد مغذي هستند كه به گذشت زمان و حرارت حساس بوده و با قرار گرفتن در معرض اين فرآيندها از بين مي‌روند. در اين دسته از مواد مغذي براي مثال ويتامين C در فرآيند خشك كردن كاهش يافته يا به كلي از بين مي‌روند. از سوي ديگر ميوه‌هاي خشک منبع غني ويتامين‌هاي A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنيک اسيد و نيز املاحي مانند کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، مس و منگنز هستند و هر 100 گرم ميوه خشک تقريباً 250 کالري انرژي و 1 تا 5 گرم پروتئين دارد.

ميوه‌هاي خشک شده انرژي بيشتري دارند
اگر قصد شما از مصرف ميوه‌هاي خشك تامين انرژي باشد، مي‌توانيد از اين بابت مطمئن باشيد. ميوه‌هاي خشك به علت تغليظ مواد قندي در آنها انرژي بالايي دارند. براي مثال يك چهارم ليوان زردآلوي خشك محتوي 75 كالري است در حالي كه همين مقدار كالري در يك ليوان كامل زردآلو تازه وجود دارد. به طور معمول ميوه‌هاي تازه جزو مواد غذايي با شيريني متوسط طبقه‌‌بندي مي‌شوند. در حالي كه ميوه‌هاي خشك را جزو مواد غذايي شيرين به حساب مي‌آوريم. همين انرژي متراكم شده براي كساني كه قصد كم كردن وزنشان را دارند دردسر ساز است و بايد به اين مساله توجه كنند. ميوه‌هايي كه به صورت صنعتي خشك مي‌شوند بسته به شكل فرآيند استفاده شده براي خشك شدن ارزش تغذيه اي متفاوتي دارند.

مفيد است به شرطي که...
از مجموع آنچه گفته شد مي‌توان نتيجه گرفت كه اگر چه ميوه‌هاي خشك مواد غذايي سالمي‌ هستند اما بايد در مصرف آنها اعتدال را در نظر گرفت و به جز در موارد خاص نمي‌توان آنها را به طور كامل جايگزين مصرف ميوه‌هاي تازه كرد. ازدست رفتن بخشي از مواد مغذي كه منظور ما از مصرف واحد‌هاي ميوه تامين آنهاست مانند برخي از ويتامين‌ها به خصوص ويتامين C و برخي از آنتي اكسيدان‌ها هنگام خشك كردن با هر فرآيندي كه انجام شود موجب مي‌شود اين مواد غذايي در مقايسه ارزش غذايي كمتري داشته باشند اما دوباره گوشزد مي‌كنيم در صورتي كه امكان دسترسي به ميوه تازه نباشد، استفاده از اين ميوه‌ها مفيد است البته اگر به مشكل ملكه انگليس برنخوريم كه گفته بود اگر مردم نان ندارند بخورند بروند شيريني بخورند!

روش جديد صنعتي براي خشك كردن ميوه
توليد صنعتي مواد غذايي هميشه از نظر توليد انبوه مورد توجه بوده است . به علاوه توليد صنعتي در مقايسه با توليد سنتي امتيازاتي دارد كه از جمله آنها بهداشتي بودن اين مواد غذايي نسبت به مواد غذايي است كه به صورت فله‌اي عرضه مي‌شوند.
يكي از روش‌هاي جديد صنعتي خشك كردن ميوه‌ها به کارگيري فرآيند اسمز فرايينگ به همراه استفاده از پوشش‌هاي خوراکي است كه محققان موسسه تحقيقات فني و مهندسي کشاورزي کرج به آن دست پيدا كرده‌اند.
فاطميان، پژوهشگر اين موسسه در اين باره مي‌گويد: «فرآورده توليد شده بدون استفاده از ترکيبات شيميايي نگهدارنده از نظر خصوصيات کيفي مانند رنگ، طعم، ارزش غذايي و محتواي ويتامين‌هاي باقي‌مانده در بافت ، برتري قابل توجهي در مقايسه با نمونه‌هاي توليد شده به صورت سنتي و صنعتي متداول دارد. استفاده از روش‌هاي تلفيقي اسمزي و فرايينگ مي‌تواند حدود 8 تا 10 درصد، توليد محصول خشک نهايي را افزايش و واکنش‌هاي نامطلوب قهوه‌اي شدن آنزيمي را تا حد قابل توجهي کاهش دهد.» وي افزود: «تاکنون اين فناوري براي توليد محصولاتي مانند سيب ، موز ، کيوي ، پرتقال ، گلابي ، زردآلو و هلو مورد استفاده قرار گرفته است.»
روش‌هاي سنتي خشک کردن مواد غذايي بر کيفيت محصول خشک شده تاثيرات منفي مانند افزايش چروکيدگي بافت، سخت شدن سطح محصول ، تغييرات نامطلوب در رنگ ، عطر ،‌طعم و کاهش ارزش غذايي آن مي‌گذارد. قهوه‌اي شدن آنزيمي ‌فرآيندي است كه به علت فعال شدن آنزيم‌هاي موجود در ميوه‌هايي مانند سيب موجب تغيير رنگ آن مي‌شود البته تا اندازه‌اي مي‌توان رنگ بعضي ميوه‌ها را پس از برش دادن، با افزودن مقدار کمي از چاشني قوي تثبيت کرد. براي مثال افزودن مقدار کمي آب ليمو ترش به تکه‌هاي بريده شده سيب. به ميوه‌هايي که در خارج از منزل (در صنعت يا مغازه‌ها) خشک مي‌شوند، ماده‌اي به نام اکسيد سولفور اضافه مي‌کنند که مي‌تواند موجب بروز آسم در افراد حساس به آن شود. براي تثبيت رنگ ميوه به آن سولفور مي‌زنند. ميوه‌هايي که به طور طبيعي و بدون افزودن سولفور خشک مي‌شوند (مانند خشک کردن کشمش در سايه يا در مقابل آفتاب) داراي رنگ تيره‌تري نسبت به ميوه تازه هستند، ولي طعم آنها به ميوه تازه بيشتر شبيه است.
فعالترین کاربران ماه انجمن
فعالیترین کاربران سایت
اعضای جدید سایت
جدیدترین اعضای فعال
تعداد کل اعضای سایت
اعضای فعال
۱۷,۹۴۲
اعضای غیر فعال
۱۴,۳۶۳
تعداد کل اعضاء
۳۲,۳۰۵
پیام‌های جدید
بحث آزاد در مورد بارسا
انجمن عاشقان آب‍ی و اناری
۵۸,۲۰۲ پاسخ
۸,۴۰۹,۴۶۲ بازدید
۱۳ ساعت قبل
یا لثارات الحسن
هرچه می خواهد دل تنگت بگو...
انجمن مباحث آزاد
۷۶,۴۹۴ پاسخ
۱۱,۶۷۱,۸۵۷ بازدید
۱۳ ساعت قبل
یا لثارات الحسن
برای آشنایی خودتون رو معرفی کنید!
انجمن مباحث آزاد
۷,۶۴۳ پاسخ
۱,۲۴۳,۴۳۲ بازدید
۲۲ ساعت قبل
Activated PC
آموزش و ترفندهای فتوشاپ
انجمن علمی و کاربردی
۱۳۵ پاسخ
۴۴,۹۲۱ بازدید
۲۲ ساعت قبل
RealSoftPC
جام جهانی ۲۰۲۲
انجمن فوتبال ملی
۲۳ پاسخ
۲,۰۷۸ بازدید
۱ روز قبل
Crack Hints
موسیقی
انجمن هنر و ادبیات
۵,۱۰۱ پاسخ
۱,۰۲۲,۳۳۲ بازدید
۲ روز قبل
Activated soft
علمی/تلفن هوشمند/تبلت/فناوری
انجمن علمی و کاربردی
۲,۴۱۹ پاسخ
۴۳۷,۸۲۲ بازدید
۹ روز قبل
javibarca
بحث در مورد تاپیک های بخش سرگرمی
انجمن سرگرمی
۴,۶۶۴ پاسخ
۵۴۸,۱۷۰ بازدید
۱۳ روز قبل
یا لثارات الحسن
مباحث علمی و پزشکی
انجمن علمی و کاربردی
۱,۵۴۷ پاسخ
۷۴۸,۷۳۲ بازدید
۱ ماه قبل
رویا
مســابــقـه جــــذاب ۲۰ ســــوالـــــــــــــــــــی
انجمن سرگرمی
۲۳,۶۵۸ پاسخ
۲,۲۰۸,۴۳۴ بازدید
۱ ماه قبل
رویا
اسطوره های بارسا
انجمن بازیکنان
۳۴۳ پاسخ
۸۶,۴۲۱ بازدید
۶ ماه قبل
jalebamooz
تغییرات سایت
انجمن اتاق گفتگوی اعضاء و ناظران
۱,۵۵۷ پاسخ
۲۷۷,۸۰۲ بازدید
۱۱ ماه قبل
یا لثارات الحسن
حاضرین در سایت
۱۸۶ کاربر آنلاین است. (۱۲۵ کاربر در حال مشاهده تالار گفتمان)

عضو: ۰
مهمان: ۱۸۶

ادامه...
هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت، تنها با ذکر نام «اف سی بارسلونا دات آی آر» مجاز است!